Радан с оценка: Резултатът от референдума лош за нас!

"Икономически трябва да се възползваме от ситуацията в Гърция"
Обновена: 6 юли 2015 16:23 | 6 юли 2015 15:20, Анисия Иванова
46
Радан с оценка: Резултатът от референдума лош за нас!
Снимка БТА

Резултатът от референдума в Гърция е лош за България, защото един изключително важен съсед - и геополитически, и  икономически, остро се дестабилизира, заяви на пресконференция в Добрич съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок (РБ) и председател на ДСБ Радан Кънев. 

"Надявахме се, че резултатът няма да е такъв, но това е избор на гръцките граждани, не наш. Във всеки един план  дестабилизацията на една важна за нас държава, като Гърция, е лоша новина. Същевременно трябва да сме готови икономически да се възползваме от тази ситуация", заяви той.

По думите му, в момента пред България и Румъния има огромни възможности, тъй като те са единствените стабилни държави в цяла Югоизточна Европа. И вчерашното решение на гръцкия референдум затвърждава тази позиция.

"Дали България ще може да се възползва от тази ситуация, за да индустриализира икономиката си, за да увеличи рязко притока от чуждестранни инвестиции, за да отвори стотици хиляди нови работни места, зависи от това дали ще дадем знак, че е държава, в която има правосъдие, или ще продължим да даваме знак, че сме държава, в която няма правосъдие", каза Кънев, цитиран от БТА.

Затова, безспорно важният въпрос, с който ще се закрие този политически сезон, е дали ще има конституционно мнозинство около предложенията за промени в Конституцията, подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 8 години
Гн Кънев Вие сте фурнаджийска лопата.До вчера едно,сега друго добре,че избирателите Ви са от гетата обещайте им узаконяване,безплатен ток,помощи и т.н.Само дето не можете да минете пеша сам през Захарна фабрика или Столипиново
37
0
 
3
 
! Отговори
хитрец преди 8 години
Радане,теб кой те пита бе????:)))
36
1
 
6
 
! Отговори
гилотината преди 8 години
Има една истина.Дали е трябвало да има НАРОДЕН СЪД след 09.09.1944г. не съм убеден.Днес съм 100% убеден, че такъв е незабавно необходим и всички унищожавали като цяло България, за своя облага и в услуга на КАПИТАЛА след 10.11.1989г. заслужават една последна награда.Възможност да положат гадните си израстъци от раменете нагоре ,наричани глава,след което усложливо да пуснем ножа на гилотината и тя със цялата си сила ги изпрати там където тая *** изпрати целия трудов български народ.
35
0
 
8
 
! Отговори
Лапни х.. преди 8 години
Майната на вас,политици-дупедавци!!!!!!Живеете като търтеи,тунеядци и нищо друго!!!!!!!
34
2
 
11
 
! Отговори
Фбук преди 8 години
радан е чистокръвен израелец. пише го в страницата му във фейса. прочетете и ще разберете защо дава такива мнения..
33
5
 
9
 
! Отговори
шпаген преди 8 години
опитаите се да го разберете страх и ужас ги е сковал гербавите и другите почувстваха във вратовете си дъхът на АТАКА
32
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ние сме по тежко зависими от гърците към ЕС.
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултата е добър от референдума гърците не желаят повече да са роби на банкерите. А такива като теб Радане ни правят роби е затова българите живеем в бедност! Не защото сме мързеливи а защото носим тежките окови на лихварското робство!
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нали казахте че Гърция ще каже Да и като не знаете нишо не се показвайте бе седете си у дупкитесамоо Велизар Енчевв другото е Леш
29
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самоо Ципрас и Велизар Енчевв другата е Лешш
28
6
 
7
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
Гърция след референдума , е като България 2001г ,когато си избра царя
27
5
 
27
 
! Отговори
българин преди 8 години
Кой си ти бе "въздухар",че правиш анализи ? Нали само преди 2 дни говореше ,че Гърция ще каже " да".Скрий се там под "крилото"на Б.Б. и "комсумирай" властчицата ,която не заслужаваш.
26
6
 
17
 
! Отговори
мими преди 8 години
"великият" стратег и анализатор се изказа ...защото е много компетентен
25
19
 
4
 
! Отговори
ИВО ИНДЖЕВ преди 8 години
ВРЕМЕ Е ПОЛКОВНИЦИ, ГЕНЕРАЛИ И МОРСКИ АДМИРАЛИ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ПАК В АТИНА И ДА ПРИЛОЖАТ ВТОРАТА ЧАСТ НА ПЛАН ''ГЛАДИО''-СТОИ ОТЗАД...НА НАТО. КАКТО ПРЕЗ АПРИЛ 1967 Г...КОГАТО ЗАБРАНИХА ККЕ (КОМ.ПАРТИЯТА НА ЕЛЛАДА)...И ВСИЧКИ ПАРТИИ ЗА 7 ГОДИНИ !ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ЗАБРАНЯТ СИРИЗА...И ТО ЗАВИНАГИ.МИСЛЯ ЧЕ ПАК ЩЕ ИМА ТАНКОВЕ ПО УЛИЦИТЕ И СТРЕЛБИ ПО УНИВЕРСИТЕА ''ПОЛИТЕХНИКИ АТИНОН'' КАКТО ПРЕЗ 1973 Г НА 17 НОЕМВРИ.
24
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане, какво имаш предвид, че този Референдум не бил наш? Я направете един референдум за това дали искаме да сме членове на ЕС, да видиш какъв ще е резултата.
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане, ти гърците, те ще се оправят, те са новите исландци (някой каза ли Исландия... МВФ?)... а ние да питаме твоите гласоподаватели: Що стана със съдебната реформа?
22
4
 
14
 
! Отговори
дедо Мано преди 8 години
зависи от това дали ще дадем знак, че е държава, в която има правосъдие, или ще продължим да даваме знак, че сме държава, в която няма правосъдие", каза Кънев, цитиран от БТА.Ами ако те вкарат на толо заедно с Костов ще покажем че има правосъдия, ако ли не значи няма такова. Простичко е !
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, което е зле за Радан е добро за народа, не че нещо зависи от него.
20
3
 
25
 
! Отговори
Геренбахче преди 8 години
Рамаданчо, Рамаданчо... И ти се взе насериозно ,ВЪЗДУХАРЮ Костов!
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Раданчо, ти нали казваше, че на гръцкия референдум ДА ще е поне 60%. А то точно обратното!И обясни моля, като гласувахте 16 млрд. дълг, не ни ли тика правителството ТИ и нас по гръцката писта.Да не стане Bulgarexit!?Неадекватни сте!