Пултовете им криви на ГЕРБ-ерите за референдума

На 10 от депутатите им се повредили пултовете, обясни Десислава Атанасова
Обновена: 29 юли 2015 14:01 | 29 юли 2015 09:57,
125
Пултовете им криви на ГЕРБ-ерите за референдума
Снимка: архив Булфото

Проблем с пултовете за гласуване попречил на депутати от ГЕРБ да подкрепят предложението в референдума наесен да фигурира и въпросът за задължителния вот. Това обяви в ефира на Нова телевизия народният представител Десислава Атанасова.

При вчерашното гласуване на предложенията на президента за допитване на народа първоначално парламентът одобрил въпроса "за" или "против" задължителното пускане на бюлетина. Член на БСП обаче поискал прегласуване на предложението.

При него 10-ма депутати от ГЕРБ не повтори вота си отпреди минути – част от тях – заради повредени пултове.

Още по темата

"Не считам, че има уговорки между моите колеги и други политически формации", категорична бе Атанасова в обяснението си по казуса. Jя каза още, че счита решението за референдума с един въпрос – този за електронното гласуване, за "огромна пропаст между избиратели и политици".

"Това решение ни скара с нашите работодатели", каза още Атанасова.

Вили Лилков от "Реформаторския блок" пък обясни, че той и съпартийците му се обявили "против" мажоритарния вот, защото въпросът бил "много общ и неясен".

"При така поставен въпрос, ако на избори гласуват 30% от българите, може да се получи дву- или трипартиен парламент. Затова ние предложихме да се засили преференциалния вот", поясни Лилков.

Той бе категоричен, че 100% мажоритарен избор, каквато идея беше лансирана от ДПС, би сработил в полза само на самото Движение и на ГЕРБ.

"В крайна сметка избирателната система е нещо много по-сложно от задаването на тези три въпроса в референдум", каза още Лилков.

Чавдар Георгиев от БСП пък заяви, че социалистите не са подкрепили предложението за допитване до народа, защото това било "опит да се промени установената демократична система с псевдодемократични средства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
БОСТАНджийски номера.
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гробарите са някакво особено заразно и унищожително Зло. Сякаш най-гадните от всички най-гадни гадове са събрани там. Каймака на гадовете, така да се каже.
82
0
 
13
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Срам,срам,срааам.....
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де . Ако се въведе мажоритарна система какво по честни почтени депутати ли ще изберем ?Е като президента е мажоритарен вот какво имаме президент или пецидент ? Я се огледайте кметовете.Нали и те са мажоритарен вот.Колко от тях са свестни почтени или поне 90% от тях играят с обществените поръчки.Е при мажоритарен вот в парламента ще имаме три партии , ГЕРБ ,БСП и ДПС.Просто няма шанс някой друг да се намести в статуквото.Погледнете Англия , вече стотици години две партии и сега още една.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много пара в свирката.Вчерашният дебат и гласуване в НС бяха напълно излишни защото са противоконституционни.Чисто и просто ПРЕЗИДЕНТА няма правомощия да предлага референдум. Просто той няма законодателна инициатива каквато има един обикновен депутат.Всички мълчат и се траят.Допуснаха гласуване по целесъобразност а не по закон.Иначе господата от платена мрежа отново щяха да са на паветата.Чисто и просто Цачева можеше да внесе предложението за референдум.Подписката е връчена на председателя на НС
79
0
 
8
 
! Отговори
РЕН преди 8 години
Г- да депутати , сами си го правите! На следващите избори ДПС ЩЕ СА С ОЩЕ ПО- ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ,защото отвратихте народа тотално!!! След вчерашното фиаско в НС стана ясно ; за който и да гласуваме - все ДПС ЩЕ СИ УПРАВЛЯВА!! Никой не може да им се опъне , всички се продават! Никой няма да ви излезе на избори следващия път ! За какво беше цялата агитация да излиза народа да гласува ,за да намали присъствието на ДПС в НС ,СЛЕД КАТО И СЕГА СИ УПРАВЛЯВАТ ТЕ!
78
0
 
18
 
! Отговори
комикс преди 8 години
Цирка, беше пълна бутафория вчера в НС! и РБ и ГЕРБ и ПФ си ***.. на фасона! Наистина ли мислят хората за толкова глупави, ВСИЧКИ разбраха че ДПС СИ ЗАКУПИ УПРАВЛЕНИЕТО на държавата ..... отново! Жалко , имаше все още останали хора ,които вярваха че Борисов няма да успеят да го купят - ДПС . НИЩО ПОДОБНО , успяха да се договорят с всички без изключение!!!
77
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък за 25 години един път не се намериха свестни и почтени 240 души в този парламент ..имам усещането че само най -голямата *** се е събрала там и така се е окопала и така се подиграва с хората че наглостта им вече става безгранична и дори не се опитват да си измислят свестни оправдания за мизериите които сътворяват ???
76
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то бива простотия,но тези биха всички рекорди,за една година не успяха да се научат да гласуват
75
0
 
30
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
На крив герб, пултовете му виновни!
74
0
 
27
 
! Отговори
:( преди 8 години
Тия герберчета започнаха да съхнат.Дали от жегите,дали от простотия?
73
4
 
27
 
! Отговори
??? преди 8 години
Колко още злини ще предизвикат тези Герберастки ***??? Нямат край поразиите на тази нагла и опустошителна пасмина.
72
0
 
28
 
! Отговори
работодател преди 8 години
Смятам,че на тези служители,няма,какво да им се плаща повече. Резолюция:УВОЛНЕНИЕ!!!
71
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези,ще ги бавим ли още???
70
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деси,мила,то така се лъжат 3годишни,вие чак пък за такива *** ли ни смятате?(явно сме такива,щом сте на власт)
69
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са днес гербавите ***,хайде елате ,обяснете?!
68
0
 
25
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
На крива ракета космоса и пречи....
67
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кърджалийското кафе,струва много на тази държава и тепърва,ще се трупат негативи от него!
66
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази,ще ме умори от смях,знаех,че е лъжкиня,но толкова евтина...и какво,за точка 3та,депутатите извадиха едни отверки и набързо си оправиха пултовете ли?
65
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ТОВА ПРОСТО НЕ Е ВЯРНО - ГЛЕДОХ СУТРИШНИЯ БЛОК ПО НОВА - ВЪОБЩЕ НЕ Е КАЗВАЛА ТОВА-КАЗА ЧЕ 1-2 *** СА ДАЛИ ТАКОВА ОБЯСНЕНИЕ - ВСИЧКО ОТНОВО Е ГНУСНА ЛЪЖА НА ТОЯ СКАПАН САЙТ....... - БЕЗСМИСЛЕНО Е ДАЖЕ Е ВРЕДНО ДА СЕ ЧЕТЕ - ТУК ПРОСТО ЛЪЖАТ!