Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция

Борисов не дава и цент на закъсалия го съсед
Обновена: 16 юли 2015 14:02 | 16 юли 2015 10:33,
238
Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция
Снимка: Reuters

Парламентът е готов официално да изрази несъгласие с искането на Европа България да даде пари за спасяването на Гърция. 

Вчера Европейската комисия потвърди, че ще поиска от България и останалите страни извън еврозоната да участват в спасяването на Гърция чрез гаранция за спешен заем от близо 13 милиарда евро.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов реагира и обяви, че България не е съгласна с това искане.

"Премиерът и финансовият министър изразиха вече позиция. Ако се наложи, и парламенгът ще я подкрепи", каза днес в Народното събрание шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. 

Депутатката от ГЕРБ коментира и критиките към новия управител на БНБ заради решението му да запази двама от досегашните подуправители - Димитър Костов и Калин Христов. Вчера РБ обявиха, че няма да подкрепят Костов, защото е бил зам.-министър в кабинета на Жан Виденов. 

Днес Стоянова обаче припомни, че той е бил и в кабинета на Иван Костов.

"Същото беше и за Димитър Радев, но той е бил зам.-министър в шест правителства с различни цветове. Така е и с Митко Костов. За мен е некоректно отново да се поставят етикети, вадейки се само един факт, защото всеки човек преди всичко е професионал и това е причината да е бил зам.-министър в правителство и на Костов, и на Жан Виденов", каза Стоянова.

Тя обясни и че не трябва да се прехвърля вината на един от подуправителите, който не си е вършил работата, върху другите.

Менда Стоянова похвали Калин Христов за стабилността на валутния борд и увеличаване на валутните резерви по време на страшната финансова криза.

Шефката на бюджетната комисия подкрепи и призива на премиера министрите, които искат пари, да подават оставки. Стоянова припомни, че в държавния бюджет беше заложено намаляване на разходите във всички бюджетни организации с 10%.

"Целта беше чрез натиска на бюджета и лева всички министерства да направят съответната реформа, да оптимизират разходите за администрация. Едни министри го правят, други министри не го правят", каза депутатката. Тя прогнозира, че тези, които не правят реформи, вероятно ще поискат пари в края на годината, защото няма да имат за заплати.

"Това им каза вчера Борисов - няма да давам пари, ако вие поискате пари за заплати накрая, ще си депозирате оставката, защото не сте си свършили работа", разясни Стоянова.

Тя обясни, че един от министрите, които не правят реформа, е военният. Отличници пък били министрите на икономиката и земеделието. Стоянова не коментира въпроса за заплатите в БНБ и прогнозира, че новият управител ще предложи промени в закона за централната банка наесен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
26
 
! Отговори
интересно преди 8 години
Айде бе къде се покрихте Ципрасофилите ??? Не е интересно да си пиша сам, къде са вашите глупости за великия Ципрас, май така забатачи нещата , както и душманин не би ги забатачил .Нали щеше да катурва ЕС-то , защо зачеркна изборът на гърците / Ципрас доказа , че е безсмислено да се правят референдуми , щом не се съобразява с резултатите от него / .Разбирате ли защо никога , ама никога не трябва да се гласува за хора като Ципрас или Бареков ???
153
1
 
8
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 8 години
До 5605444444447Ама ти сериозно ли? :) АхахахахаИмаш ли идея изобщо каква е схемата с тия магистрали? Никой нищо не ни е дал. Взеха ни и то тройно!
152
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Главатарят казва че няма да даде,значи утре ще преведе помощните евра.Ако бе казал ДА-гърчулята щеха да чааакат......Въобще-ШМЕНТИ-КАПЕЛЛИ..
151
5
 
0
 
! Отговори
5605444444447 преди 8 години
До "Хейтър"?как къде ,не си ли пътувал по магистралите ни ???
150
0
 
3
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 8 години
До ДО АНОНИМЕН 194Е де го кокалчето тогава? :)
149
1
 
12
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 194 преди 8 години
Мислиш , че някой нас ни брои за нещо в Евросъюза ???Взеха ни да им пазим рахатлъка от напращите да се заселят и ни подхърлят по някое друго кокалче
148
10
 
1
 
! Отговори
Христаки преди 8 години
В България, тези дни, отвсякъде се чуват гласове, как българите трябва извлекат полза от гръцката криза. Ама за да извлечете полза трябва да дадете пари. Иначе няма полза.
147
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мисля,че парите са в основата на това искане България да бъде включена в гарантиране на гръцките кредити.По скоро стремеж към равнопоставеност на мненията на държавите в зоната и извън нея.
146
0
 
13
 
! Отговори
gtf преди 8 години
е, тва хубаво, само да не чуем утре обратното. Който е давал кредити е знаел, че поема риск, с какво са обезпечени тези кредити ? И България беше задлъжняла здраво преди 20-тина години, някой помогна ли ни, някой опрости ли ни дълга ? Доколкото си спомням имахме да прибираме 3 млрд. от Ирак, за дълга на Либия някой компенсира ли ни ?
145
0
 
1
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 8 години
До Анонимен #190С тоя виц ме разсмя с глас! :))))
144
1
 
16
 
! Отговори
ЩЕ НИ ПРЕЦАКАТ преди 8 години
НИЕ СМЕ в ЕС, но НЕ СМЕ В ЕВРОЗОНАТА (не ползваме единната валута) И ПОРАДИ ТОВА НЕ СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ ВКЛЮЧВАМЕ ВЪВ ФИНАНСОВАТА ПОМОЩ ЗА ГЪРЦИЯ И ЗА КОЯТО И ДА Е ДРУГА ИЗПАДНАЛА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС!Можем ДА ОТКАЖЕМ, както пише, че други страни извън еврозоната са направили. Но не, ние ще поемем ГАРАНЦИЯ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ ИНСTРУМЕНТИ (за да не разбере НАРОДА, че трябва да плаща на гърците, чиито *** нашите родители подмиват). Помнете ми думата, ИЗБРАНИТЕ ОТ НАС политици, ще ни финтират!!!!
143
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,те затова в България всяко второ семейство се кара за пари.Та нали Гърция е в Евросъюза.Всичко тече,всичко се мени.И може да дойде време и то не твърде далеч Гърция да става гарант на България.Тогава какво.Българинът живее зле,защото му липсва прозорливост и е жертва на негативните си емоции.Не може да направи висок отскок в своето мнозинство.
142
0
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Аре кво е туй ОХ? Да не е Ох в множествено число по гръчки?
141
3
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 8 години
До ХристакиА тия пари, дето ЕС ще им даде, откъде са? :) Да не мислиш, че са ги извадили от джоба на германеца?
140
1
 
8
 
! Отговори
До Shark преди 8 години
Аз 2003 ходих в Гърция. Не бях впечатлен. Не зная къде са похарчили толкова много пари и дали не са ги получили по-късно, ама ми се стори старо и изпокъртено в центъра на Атина. Общо взето Варна през 1980те. Някои се надуват че са ходили в Гърция просто да избиват комплекси. Аз не бих похарчил пари отново там.
139
8
 
6
 
! Отговори
Христаки преди 8 години
До НаблюдателСпокойно бе, човек. Гърция нито иска, нито ще приеме пари от България, нито от която и да е друга по- бедна страна. Обърни внимание, че това предложение го дава Германия, а НЕ Гърция. Целта е да се насъскват народите един срещу друг.
138
2
 
9
 
! Отговори
Ципрасофоб преди 8 години
До Анонимен 178Българите сме състрадателен народ , не ти минава този номер Ние не мразим гърците , те сами се докараха до тук Ако Ципрас не се правеше на *** , а си беше продължил с реформите , нямаше да се озоват с един фалит и втори хлопащ на врататаДа не говорим как гордите гърци ни третират като *** , който е ходил да работи в Гърция - го знае това
137
1
 
2
 
! Отговори
odessa преди 8 години
az si vadia parite ot sobstvenia djob. bylgarin sym jivea germania.
136
0
 
7
 
! Отговори
Ани преди 8 години
България да помогне на Гърция - добре. Искам да зная каквоще придобием в замяна.
135
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Христаки. Ами като се има предвид че другата половина почива в Турция, нищо не пречи като кажете OXI всички да идем там. Още повече че там е в пъти по-добро обслужването, имам лични наблюдения и лично аз предпочитам Турция. Така че ай не се пънете много, и на други места има море, плаж и т.н. Да не говорим че вече има добри оферти за Испания, Италия и др. Отдавна почивката в Гърция не е най-примамливия за българите вариант.