Прокуратурата няма да рови в твърденията на Ненчев за подкуп

Отрязаха министъра, защото обясненията му не били достоверни
8 юли 2015 14:40,
20
Прокуратурата няма да рови в твърденията на Ненчев за подкуп
Снимка: архив, Булфото

Софийската градска прокуратура отказа да разследва твърденията на министъра на отбраната за предложен му подкуп и отправени заплахи за убийство, съобщиха от прокуратурата.

На 24 април 2015 г., в столичен вестник е публикувано интервю на министъра на отбраната Николай Ненчев със заглавие "Предложиха ми процент, за да подпиша поддръжката на МиГ-29".

Още по темата

В него министърът излага факти относно среща с неназовани лица, предали му предложение за заплащане на "сериозни проценти" при съгласие от негова страна за подписване на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на военни самолети.

Ненчев твърди, че "те са изключително изобретателни, процент от тези 80 млн. лв. се опитаха да ми предложат". Твърди също, че спрямо него са били отправяни и заплахи за живота, във връзка с работата на сега заеманата длъжност.

По повод изявленията пред медиите на министъра на отбраната за отправено към него предложение за подкуп във връзка със сключването на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на българските МиГ - 29 до 2019 г., както и за отправени му "смъртни заплахи". Специализираното звено за разследване на корупционни престъпления е извършило проверка.

В хода ѝ не са събрани достатъчно данни за извършени престъпления, поради което с постановление от 3 юли 2015 г. е отказано образуване на досъдебно производство.

Дадените обяснения от страна на Николай Ненчев в хода на проверката относно предложен му подкуп не са кредитирани като достоверни, тъй като не са били потвърдени от останалите събрани по преписката данни, предаде БТА.

По отношение на твърденията от Николай Ненчев за закани за убийство, макар и в интервюто си министърът на отбраната да е посочил, че се касае за заплахи, различни от тези, които е възприел в предаване по телевизия, то в обясненията си пред прокуратурата е заявил, че всъщност се касае именно за тях.

Министър Ненчев е посочил също, че не е изпитал основателен страх за живота си и не е взел никакви мерки за охраната си. Не е сигнализирал и компетентните органи, както и министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А няма ли да го разследва за набеждаване, или той е от "нашите"
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не зная до къде стигнаха със закупуванено на американските летящи гробници ф16 и с ремонта на руските изтребители, но на този Ненчев хич не му е читав косъма. Все едно Буш старши му е баща, Марси му е майка, а някой афроамериканец му е съпруг, пфу!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прокуратурата тогава да заведе дело за лъжа това също е наказуемо.Щом обявяваш,че са те подкупвали и няма доказателство за това тогава ставаш подсъдим за неверни данни и откровенни лъжи.Или в нашата държава всеки министър може да излезе по медиите да ръси лъжи и каквото му дойде на ум и да не носи отговорност за това според прокуратурата
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са достоверни, защото си е съчинил цялата история.
8
1
 
15
 
! Отговори
Х преди 8 години
Начев си съчини това,за да се изкара честен.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разпространяването на невярна информация е престъпление по законите на република България. Също така всяко лице на държавен пост е длъжно да сигнализира органите незабавно в случай на корупция, а Ненчев не ги е уведомил.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То има ли нещо достоверно,в това лице?
5
1
 
15
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Прокуратурата няма какво да рови.В Ненчев трябва да рови психиатрията.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имена имена само имена трябват! Факти с инициали и скрити имена не са достоверни. Ако не му стиска да съобщи имената проблема си е негов
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Отрязаха министъра, защото обясненията му не били достоверни"Ако твърденията му бяха достоверни първо щеше да сигнализира органите, както законът го задължава. А той какво направи- до момента все още не е подал сигнал, а първата му работа беше да се похвали пред медиите.
2
0
 
19
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Малий, и този на снимката е министър на отбраната! Ако не беше трагично, щях да падна от смях. Ами, кажи бе, байно, кой ти е предлагал подкуп, кой ти застрашава живота? Аман от *** в тази България, и то в управлението.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В хода ѝ не са събрани достатъчно данни за извършени престъпления, поради което с постановление от 3 юли 2015 г. е отказано образуване на досъдебно производство".Г-н Гл. Прокурор! Ами, то така всеки в тази страна ще може да си говори каквото си иска, да клевети когото си иска, да си прави имидж колко честен и неподатлив е, и, вижте, колко са нагли другите...Този министър е просто за затвора, защото той няма доблестта сам да си подаде оставката...