Миков тъгува във Facebook: Бригадири, язовири...

Лидерът на БСП реди красиви спомени от комунизма
5 авг 2015 15:17,
219
Миков тъгува във Facebook: Бригадири, язовири...
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков честити рождения ден на бригадирското движение от Facebook и си спомни за силните страни на България по времето на комунизма.

От профила си в социалната мрежа той припомни, че на 5 август 1946 година е била създадена първата национална бригада.

Още по темата

"Груповият ентусиазъм и позитивното усещане за принадлежност към едно общество, солидарността и физическото усещане за споделена кауза е точно това, което днес липсва все повече в живота на българите. Инфраструктурни обекти, ж.п. линии, язовири, заводи... цял град – това ражда трудът на този младежки и патриотичен устрем, променил облика на Родината", пише Миков.

В поста си той допълва, че България от седемдесетте години на миналия век е продукт на усилията и приноса на всички българи в изграждането й.

"Заслуга на целия ни народ след Втората световна война е онази България със силна индустрия, развито земеделие, балансирано регионално развитие и здраво в демографско отношение общество, без неграмотност и бедност, със социални придобивки и завоевания, които тогава бяха ежедневие, а днес се приемат за популизъм", пише още лидерът на БСП.

Той изразява съжаление, че ситуацията днес е съвсем различна.

"Днес живеем в държава, която е длъжник на своя народ. Живеем сред бедност и несправедливости, които са навсякъде в ежедневието на българите", обобщава соцлидерът. Според него левите трябва да променят страната и да възстановят връзките между хората и между народа и държавата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 146не е вярно това.
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ревем :) Работим, печелим колкото можем и това е....Ами какво работите като нищо не се произвежда?
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКакво работите бе, при тая безработица. При младите достига в някои райони над 60%. То няма работа, те работели. А станеш ли на 40 години вече забрави да си намериш работа с изключение на малък процент висококфалифицирани. Тогава като те изхвърлят на улицата защот чорбаджията иска по млади и по напористи да му работят за по малко пари, тогава ще си изгниеш като клошар до края на живота.
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до АнонименПарното беше около 8% от заплатата. Никога не е спирало. Нямаш топломери. Нямаше регулатори - ако искаш да се охладиш отваряш прозорец. Нямаше никакви грижи с отоплението.
85
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Спомени,спомениГлупости на търкалета.
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В целия свят е пазарен капитализъм и навсякъде е мизерия. Само САЩ и няколко държави в центална европа които се броят на пръсти живеят добре, но прочините за това са други, а не пазарния капутализъм. Навсякъде другаде пазарния капитализъм носи мизерия - България е най-ярък пример, България завинаги ще си остане в третия свят и никога няма да изплува от мизерията.
83
7
 
9
 
! Отговори
Спомени,спомени преди 8 години
Аз помня бригадите от края на социализма. Парите, които бяха плащани за нашето квартируване в домовете на селяните, за храната ни, за така наречените културни мероприятията по време на бригадата, а също и за транспорта, ползван по време на бригадата, бяха повече от стойността на онова, което успявахме да изработим.Или, казано с други думи, неефективност и губи време, както повечето "трудови дейности" през соца.
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кви са тия руски и *** знамена на снимката?от кремъл ли са спонсорите
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1989г г по конституция имаше член първо моливи носете си вината достойно . Не прехвърлянето греховете на другите ,само вие другари бяхте станали капиталисти преди десети но не държавата голямото крадене започна баш тогава . Как така милиционери ета ка за един ден се събудиха банкери и милионери ,извинения и разкаяние малките на този народ не поредните порции увъртания и лъжи . Такива като за режима са тока направо са си безобидни
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМи като не искате да произвеждате, що ревете че сте бедни бе?
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСъдебната система няма да създаде пазари и производство - това са глупости и демоагогия на реформаторите, както БСП прави демагогия с миналото когато хората са живеели по-добре. Просто пазарния капитализъм не работи - никъде не работи, в цял свят е мизерия с изключение на няколко държави сред които е и Германия. Но това няма нищо общо със съдебната система.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМи що тогава никой не произвежда нито домати, нито дори един пирон не може да произведе сега най-ефективната система пазарния капитализъм.
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тия другарски залитания по миналото ,нестига че ограбихте достойните старини на горките хорица . Миналото ще се върне толкова колкото такива като гергов върнат заграбеното от родината ни
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до АнонименРежима на тока беще края на 80те и начлото на 90те когато минахме към капутализъм и започнаха да разрупават всичко. Преди това винаги сме изнасяли ток и сме имали свръхприозводство. Това са митове, че постоянно е имало режим на тока.
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизма и номенклатурата съсипаха България,така че въобще не жаля за това време,лошото е че същата тая комунистическа номенклатура продължава да съсипва България,ако бяхме приели лустрационен закон като в Чехия,днес нямаше да сме чули за ББ,ЦЦ,Доган,Волен,Гоце....
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента българите работят много по здраво от геманците. Българинът е роб на чорбаджиите. Германците са дисциплинирани, но си знаят правата и не си дават никакъв зор, имат социална защита и никой ме може да се гаври с тях. Българина работи преко сили, някои работят по 16 часа, на 2-3 работни места, защото знае че винаги може да бъде изхвърлен на улицата, за мятото му чакат няколко, а останеш ли без работа при тази безработица губиш всичко и свъшваш като клошар който рови в кофита за ***.
73
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От българско знаме нужда няма на тия партийни събрания. Само на големия брат-покровител и спонсор на тези жалки създания.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега защо нищо не произвеждаме, като пазарния капитализъм е най-ефективната система. А - знам, виновни са комунистите, и българите са виновни защото са некадърни.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБългария имаше промишленост сравнима с тази на Австрия, Белгия и Дания. В енергетиката бяхме по напред дори от Дания попроизводство на енергийни мощностти. Това че не произвеждахме корекомски стоки не значи че не е имало икономика.
70
2
 
2
 
! Отговори
uii преди 8 години
Бившите комунисти са днешните капиталисти. Малцина комунисти окрадаха това дето цял народ построи. Ниските пенсии не са щото пенсионерите ни са били мързеиви на младини ами щото по време на уж преврата си изнесаха квот имаше да се изнася. Така че да не ми се правят на ни лук ял ни лук мирисал.