Попречиха ми да стана президент, призна Царят

Сакскобургготски станал премиер, за да служи на страната си
7 юли 2015 12:37,
127
Попречиха ми да стана президент, призна Царят
Снимка: архив Булфото

Бившият монарх и премиер Симеон Сакскобургготски призна, че му е било попречено да се кандидатира за президент на България след завръщането му в България. Затова той станал премиер, което се оказало по-лошо за противниците му.

Още по темата

"Наистина, президентският пост има повече сходства с този на суверена, но бяха предприети какви ли не действия, за да ми попречат да се кандидатирам за този пост. За политическите ми съперници обаче бе по-лошо, че станах премиер, тъй като премиерът разполага с реалната власт", обяснява Сакскобургготски в интервю за френския вестник L’Express, цитиран от "Фокус".

Той допълва, че именно така е можел да направя нещо полезно за страната си. "Не исках да повтарям примера на графа на Шамбор, като остана в изгнание", казва той.

Пред изданието Сакскобургготски признава и че се кандидатирал за премиер на България, защото смятал, че това е най-добрият начин да служа на страната си.

На въпрос дали определя като тактическа грешка това, че е приел да се кандидатира за премиер на България, Симеон Сакскобургготски отговаря: "Не обичам да се връщам към миналото. Няма полза от премисляне на неща, които не можем да променим. Взех това решение, защото мислех, че това е най-добрият начин да служа на страната си в много труден за нея момент".

Той допълва и че резултатът от управлението му е влизане в ЕС и постигане на определен напредък.

"Често забравяме в какво положение бе България през 80-те години на 20 век и къде сме сега. Трябва да отчетем желанието на обществото за промяна. Също така неговото раздразнение от това да вижда твърде дълго едни и същи лица", казва още бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не обичам да се връщам към миналото. Няма полза от премисляне на неща, които не можем да променимДа беше премисил нещата отначало още, а ? или после за да се поучиш от грешките извод в празна кратуна мисъл не тече
18
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой беше тоя ???
17
12
 
18
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Да отиваш по дяволите, крадец. Взе каквото можа, сега дим да те няма от Българя. Наглец, на всичкото отгоре съди България за още имоти.
16
11
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
и господ го наказа и пак не си взема поука да не говори глупостистана премиер за да си върне каквото може и успя да изсече горитеза никаква българия не се е жертвал при такива хора само келепира им е вглавата там моралът няма място
15
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пример за зле свършена работа на 09.09.1944г.
14
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този крадлив лъжец е толкова цар колкото аз съм Елвис!
13
11
 
34
 
! Отговори
Из интервю с Кеворкя преди 8 години
Кеворкян: - Материални претенции към България имате ли?Сакскобурготски:- Как материални....?Кеворкян:-Тоест имуществени....Сакскобурготски:- Как, не..в собствената си страна...от мене това няма се види,независимо от какви обстоятелства...,обстановки,становища или положения...(върти отрицателно глава)..категорично не
12
11
 
24
 
! Отговори
селянин преди 8 години
Мине не мине и прас комарджията Симеончо го пуснат да ръси глупости в ефир.Цар- президент пълна смехория ,цар-министър председател на Републиката пълен *** и срам за синята кръв.
11
13
 
5
 
! Отговори
aaaa преди 8 години
trqbva da se zabrani na pensionerite da glasuvat te go izbraa toq ***
10
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадлив дедо изпълзя.
9
12
 
15
 
! Отговори
От Народа преди 8 години
Мразя да ме наричат"суверена", и Местан е същия ,не ни мислят за хора за някакво вещество!
8
10
 
17
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
"Той допълва, че именно така е можел да направя нещо полезно за страната с"и - нещо полезно, нещо хубаво, НЕЩО не знам си кво... Малко конкретика де :)) Кое е нещото полезно което той направи?"Често забравяме в какво положение бе България през 80-те години на 20 век и къде сме сега. - съдейки по форума даже много често си го спомняме.
7
10
 
5
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Gorite i imotitene si gi e pribral a mu gi dadoha boiko bB i kradeza mutra sofianski parvo nau4ete posle pischete a Simon nspravi pojarnikara ohranitela na jivkov general ta i Kmet na Sofia besche boiko Sega schte Stane i President na Tapite balgari oschte Pove4e glad schte Doide ako gerb ostavat no bG narod e Masohist ot jivkov na boiko fa Sig. Priateli vis
6
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 800 дни оправи само себе си и стана мултимилионер.
5
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябвало е да попречат на баща ти да те направи!
4
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя евреин само пенсиитему вярват още на глупостите
3
12
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Точно така беше! Ванката Костов се бе помислил за вечен в премиерското кресло, но не би. Изхвърча от креслото като коркова тапа.
2
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Сакскобургготски станал премиер, за да служи на страната си"А на коя страна служи?
1
12
 
36
 
! Отговори
ххахаххах преди 8 години
Какъв цар е тоя дядо вмирисан на кой е цар? Това е един жив труп.Марш от България вампир продажен