Миков за миналото: Не ни е срам, а сме горди!

Соцлидерът се ядоса на колаж на паметника на Бузлуджа
11 авг 2015 19:27,
98
Миков за миналото: Не ни е срам, а сме горди!
Снимка: архив Булфото

БСП не се срамува от историята на България, а е горда от всичко постигнато от предишните поколения. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков в нов пост в профила си в социалната мрежа.

В него Миков влезе в задочен сблъсък с едно от лицата на "Протестна мрежа" Асен Генов заради публикуван от него колаж, който осмива паметника на Бузлуджа – представя го като тоалетна чиния.

Още по темата

Миков припомни и поругаването на паметника на антифашистката съпротива пред централата на БСП, който беше боядисан с блажна боя. Лидерът на БСП не пропусна и че съдът оправдава извършителя с аргумента, че щетите върху паметника били отстраними, затова и деянието не било толкова укоримо.

"Паметниците носят поуката на историята на българския народ. Народ без история не е народ. Обругаването на собствената ни история не е патриотично. То или обслужва чужди интереси, или пък е проява на ниско самочувствие и комплекси", пише още Миков.

Според него, ако боята се отстранява лесно, както е констатирал съдът, "то натрапчивите опити за споделяне и насаждане на нечие ниско самочувствие или комплекси върху цял народ не се отстранява толкова лесно".

Лидерът на БСП завършва с това, че социалистите не се срамуват от историята и дори се гордеят с миналото.

"Ние в БСП не се срамуваме, че сме българи, не се срамуваме от историята на България и се гордеем с всичко постигнато от поколенията преди нас. Всеки, който си мисли, че може да заличи спомена от това, като боядисва по тъмно, дълбоко греши", категоричен е Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремълските шумкари, срама нямат
48
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП упорито отказва да стане модерна лява партия и продължава да разчита на носталгията по младините на бабичките и на сектата на русофилите. Толкова години, а още нямаме истинска лява партия от сорта на Дания, Норвегия, а си останахме с едните ***.
47
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Prav e da se sramuvat mutrite Agentite ot gerb koito Baha s bkp knijki Sekretarka Aktivisti viknaha bkp a Sega sa v gerb no milioneri stanaha ot zarvuli i selenduri
46
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
горди крадци -на мандри ,фабрики, зами,ниви,имущество.много горди -убийци на хора .Въобще горди мутри -БСПарите са горди ...
45
8
 
34
 
! Отговори
do 79 преди 8 години
и това кой го върши.?мутрите -децата на БСП ,съдиите -мнозинството назначени от БСП ,нотариусите -пак деца и внуци на червени мутрокомунета ...,червената мафия си изтисква България от всякъде-бившите *** -новите капиталисти...
44
10
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ами сега с фалшиво пълномощно не ти ли взимат къщата и фирматадаже и кредити си взел ако почнем темата за кражбите след 89 годняма да ни стигне времето ама има време все ще има видовден
43
10
 
41
 
! Отговори
СС преди 8 години
Горд си от масовите убийства и хвърлянето на хиляди в затворите като "класови врагове" ли, бе алкохолик нещастен?Или от отнемането на цялото имущество на хората "в името на народа"?***, като цялата ви крадлива червена шайка!
42
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За комунистическия геноцид няма давностКръвта на жертвите не ги смущаваМиков е горд с терористичните актове на бкп
41
15
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизама беше страхотен! Най славните времена за България и всичко беше по мед и масло! Въпроса ми е защо другарю Миков го съборихте и защо предадохте Тодор Живков ?
40
14
 
54
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Гордейте се с атентата в църквата "Света Неделя",гордейте се със изкуствено създадения македонски народ и език,гордейте се с изопачаването на българската история/балканските войни,първата световна война/гордейте се с 25годишното разграбване на България,съпроводено с геноцид и терор над собствения ви народ...Глупости пиша,вие нямате народ и Родина,вие сте ***.Няма да ви се размине,всичко се плаща,търпението Господне не е безгранично.
39
13
 
47
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Чисто луд!!!
38
12
 
53
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Върхът е" Хаджи Димитър"!1945-1950-македонизиране на Пиринска Македония,активно насърчаване на македонската идентичност,включително и чрез насилие-предателство спрямо БЪЛГАРСКИЯ народ!Национализация-1947-Политбюро на ЦК на БКП,създадена "тайна комисия"кои предприятия да са национализирани?Пленум на ЦК на БКП декември 1963 за 16 република на СССР!От"Св.Неделя"до днес БКП или БСП все едно-срам,позор и поука за българите!"Социализъма е едно недоносче! Ето това е истината!"-Тодор Живков!!!
37
13
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обругаването на паметниците, наистина е далеч от културата , но да се гордеят с миналото си като приемник на БКП е срамота! Защо забрави атентата в църквата "Св.София" или унищожаването на елита на България след 1944 год., концлагерите в Белене и т.н.?!
36
13
 
55
 
! Отговори
яшо преди 8 години
*** КОМУНИСТИ !!!
35
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз искам другарите комунисти и атакисти. Даже ги осмелявам някога простичко да кажат за какво са похарчени онези 14 миларда дето ни ги оставиха като външен дълг да връщаме през 89 ,ама лев по лев за какво и за кого . Защо и каде отиваха парите удръжани на работещите след като в нрб нямаше ной ,каде са парите в социални хотелиери президенти ли са . Аз не съм фен на желю защото го пречупих те и него ,*** той не си отиде от този свят като хотелиер милионер . Отговори трябват не перчене и гордост
34
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю атакист спрете да манипулиране и да си играете със страховете на хората не е честно . А иначе разграбването и унищожението на родината ни е по сценарии замислен и пуснат в приложение още в средата на осемдесетте чрез външнотърговските милиционерски дружества на партията майка ,нали не мислиш че съм наивен та да ти повярвам че желю и сдс създаденото пак партията майка ,ей така е решило нещо да окраде без вашето разрешение и наставления
33
21
 
39
 
! Отговори
МАНЧЕВ преди 8 години
До Анонимен: ПРОЧЕТИ УКАЗИТЕ НА ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ОТ 1992 ГОД. /ПУБЛИКУВАНИ СА / И ЩЕ ТИ СТАНЕ ЯСНО КОЙ РАЗГРАБИ И ЛИКВИДИРА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ! ПОНАУЧИ МАЛКО И ЗАЩО СДС -ЛИКВИДАТОРИТЕ БЯХА ИЗХВЪРЛЕНИ НА СМЕТИЩЕТО ,ОТ НАРОДА !ПОНЕЖЕ ГЛАСУВАХТЕ ЗА БОРИСОВ ,ПЪК ПОЛУЧИХТЕ КОСТОВ,ЗАТОВА ЛИКВИДАТОРИТЕ БЯХА ВКАРАНИ ВЪВ ВЛАСТТА ВЕЧЕ С НАЙ ПРЯСНОТО СИ ИМЕ -РЕФОРМАТОРИ !
32
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На фона това което западния свободен свят постигна прес същия период ,при това без положен робски труд,социалистическото ни минало изглежда повече от жалко . Ново жалкото е че след 89,г разграбиха общото и народното само за тях а на горките хора освен спестяванията не се посвениха да ги оставят и без пенсии ,е обаче комуниста е гордве ,а някои социални президенти ,,. Гоце,, даже от гордост си купи и хотел за милона
31
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комуниста няма съвест а ида е имал от алкохола отдавна и мало да е имал се е изпарила , виж гордост имат само че не виждам с какво могат да се гордеят . Всичко беше един фалшив декор от един ужасен и лицемерен филм който почти свърши но чак сега . Те унищожиха душата и сърцата на хората превърнаха ги в малодушни лицемери и предатели по подобие на тях
30
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ви е срам от миналото ви, а трябва