Миков тъгува във Facebook: Бригадири, язовири...

Лидерът на БСП реди красиви спомени от комунизма
5 авг 2015 15:17,
219
Миков тъгува във Facebook: Бригадири, язовири...
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков честити рождения ден на бригадирското движение от Facebook и си спомни за силните страни на България по времето на комунизма.

От профила си в социалната мрежа той припомни, че на 5 август 1946 година е била създадена първата национална бригада.

Още по темата

"Груповият ентусиазъм и позитивното усещане за принадлежност към едно общество, солидарността и физическото усещане за споделена кауза е точно това, което днес липсва все повече в живота на българите. Инфраструктурни обекти, ж.п. линии, язовири, заводи... цял град – това ражда трудът на този младежки и патриотичен устрем, променил облика на Родината", пише Миков.

В поста си той допълва, че България от седемдесетте години на миналия век е продукт на усилията и приноса на всички българи в изграждането й.

"Заслуга на целия ни народ след Втората световна война е онази България със силна индустрия, развито земеделие, балансирано регионално развитие и здраво в демографско отношение общество, без неграмотност и бедност, със социални придобивки и завоевания, които тогава бяха ежедневие, а днес се приемат за популизъм", пише още лидерът на БСП.

Той изразява съжаление, че ситуацията днес е съвсем различна.

"Днес живеем в държава, която е длъжник на своя народ. Живеем сред бедност и несправедливости, които са навсякъде в ежедневието на българите", обобщава соцлидерът. Според него левите трябва да променят страната и да възстановят връзките между хората и между народа и държавата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Недуразумението Миков си е останал на нивото на бригадирското движение, а и сивотата на Позитано витае е още там.
68
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите са бедни зашото са долно качество хора, прости, некадърни, мързеливи и непроизводително. Един германски работник е 10 пъти по производителен от един българин и спазва 10 пъти по добре законите от един българин - затова там живеят добре, а българите зле.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И колко струваше един билет за кино тогава и сега,Одисейчо? Колко хора ходеха на кино тогава и сега?
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да живеем като германци, трябва да работим като германци, да спазваме законите като германци....И какво по добре работи един германец на бензиностанцията от един българин на бензиностанцията. Това което не работи е пазарния капитализъм - в цял свят е пазарен капитализъм и навсякъде е мизерия - и те ли не могат да работят. Само шепа страни от централна Европа и САЩ са добре, но не заради капитализма а защото контролират световните финанси.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБългарските компютри бяха на световно ниво - то тогава нямаше и кой знае колко марки компютри. Произвеждахме и космичеки уреди - някои дори още се използват в космоса. А сега при най-евективната система - пазарната икономика не можем и един пирон да произведем и внасяме домати от Холандия.
64
4
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
До 10/11 в София имаше 30 киносалона днес са двойно повеме и местата в тях са повече а колкото до обстановката и качеството на пресъздаване който помни примерни кино Асен Златаров нека пише другите да замълчат
63
2
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
118 направи си справка къде живее Иво и дали пие витошка вода тогава пиши глупостите си
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви бригадири бе от аграрна държава за 40 год стана бяхме космическа държава проидвеждаща компютри. Сега е една чалга държава с едни популисти за политици.
61
5
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
106 и да знаеш поне аз до скоро пиех вода от Рилския водопровод строен преди войната а днес пия витошка вода а не от язовира
60
4
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
114 хахахаха пусна ли си заучената партенка за това ли днес вие комуноидите мдазите най много Костов
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушах наскоро разкази на бригадирки от онова време. Наистина е бил голям ентусиазъм тогава и не е само заради отминалата младост. Имаше си хубави страни бригадирството, имаше си и лоши страни. Имаше си натегачи и тогава, има ги и сега. Примерно, доколкото си спомням, на мен Иван Костов ми е беше един от шефовете на бригадата още в средата на 70-те години.
58
3
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
106 За някои неща си прав за други не язовири може и да не са строени с изллючение на един или няколко или да са много малко но жилища са построени повече магазини в пъти ппвече офиси в дестки пъти пове магистра в стотици км повече тръби и съоръжения за вода хиляди пъто повече
57
6
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
миков върви на .***....та. помня как като инженер ходих в стройтелството по 45 дни а началника активен борец ходеше командировка в чужбина всеки месец и разказваше за гнилия капитализъм .
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви пикам на демокрацията !............Не искам да звуча грубо, но можеш да пикаш единствено в гащите си, коeто и правиш ... нали другарю ?
55
12
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
До Одисей 1А, ти, знаеш ли, че затворите в Белене и Ловеч съществуват и до днес и условията в тях не са се подобрили с нищо ?Дори тогава са били по-нови от сега ...Да ви пикам на демокрацията !Тя не е с нищо по-добра от онова уж лошо време. Напротив !Тогава имаше и хубави неща.Днес такива почти няма. Факт !
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другаря Миков не е социалист, а комунист ... разликата е съществена и е крайно време БСП да се прекръсти на БКП.Така ще е по-често и по отношение на възрастните комунисти, които гласуват за БСП така и по отношение на Европа, която ще знае с кого си има работа.
53
1
 
0
 
! Отговори
do Pe6ko 82 преди 8 години
Pe6e,tova na snimkata,jenati li e,mnogo e sladka,ako e sestra ti da mi se obadi na tel;02 456-869.4akam
52
12
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
От тези "спомени за комунизма" още пиете вода и ядете хляб и карате по пътищата.Защо ли ?Защото след комунизма не е построен нито един нов язовир !Защото по време на комунизма беше построено ВСИЧКО, което вече 25 години се разграбва и пак има !А, 90% от пътната мрежа е също от онова време. Факт !Дали онова време е било смешно или днешното, само историята ще покаже. Тя е най-добрият съдник !
51
7
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
А защо пропуска този Белене Ловеч Скравена и останалите КаЦе лагери защо пропуска Горянслото движение защо пропуска нежешанието на българския селянин да стане съветски колхозникТова за коетп е писал е боло фалш фасада лалто всичко останало при социализма
50
7
 
8
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Кви са тия руски знамена.(на снимката)..тия ще ни водят към анексиране отново както преди.