Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее

Пазарът ще регулира цените, успокоява премиерът от Сливен
Обновена: 2 авг 2015 14:32 | 2 авг 2015 13:45, Красимир Ангелов
470
Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее
Снимка: МЗХ

"Колко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял нито да поевтинее нещо, нито нищо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените!" Това обяви премиерът Бойко Борисов в Сливен в коментар на реакциите на бизнеса и синдикатите след обявяването на новите цени на тока.

Още по темата
"Защо не се вдигнаха тези всичките хора, когато взеха един милиард кредит и го хвърлиха в реката и сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? Къде бяха тези всичките бизнесмени?", попита Борисов, цитиран от “Фокус”.

Премиерът бе категоричен, че се работи денонощно, за да има направен добър модел и "поне хората няма да плащат за момента". „Ще устискаме две-три години, докато не си нормализираме и енергетиката – 25 години грабене не мога да го приема”, заяви още министър-председателят.

Той добави още, че ще бъде създадено специализирано звено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС за контрол в енергетиката. Премиерът подчерта, че ще се срещне с представители на БЕХ. "Защото пак има място, където може да ни се изплъзват и да лъжат. Това е между ВЕИ и ЕРП-тата. Там няма никакъв контрол. Ще им направя едно звено с прокурори със специалисти и ДАНС, които да следят движението на фактурите, защото там надписват, пишат", каза още Бойко Борисов.

Той обясни, че са били предприети всички мерки, за да остане цената на тока на битовите потребители същата и уточни, че КЕВР е изцяло независима организация от 9 члена, избрани от парламента по негово предложение, за да няма никакво съмнение в методиката.

Премиерът коментира и събора на БСП на Бузлуджа, който се проведе в събота. "Ако беше тази чиния на ГЕРБ – първото, което щяхме да направим с партийната субсидия, е да си направим символа на партията. Не съм ги следил, пожелавам им големи успехи. Искам да има в ляво партия, която да може да ни се противопоставя”, коментира Бойко Борисов.

Премиерът, заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, посети Консервен
комбинат "Фрукто” в Сливен, където е разкрита нова линия за преработка на пресни плодове и зеленчуци.

Основният пазар е европейският, като 150 са постоянно назначените работници в предприятието, като през активния сезон заедно с временно наетите, те достигат 400.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
13
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Извинявайте къде се чуло и видяло работодатели да стачкуват и не само но да карат подчинените им наемни работници да стачкуват , пак ще шашнем света с щуротиите си За енти път се обяснява , че за тези за които ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ е от особено голямо значение , за тях ще има намаление И да не излизат с номера че ще вдигат цените защото коато ти е под 10% стойността на вложената енергия в себестойността на продутка то ефекта върху крайната цена е незначителен тоетс под 1% , ако има въобще
31
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Няма ли кой да му каже на този човек, че се ходи с РИЗА, не с тениска!/когато се заема този пост/Или само за Катар се слага риза, за нас - не
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** наглото същество! Първо, бойко, по твое време само се вдигаше цената, второ идеята ти за дясно е по-близко до комунизма, от колкото са БСП!
29
1
 
2
 
! Отговори
аn.elica преди 8 години
Човешко е да се греши,велико е да се прости.Директното възприемане на реалността ни освобождава от натрупания гняв и ни пречиства да не приличаме на неспособните да живеят в сегашния истински наситен с действеност политически живот.
28
2
 
23
 
! Отговори
Катунарчето преди 8 години
ГРОБ са ми най неприятната партия. Но са най изкусни в далаверите, задкулисните игри и в замазването на очи.
27
0
 
8
 
! Отговори
До 38 преди 8 години
За увеличението,той не носи вина.само за намаленет се хвали /и с право,цели 0,11 пр.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, Бойко 16 млрд изтеглихет, които ще плащат и правнуците ни. Нашите, не вашите.И само тия мизерни 0.11% ли ти се откъснаха от сърцето.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за 36 С лихвите тия 16 милиарда стават 27 милиарда за следващите 20 години които трябва да изплатим. То и бай Асан комшията да сложа начело на държавата с тия милиарди заем може да управлява.
24
4
 
17
 
! Отговори
Желев преди 8 години
Знаете ли,как му вярват,дори когато лъже /а той само лъже/ и му се възхищават. Обречени сме. А и лична разузнавателна служба си направи,тъй,че...
23
3
 
41
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 8 години
На този "Премиер" няма ли кой да му каже че парите които управлява ВРЕМЕННО са на данъкоплатеца, А НЕ НЕГОВИ. Той нищо не ДАВА! Дори субсидията на партийката му, за която е убеден че е негова - това са пари на данъкоплатеца. Дори активите в бетеон на мутроморието - пак са на данъкоплатеца, с разликата че са откраднати преди това.
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех, че премиерът сваля цените на тока, мислех че има "независим" КЕВР.И какво е това сваляне с 0.11 %. При нас във Варна даже е увеличен.А, бе Бойко, ти защо ни увелича тока във Варна, а ?
21
2
 
18
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Ще видим какво ще каже новият американски посланик?
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що пък не спомена за неговите 16МИЛИАРДА заем, ние колко лихви ще плащаме идните години?
19
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така!Мачкай така наречените "бизнесмени"-те освен да лапат,от друго не разбират.Направи минималната заплата 1000 лева и им вдигни и данъците!!!На който не му понася,да се изнася.
18
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата сега ще се напие с Данчо Лечков в хотела му и ще извикат по някоя местна *** посред нощ да им прави вувузели.
17
9
 
39
 
! Отговори
светец преди 8 години
Орешарски е светец, на фона на тези айдуци!
16
2
 
24
 
! Отговори
Ей Цървул, преди 8 години
като има виновни, що не ги изловиш и осъдиш, бе! Паметник ще ти вдигнат за подобно нещо, преживе! Като на любимеца ти Тато. Ама не ти стиска! Иначе на милиционерските надувки само някой сливенски местен *** може да ти се върже. Аре пусни въздуха!
15
5
 
31
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Какъв е този консервен комбинат в Сливен, където се преработват пресни плодове и зеленчуци? В България няма български пресни плодове и зеленчуци! Всичко е внос от братската Турция и от братската Гърция! И от братски Китай!
14
4
 
18
 
! Отговори
Йорданка преди 8 години
До с млади доячиТова е гавазина на Тато ! БКП =ГЕРБ !
13
3
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Спри на помощите ефенди ! Повече от 44 милиона ще събереш гарантирам ти и то доста повече на година ! Ама няма нали .....те са ти електората как ще ги секнеш ..........8 години очаквам да чуя едно нещо което се свършили в полза на БЪЛГАРСКИЯ народ ????? Кое е то кажи ? Какъв ток си свалял какви 5 лв ?