ДПС към ПФ: Кутрета сте по шлифера на премиера

Повод за скандала стана декларация за клането в Любенова махала
Обновена: 14 юли 2015 17:36 | 14 юли 2015 17:36,
45
ДПС към ПФ: Кутрета сте по шлифера на премиера
Снимка: архив, Булфото

Пореден сблъсък между ДПС и Патриотичния фронт избухна по време на извънредното заседание на парламента. По време на него депутатът на Местан Тунчер Кърджалиев нарече Патриотите кутрета, които са налазили по шрокия гръб на премиера. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък отвърна, че движението демонстрира злоба и ниска култура. 

Повод за разправията стана декларация на Патриотите, посветена на клането в старозагорското село Любенова махала. Симеонов разказа от трибуната на парламента за жестокостта на турците, изклали няколко хиляди българи в селото на днешния ден по време на турското робство. Лидерът на НФСБ обвини ДПС, че "надига вой" за жертвите в Сребреница, но не казва и дума за тези в Любенова махала. Симеонов поиска и канонизация на хилядите избити. 

Няколко минути по-късно на трибуната излезе Тунчер Кърджалиев."Каква е причината да се гневите и гаврите постоянно с ДПС? Освен омразата, а тя няма допирни точки с интелекта, каква е другата причина? Вашата омраза е наша привилегия. Това е ресурс за нас", обясни депутатът.   

След това прогнозира, че в деня след изборите в очите на Симеонов ще има "море от мъка и безнадеждност". "Много партии ни подцениха и вече са в небитието. Първият и вторият се сменят, но третият е константа", каза Кърджалиев.   

Депутатът защити партията си и обяви: "Ако първото ни име е ДПС, второто е любов и респект. Третото ни име е мъдрост и търпение".   

Кърджалиев обясни и че пред Патриотите няма политическо бъдеще. "Вие сте едни политически кутрета, които сте налазили по широкия гръб на премиера. Но когато има опасност да му скъсате шлифера, той ще ви отритне", каза още депутатът.   

Валери Симеонов пък му отвърна, че говори за любов, но сее омраза. "Тук не става дума за политическа омраза, тук става въпрос за ниска култура", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провокатор , миналото не носи изгоди
27
1
 
1
 
! Отговори
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ преди 8 години
Умишлено използването на думата ''патриотизъм'' за Политически цели трябва да се наказва със Закон , би трябвало да се води като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
26
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
te tiia s opita gi gledame veche 26g. i vsichkite sa za zatvora.sasipaha Balgariia.
25
10
 
4
 
! Отговори
******************** преди 8 години
Валери Симеонов няма никакъв опит в Политиката , все едно работник без стаж и квалификация , Тодор Живкови овчарски работи
24
3
 
21
 
! Отговори
В подкрепа на 12 преди 8 години
Дори и сега 21 век турците останали да живеят на Българска земя си остават чужди на всеки проблем на България.В техните къщи не се гледа българска телевизия,не се слуша българско радио и дори когато почерпят за байряма го правят с турско производство бонбони
23
1
 
12
 
! Отговори
stomin преди 8 години
До Горанточно така българинът колкото и да е зле една голяма част от народа може когато не дай боже дойде такова време да мре за чест и слава
22
1
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Vinovnite za tursko upravlenie 25g sa Bsp Carya i dori Ataka....i sred tyh nito edin bulgarin..Blagodarya na Boga,che ima hora kato Simeonov!
21
2
 
17
 
! Отговори
Горан преди 8 години
18 Ванката Христевич,Благодаря Ви за коментара, г-н Христевич, карате ме да се чувствам още по-горд, че съм далечен роднина на Караджата! И, да, ние българите наистина сме като спартанците, една шепа от нас могат брутално да разгромят всякаква долна ***!
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
26 Ами порови се малко в историята. Има доста писано. Но трябва да имаш желание да го научиш, а не да си затваряш очите. То на турците това много им харесва - да не помним миналото си. Но не са познали. Не случайно се опитват да преправят учебниците. Нека си го избият от главата. НЯМА ДА ЗАБРАВИМ, А ЗА ПРОШКА - НЕКА ГОСПОД ИМ ПРОСТИ АКО МОЖЕ.
19
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-28,християнин тоже.
18
9
 
3
 
! Отговори
12 преди 8 години
а рома защо надига вой за любенова махала,да го питам аз.
17
21
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
Този ром Балевски,откъде изскара ,тази любенова махала,на 63години съм, учил съм история,за батак знам, за априлско възстание също,той измисля разни кланета,за да се задържи в политиката,но неговата работа ,няма да стане,отива си безвратно.
16
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не видях с очите си поведението на групата на ДПС по времето, когато се гласуваше геноцидът над арменците, безочието на турските политици да присъстват на това заседание на парламента, начинът по който ДПСарите се изнизаха от залата, за да не присъстват, си мислех, че все пак има начин да се разберем с този народ. Не е истина. Това арогантно поведение 137 години от Освобождението показва, че нямат никакви намерения да се покаят. Показва, че служат не на България, а на интересите на Турция
15
0
 
12
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До Анонимен22 От 1879 година Църквата в Стара Загора почита с молебен и шествие избитите през юли 1877 г . От 2005 г първо Атака , а после и разклонението ПФ идват в моя град да участват . През 2007 г от Атака обещаха да построят Параклис на мястото където са останките на 2300 души , но след като им се услади субсидията явно се отказаха , въпреки че Волен проля даже сълзи когато присъства на събитието . За сведение Балевски / Симеонов / , агент Иван и Джамбазки още не са плакали ........
14
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Jiveli ste vie po vreme na Osmanliite ,neblagodarnici ,vijte se sega prosti ganyovci
13
3
 
8
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 15Това е за жалост нивото на много от българите в България... Я кажи мойто дете (дано да си такова) с какви лафчета още се правиш на оригинален пред приятелите си?
12
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин пудел си нaмери, кръсти го Русата Златка атакистка!
11
2
 
40
 
! Отговори
художника преди 8 години
Да си призная, не знаех нищо за "Любенова махала" или "Инкяръ махле", както я наричат турците/ Инкяръ- нещо скрито, непозволено, непризнато/. Та там са изклани над 2 000 българи от турците.Забележете! Турчин ги е натопил, че в селото има комити, за да отмъсти че не са му дали откуп.Историята трябва да се знае и помни. А на ДПСарите ще им припомня тази ТЯХНА думичка ИНКЯРЪ. Точно такива сте и си го знаете! А в морето от мъка и безнадежност ще се къпете вие ПРОДАЖНИЦИ !!!
10
2
 
46
 
! Отговори
Бенковский преди 8 години
Докога тези еничари ще стоят впити в тялото на част от българския народ?! Колко пъти са се преклонили пред тези,които умряха за България? Можаха да искат декларация за Сребреница,а никой от тях не застана на колене на 2 юни. Тези,които им извоюваха и правата ,и свободите лежат в незнайни гробове ,а келепирджиите от ДПС се правят на ущипани,ако някой посмее да бъдат само споменати дори клетите ни герои !
9
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истории от времето на турското робство трябва да се вадят и ще се вадят, докато турците, живеещи в тая държава не осъзнаят миналото си. Да викат, че било ужасно да им сменят имената, а да не се интересуват от българските неволи и да се отнасят с презрение към мъките на целия ни народ не им отива. Щом искат съчувствие, трябва да отговаряс със съчувствие. Нямало избити българи, нямало арменски геноцид, имало само смяна на имената. Хайде стига вече.