Шефът на БАН и ректори на заседанията на МС

Борисов ги покани, след въпрос на депутат от "Атака"
13
Шефът на БАН и ректори на заседанията на МС
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов покани на заседанията на правителството председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, както и ректори на университети.

Това стана, след като депутатът от "Атака" Станислав Станилов го попита по време на парламентарния контрол какво е участието на академичната общност в работата на кабинета.

"Всяка сряда каним на заседанията на Министерския съвет областни управители, кметове и моля да предаде и на председателя на БАН, на ректорите, че са добре дошли всяка сряда, а ние ще им изпратим писмено покана, така че да слушат, да ползваме техния потенциал, просто не ми е хрумнало на вниманието, благодаря, че ми го заострихте", обърна се Борисов към Станилов.

Корнелия Нинова от БСП пък се оплака, че тази година за пръв път от много години насам няма постановление на правителството за определяне на начина, по който се доставя хляб и други стоки от първа необходимост на селата с до 500 души и тези в трудно достъпни райони.

"Парите са заложени в бюджета", отговори й Борисов. Според Нинова обаче, въпреки това 1646 малки населени места са без хляб, защото не се знае кой трябва да го достави.

В крайна сметка премиерът възложи на финансовия министър Владислав Горанов да провери каква е ситуацията и обеща да отговори детайлно на Нинова по време на блиц контрола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Относноректорите - преди 8 години
Да се помисли докога ще ставаме за смях с тези наши 53 "висши" училища, в които едни и същи хора преподават на по 5-10 и повече места, за да си пълнят гушките.Относно БАН - докога отделните институти ще са нещо като частна собственост на цели професорски фамилии, а в отделни случаи, подобни "октоподи" са обхванали в пипалата си по няколко сродни института? Наука ли правят или бдят над "хранилките" за многобройната си рода.Пред истинските учени и качествени професори свалям шапка с уважение!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KATO NIAMA HLIAB DA SI HAPVAT PASTI--TEGAT NA BUDGETA I GERB.
7
2
 
4
 
! Отговори
ГЕББЕРИН преди 8 години
НЕОТДАВНА СЪЩИЯТ СЕ ПОДИГРАВАШЕ НА ХОРАТА ОТ БАН А СЕГА СЕ МАЗНИ -ТРЯБВАТ И СИВИ КЛЕТКИ НЕ САМО БАБАИТЛЪК!
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - какви корифеи, червени агенти школувани от КГБ, трето поколение партизани, взели дипломи в СССР!
5
1
 
5
 
! Отговори
КК преди 8 години
До 6 bgДа, знаем, че не е Бог... Но да не се държи като такъв...
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нека да иа повече публика на ноерата на клоуна.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корифеите могат да слушат простотии и по време на изпити в собствените си ВУЗ-ове.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куха лейка!
1
2
 
19
 
! Отговори
uu преди 8 години
Пак грешен ход, Бойко!Корифеите от БАН и от ВУЗ-овете могат да бъдат полезни между заседанията на МС, когато се подготвят проектите за решения.Като слушатели на самите заседания, няма да свършат кой знае колко работа..