Димитър Радев внесе в НС подуправителите на БНБ

Помощници ще са му: Калин Христов, Нина Стоянова и Димитър Костов
15 юли 2015 21:00,
5
Димитър Радев внесе в НС подуправителите на БНБ
Снимка: архив, Булфото

Новоизбраният управител на БНБ Димитър Радев внесе днес в Народното събрание предложения за избиране на подуправители на БНБ, съобщават от банката.

Предложенията са за подуправител, ръководител на управление "Емисионно" - Калин Христов, изпълняващ тази длъжност и в момента, за подуправител, ръководител на управление "Банково" - Нина Стоянова, сега главен юрист на БНБ, за подуправител, ръководител на управление "Банков надзор" - Димитър Костов, сега подуправител, ръководител на управление "Банково", се посочва в съобщението.

Още по темата

Отбелязва се, че във връзка с внесените предложения - Димитър Костов е подал молба да бъде освободен от длъжността подуправител, ръководител на управление "Банково".

По-рано днес Реформаторският блок се обяви против номинацията му за нов мандат, защото според тях той е бил част от правителството на Жан Виденов.

"По времето на този кабинет доста банки фалират в България. При това положение и, след случая с КТБ, същият човек (Димитър Костов) да бъде предлаган за подуправител и то на Банковия надзор, ни изглежда неподходящо", каза депутатът от РБ Мартин Димитров пред БНР.

Предложенията на управителя са определени от професионалните и експертни качества на всеки от кандидатите, тяхната безупречна репутация и високи нравствени качества, както и от способността им в максимална степен да допринесат за реализирането на незабавните и стратегическите приоритети и институционалното развитие на БНБ, пише в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
6
 
! Отговори
боц преди 8 години
Този е същия, като Кристалинка-бивш служител на дявола и пратен в България за да я доунищожи!Нооо, такива са всички кадри на Бойко!За него народа е лош матрял, а всичко що му се прати от САЩ е добър матрял!!!Този е поредния внедрен унищожител на България!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така драги съграждани.Управител и Банкер си пийнаха, апнаха порядъчнов реномирана кръчма,гледаха се ласкаво,пяха с широко гърло'' назад,назад моме Калино!''.И за всеобщо учудване изчезнаха едни милиарди,но Винту разпореди да се вземе един заем от 16 милд.Та дали можете да се сетите кои се облажиха яко и кои за пореден път прецакани!!!
1
3
 
7
 
! Отговори
Х преди 8 години
Щом не е обещал че ще провери причините за фалита на КТБ и кои са проспали това или нарочно си затваряли очите ,значи нищо няма да свърши.