Протестър съветва Миков: Засрамете се от комунизма!

Идея на Асен Генов била да покаже Бузлуджа като тоалетна чиния
12 авг 2015 15:12,
140
Протестър съветва Миков: Засрамете се от комунизма!
Снимка: архив Булфото

Блогърът Асен Генов, един от видните протестъри, призова лидерът на БСП Михаил Миков да се засрами от комунистическата история, вместо да заема героично-романтични пози. Генов прати право на отговор до Dnes.bg, за да отговори на соцлидера.

В свой пост във Facebook вчера Миков нападна Генов заради осмиването на паметника на Бузлуджа, показан от блогъра като тоалетна чиния. В позицията си лидерът на БСП обяви и че Столетницата се гордее с миналото и историята си.

Днес Асен Генов го обвини във фалшификация на историята и го посъветва да се срамува от нея.

Още по темата

"От комунистическата история, другарю Миков, трябва да се срамувате, вместо да заемате, Вие и партията Ви, героично-романтични пози", написа протестърът. Той обвини БСП в лъжи и нахалство.

Основната била подмяната на името на заветния връх, на който столетницата събира почитателите си. Генов обяснява, че той се казва Хаджи Димитър. "Бузлуджа е бил до 1942. На пръв поглед дребен, но не маловажен детайл, пропуснат от БСП. Не е изненадващо, защото историята и фактите след 1944 са фалшифицирани от комунистическия режим", пише той.

Блогърът оспорва и твърденията на социалистите за антифашистките борби у нас, изтъквайки факта, че у нас не може да се говори за фашизъми, а по-скоро за националсоциализъм. Генов говори за "червен терор" и за "унищожаване на елита на нацията". Той обвинява комунизма и в пренаписване на историята чрез "бетонните пропагандни тотеми", наречени паметници.

"Историческите фалшификации са нужни на БКП (по-късно БСП) като "слънцето и въздуха за всяко живо същество", защото социалдемократическата история служи за морално алиби и обществена легитимация на днешните социалисти, които са просто наследници на терористичната организация на българските комунисти", пише още блогърът.

Той допълва и че Михаил Миков е прав, че българската история е славна и достойна за гордост. "Но тази история, която не е подменена и фалшифицирана от комунистите, в усилията им да легитимират престъпното си управление", пише той.

Генов споделя, че идеята да се пресъздаде паметникът на Бузлуджа като тоалетна чиния е негов, а изпълнението на Иван Червенков. С колажа той искал да изобличи лъжата на червеното ръководство за броя на хората, качили се на върха.

Блогърът прави сметка колко течности биха отделили 50 000 души и допълва, че тоалетните на поляната едва ли биха стигнали за тях. Това според него означавало, че или феновете на столетницата имат проблеми с бъбреците, или червените шефове лъжат за бройката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
4
 
! Отговори
С ИЗВИНЕНИЕ преди 8 години
КОЙ Е ТОЯ АСЕН ГЕНОВ И КОГО СОБСТВЕНО ПРЕДСТАВЛЯВА?БЕЗ ДА СА НА ВЛАСТ "КОМУНИСТИТЕ",ГЕРМАНИЯ Е СОЦИАЛНА,НАЙ-БЛИЗКО ДО СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ТИП ДЪРЖАВА, ШВЕЦИЯ,АНГЛИЯ- СЪЩО.В КАНАДА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БЕЗПЛАТНО,В АНГЛИЯ ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА СА С ЕДНАКВО НИСКИ ЦЕНИ. ТЪКМО ОБРАТНОТО НА МУТРЕНСКАТА ГРАБИТЕЛСКА ДЪРЖАВА НА БОЙКО Б. И ИВАН КОСТОВ, КОИТО УНИЩОЖИХА И УНИЩОЖАВАТ ВСИЧКИ ДОСТИЖЕНИЯ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА ДО 1989 Г.,КОИТО СА В ПОЛЗА НА ХОРАТА,А НЕ НА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ МУТРИ,ПОЛИТИЦИ И ПРОТЕСТЪРИ
76
1
 
1
 
! Отговори
до 91 преди 8 години
Я по - кротко ! Помним кой "направи преврата" , помним - Кой ограби банките ,кой създаде дъщерни частни фирми и унищожи българската икономика!
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя нещастен сектант от село взел да учи
74
6
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Тези т.н. "видни протестъри" без простотии не могат. И да няма комунизъм, те ще го измислят, за да могат да се представят за антикомунисти. Това им е пътят към медиите, и от там към властта.
73
3
 
5
 
! Отговори
minuvach преди 8 години
И е жалко когато виждам хора които им подражават. Едва ли не, те са срещу "комунистите" значи са от добрите.Не са, а просто играят определена роля.Волен Сидеров е другата страна на медала правейки същото но че в полза на Русофилията. Но Сидеров не е опасен, защото никой не му обръща внимание. А те са опасни. Точно това е мафията. Движения като протестна мрежа са лицето на мафията. Използват определени фигури, за да контролират политическия живот на страната. ПМ са инструмент, оръжие на мафията
72
2
 
4
 
! Отговори
minuvach преди 8 години
се събраха с тупани и вувузели викайки оставка...Просто искаха да го сплашат и да създадат усещането, че народа е срещу главния прокурор. Не е така, но медиите ги лансират като "гражданската" позиция.Не ги разобличават в това което са. Платени обществени манипулатори. Това ме води към мисълта, че медиите имат също пръст в цялата работа.
71
5
 
5
 
! Отговори
minuvach преди 8 години
Хора като Генов нямат моралния интегритет да казват кой да се срамува и кой не. Това са хора създадени с целта да манипулират общественото мнение. Когато властта иска да прокара някой непопулярен закон те влизат в игра и обръщат палачинката намирайки някой аргумент с който искат да убедят народа, че този или онзи закон е нужен. За съжаление успяват, защото нашия народец е много наивен и политически необразован.Забележете когато Цацаров се осмели да проверява мин. на правосъдието колко бързо...
70
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Платените демократи защо не се засрамят, че разсипаха държавата, че разсипаха ценностите на бъдещите поколения, че са виновни с политиката си на беззаконие, липса на ценности и отровната храна на новото време за смъртта на стотици хиляди хора и за това, че застрашават българаски етнос от изчезване.
69
7
 
11
 
! Отговори
йокин преди 8 години
Те-червените са оперирани от чуството СРАМ.
68
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мноу важно. Веднага стана значим, всяка дума, капнала от устата на блогъра, трябва да бъде разтръбена от всички медии. Като постройка паметника на Бузлуджа е оригинален, красив и внушителен, друг е въпросът, че не съм привърженик на комунистическата идея, на която е посветен. Но да карикатуриш самата постройка като тоалетна чиния е проява на безвкусица.Такава хубава постройка би могла да се превърне на великолепна обсерватория, планетариум, метеорологична станция или просто скъп хотел.
67
2
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Някой пита ли се все още защо например вчера НСО си разшириха обхвата на привилегиите и правомощията без да ви пита искате ли .
66
6
 
10
 
! Отговори
skatelite преди 8 години
Интересно, как ***, които милеят за комунизма, използват същата *** и смехотворна пропагандна тактика като от преди 30 години. "Който не е на нашето мнение е платен от САЩ". Е, истината е, че вие нямате мнение. Вие никога не сте имали мнение. Малкият, неук човек няма мнение. Има изкривено от завист и злоба лице и скърцащи от немощ зъби. Бие се в гърдите, че е патриот, а не е чел и 2 страници от българската история. Чака някой пред блока да му налее акъл - така е по-лесно. Дерзайте паляци.
65
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе "протестърче", защо не направиш едно изявление за благотворителя си - Сорос (Шорош)? Днес най-големият световен финансов спекулант, чиято мамка споменават от Великообритания до Малайзия става на 85 години. Дължите му голяма, огромна благодарност! С неговите грешни пари живеете и градите светлото си бъдеще. Баси неблагодарната ***!
64
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е този Асен Генов?!?Естествено, поредния американски храненик и продажник, който се мъчи да блесне.Защо изобщо се занимават е с него?Майната му.Казал нещо за някого си. Защо изобщо ни занимават с някаква долна личност, която работи за чужд интерес?Това е поредната гадна и долна идеологическа диверсия във вреда на България. Долните личности, които се наричат "протестъри" и "Dans with me", явно няма нищо българско, щом такова име си слагат. Такава е и дейността им - антибългарска, прод
63
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много червен *** тука бе, много нещо, ама ми си струва, че стила е един и същ, комай няколко души си пишат и възхваляват най-тъмните години от нашата история - 1945 - 1989. Евала на червените, ама им се топи електората с всеки измитал ден, а колко са били на Бузлуджа, това си е тяхна работа. Пишете тролчета, още има кой да ви плаща!!!!
62
9
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Арогантен гамен това е този Генов.Захранен с американски парички,които никак не миришат.Вдянал первезния си мозък какви глупости да прави.Хайде юначе,поразсъблечи малко от твоите протестърки,че се позатъжихме за тях.Иначе демокрацията ни дойде малко в повечко от така наречения от тебе "комунизъм" не го ли осзнаваш.
61
12
 
19
 
! Отговори
123 преди 8 години
Блогърът Асен Генов, един от видните протестъри, призова лидерът на БСП Михаил Миков да се засрами от комунистическата история- недоносено блогърче и буден ***, не усъзнаваш ли че 16млрд. лева заем заробва народа от съшите тези "НЕ КОМУНИСТИ" А? ВМЕСТО ДА ДАВАШ СЪВЕТИ ПИТАЙ ДЯДО СИ И БАБА СИ КАК СА ЖИВЯЛИ ТОГАВА. И КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ИМОТА ИМАШ СЕГА?
60
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Генов, идеалисте, отде дойде Жипката, я кажи! Ходи да учиш история на САЩ, поне е по- кратка и ще ти е по- лесничко.
59
12
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Всичко свързано с БКП на социална пенсия,хем пенсионната реформа е в ход,хем на другия ден забравят къде са членували и какви са ги вършили последните 40-50 години,и Миков остава без армия
58
5
 
21
 
! Отговори
uu преди 8 години
Ами, така е... След като това е фактор някой да ти обърне внимание и да вървиш в кариерното си развитие, ще се намират и такива хора - понеже няма какво да кажат, пък и са напълно импотентни да направят нещо...Имаше един Георги Марков - някакъв юрист. В първите години на т. нар.демокрация, понеже нямаше какво да каже, крещеше по митингите "Долу БКП!!!!" Силно, с продрано гърло.И стигна до Съдия във Върховния Касационен Съд...Е, това са негови последователи.А вие и ние да бачкаме.....