Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее

Пазарът ще регулира цените, успокоява премиерът от Сливен
Обновена: 2 авг 2015 14:32 | 2 авг 2015 13:45, Красимир Ангелов
470
Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее
Снимка: МЗХ

"Колко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял нито да поевтинее нещо, нито нищо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените!" Това обяви премиерът Бойко Борисов в Сливен в коментар на реакциите на бизнеса и синдикатите след обявяването на новите цени на тока.

Още по темата
"Защо не се вдигнаха тези всичките хора, когато взеха един милиард кредит и го хвърлиха в реката и сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? Къде бяха тези всичките бизнесмени?", попита Борисов, цитиран от “Фокус”.

Премиерът бе категоричен, че се работи денонощно, за да има направен добър модел и "поне хората няма да плащат за момента". „Ще устискаме две-три години, докато не си нормализираме и енергетиката – 25 години грабене не мога да го приема”, заяви още министър-председателят.

Той добави още, че ще бъде създадено специализирано звено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС за контрол в енергетиката. Премиерът подчерта, че ще се срещне с представители на БЕХ. "Защото пак има място, където може да ни се изплъзват и да лъжат. Това е между ВЕИ и ЕРП-тата. Там няма никакъв контрол. Ще им направя едно звено с прокурори със специалисти и ДАНС, които да следят движението на фактурите, защото там надписват, пишат", каза още Бойко Борисов.

Той обясни, че са били предприети всички мерки, за да остане цената на тока на битовите потребители същата и уточни, че КЕВР е изцяло независима организация от 9 члена, избрани от парламента по негово предложение, за да няма никакво съмнение в методиката.

Премиерът коментира и събора на БСП на Бузлуджа, който се проведе в събота. "Ако беше тази чиния на ГЕРБ – първото, което щяхме да направим с партийната субсидия, е да си направим символа на партията. Не съм ги следил, пожелавам им големи успехи. Искам да има в ляво партия, която да може да ни се противопоставя”, коментира Бойко Борисов.

Премиерът, заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, посети Консервен
комбинат "Фрукто” в Сливен, където е разкрита нова линия за преработка на пресни плодове и зеленчуци.

Основният пазар е европейският, като 150 са постоянно назначените работници в предприятието, като през активния сезон заедно с временно наетите, те достигат 400.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
неразбрал преди 8 години
Тази нова линия на др.Танева ли е?Защото същата кукумявка е от Сливен.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иван Костов или Черната мамба другаря агент на ДС, прикрит като демократ в СДС в качеството си на премиер подписа ограбващия държавата договор с Американските централи за 20 г. напред. Само заради това престъпление дясната ръка на Луканов трябваше да е в затвора доживот! Черната мамба продължи делото на Луканов и довърши България!
50
4
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
до Одисейчо, мойто момче, стига с глупостите, знам, че не си произвел нищо и надали някога ще произведеш, но ясно се каза колко милиона се очаква от този ход, над 200, това са жълти стотинки за индустрията, нали, смешници! И разберете, че протеста е и да вас, ***, защота единственото искане е да спрат кражбите в този сектор!---------------------Бил съм и производител , та знам какво е и най-вече от 25 години съм предприемач и много добре знам за какво иде реч
49
0
 
4
 
! Отговори
Жорж преди 8 години
И в Сливен НЯМА ДА РАЗБЕРАТ МУТРАТА. ,,КОЛКО ПЪТИ....НИТО НИЩО. Само брътвежи. За н-ти път ПРИЗОВАВАМ- КАНЕТЕ МУТРАТА НА РАЗГОВОРИ-ДИАЛОЗИ , А НЕ ГО ЦИТИРАЙТЕ , КАТО ГОВОРИ КРЪЧМАРСКИ. ТОЗИ Е ПЪРВИЯ ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА И ИСКАМЕ ДА СЕ ДЪРЖИ , КАТО ТАКЪВ.
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде си свалил тока бе тиква *** като тиква *** от ден на ден по *** ставаш я виж енерго про само то е най скъпо защото тука в източна сме били най - богатите
47
11
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
63 Питай Р Овч , той е подписвал този договор и е давал Държавна гаранция и между другото Заводските централи и ТЕЦ имат по-висока цена , това знаеш ли го , знаеш ли че ти плащаш част от цената за отопление на Младост и Люлин и всички останали дето са на ТЕЦ през тока / те са на практика все още на дотация , вярно не както при социализма но пак немалка / и ако не е когенерацията и производтвото на ел.енергия те няма да могат да си платят на Булгаргаз защото клиентите им ги завличат редовно
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Imigrant!Boiko Metodie Borisov, zaslujava dve otlichiq s taq negova kompetetnost! I da se kandidatira za Car na Maika Balgariq!Boiko Car!
45
1
 
9
 
! Отговори
fiddy преди 8 години
ко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял нито да поевтинее нещо, нито нищо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените!" , сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? It's hard out there for a pimp...LMAO
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Одисейчо, мойто момче, стига с глупостите, знам, че не си произвел нищо и надали някога ще произведеш, но ясно се каза колко милиона се очаква от този ход, над 200, това са жълти стотинки за индустрията, нали, смешници! И разберете, че протеста е и да вас, ***, защота единственото искане е да спрат кражбите в този сектор!
43
2
 
13
 
! Отговори
Мангализатора преди 8 години
Боже с каква тениска се е барнал Дон Т. Тоя цвят е любимия на един етнос който няма да назова.
42
3
 
3
 
! Отговори
тъпия гласоподавател преди 8 години
До 45 (СТРАНДЖАТА)Всъщност ТВОИТЕ хора (БКП,БСП,ДС) никога не са слизали от властта ,а да не говорим и че колкото пъти официално били на линия се осираха, НО това сигурно се дължи на грозен империалистически заговор . ТЕ империалистите от цял свят сън не заспиват докато не свалят БСП от власт иначе (БСП) ще построят държавата наречена УТОПИЯ тук в България .А за Бойко -той е толкова десен колкото и "царя" -който си отряза пък солидно парче от баницата (кой ли беше в тройната МУ коалиция ?)
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко е най-големия близач на краварски ***!Новото увеличение отива директно за американските ТЕЦове , а увеличените цени ще бръкнат в нашия джоб.Намалените цени на тока за физически лица е 11ст, единадесет стотинки на 100лв!Цели 11ст.!Евала Боко , евала Тикво!Отново счупи ***!
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте дрънкали по форумите не ви ли е ясно че няма дпс бсп герб всички са заедно а сеира е за пред хората .Всички трябва да излезем на улицата и да изметем тази пасмина от 240 разбойници и крадци в противен случай загиваме като нация.
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е виновен Борисов, че е такъв, какъвто е. Докато има примитивни хора да гласуват за него, всичко е точно. А в България са мнозинство. Интелигентните бяха принудени да бягат оттук, за да могат управляващите да си правят каквото искат и гласът на малцината нормални да не значи нищо. И Бойко да казва на Радан Кънев какъв си ти с твоите шепа депутати да ми казваш какво да правя. А кой изгони умните, бе Бойко - нали такива като ДПС, БСП, с които си се прегърнал здраво.
38
8
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
58 Добре де все тая , важното е че не работят и излизат на улицата , наречи го както искаш , все е глупост безмерна , несрещана никъде
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakvi sa tiq dalgi stihove deto gi pishite be?Aman ot Trolove i zad... Chasti....
36
3
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
53 Подиграваше ти се Доган и ДПС с Цанков камък , Р Овч и БСП с Мариците и цената на газта и Гоце дето синът му си купи хотел оня ден с Големия шлем на който черешката на тортата беше гьола в Белене
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някога защитавах политиката на ГЕРБ и смятах, че те са най-малкото зло, понеже все пак строят нещо. Сега вече се видя, че са се разбрали с ДПС и БСП да си поделят баницата, а за народът черен хляб не остава. Не си ли близък до властта - няма. Доволен съм, че на последните избори не гласува за ГЕРБ. Изборът ми е бил правилен. Харесвам Москов и Радан Кънев. Другите от Реформаторския блок не ги харесвам, но ако вземат повече гласове на изборите, на управляващите ще им приседне.
34
12
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
49 Няма такова нещо , виж тук бих го защитил , точно защото по негов време вдигнаха цената само веднъж през лятото на 2012 за това и избухнаха инспирираните протести след вота за Белене през февруари 2013 .Цената трябваше да се вдига плавно всяка година от 2008 насам а не шоково през 2012
33
2
 
19
 
! Отговори
BGN преди 8 години
МАЛЕЕЕЕ, октомври го вдигнаха с 10%, януари с още 10%, сега го свалиха с 0,11%.......Тоя подиграва ли ни се ????