Уж под арест, а краде коли? Доклад иска премиерът

Тв репортаж за "голям крадец, доказан" разяри Бойко Борисов
94
Уж под арест, а краде коли? Доклад иска премиерът
Бойко Борисов по време на заседанието в МС. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов очаква доклад как се пазят задържаните под домашен арест. Същинската реформа е крадците да бъдат в затвора, заяви той пред министрите на днешното правителствено заседание.

Повод за недоволството му е случай от края на миналата седмица с кражба на две коли - Ауди и БМВ от жк "Манастирски ливади". Крадецът се оказа добре познат на полицията.

Престъплението 32-годишният мъж е извършил, докато е бил под домашен арест. Пред министрите МВР шефът Румяна Бъчварова съобщи, че той е с три европейски заповеди за арест – от Словения и две от Италия. През 2013 година рецидивистът е обрал жилище, а през 2014 г. отмъкнал два мотора.

По думите на Борисов това е "голям крадец, доказан", търсен от няколко държави и с мярка – домашен арест.

"Трябва ли на всеки домашен арестант да сложа патрул отпред пред къщата да си го пази, да си има и безплатна охрана от държавата", ядосва се премиерът.

За случая той разбрал от телевизионен репортаж. Човекът беше коректен, аз щях да фуча много повече, коментира Борисов и допълва, че това не може да продължава.

"Ако хората очакват реформа в съдебната система, то е това да не се случва. Хората очакват, когато крадецът е хванат, да отиде в затвора, а не да го пуснат да си гледа телевизия вкъщи, а през нощта да отива да събира пари", коментира още той.

Затова Борисов иска доклад кой гарантира, че лицата под домашен арест не извършват престъпления.

"МВР го хваща един път – обира жилища, хваща го, че е откраднал моторите, със скиминг устройства източва пари в Италия, в Словения, ние сме много демократи, най-големите в Европа вероятно и му даваме да си почива вкъщи", заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TAKA E V BALGARIA--ZA SAGALENIE.
48
11
 
23
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ ДВУЛИЧИЕТО Е НЕЩО НОРМАЛНО ,ЩЕ ВИ ДАМ ПРИМЕР - БЪЛГАРИТЕ УЖ СА В ЕС И НАТО ,А СА РУСОФИЛИ ТОЕСТ ПОЛЕЗНИ ***.И ,КАКТО ГИ НАЛИЧАТ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ЛЕНИН !
47
2
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Прав е Б.Борисов в своето негодувание,аз също съм възмутен от този случай.Големи демократи сме станали нещо,това не е демокрация,а свободия.Този тип е заподозрян в извършването на няколко престъпления и мястото му е в следствения арест и после в затвора,вместо това някакъв магистрат го пуска под домашен арест,е това не го разбирам.Не харесвам такъв тип демокрация,искам да има ДИКТАТУРА НА ЗАКОНА.Да се прилагат законите в цялата им строгост за всички нарушители,без изключения.
46
3
 
25
 
! Отговори
ПОЖАРНИКАР преди 8 години
ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ-ЗА ПУШИЛКА
45
2
 
24
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Разярен щото има репортаж или щото краде когата уж си е вкъщи.Иначе алибито е железно,става и за филм
44
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
горкия Бойко,състари се да се ядосва с тоя *** дивашки народ.
43
9
 
47
 
! Отговори
Ямбол преди 8 години
Осъдения на 2 инстанции Цветанов вчера номинира за кмет на Ямбол два пъти осъдения на втора инстанция Георги Славов. Съдебната система била виновна.
42
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да ядосвате премиера ей,че видиш ли пак вдигнал кръвно,прав е и толкова,не виждате ли ,че е аутист
41
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ е прав, но комунистите не искат съдебна реформа, защото са окупирали съдебната система със свои хора, които ги пазят да не влязат в затвора за откраднатите милиарди от народа!
40
3
 
32
 
! Отговори
www преди 8 години
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...
39
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВала Бойко тука уцели десятката - още си спомням за българина/не от етноса роми/ В Плевен осъден на 3 години затвор за открадна кокошка за да нахрани семейството си при първоначален "строг режим".Та това ще е най голямата и най ценната реформа в БГ от 20г насам ако наистина се направи.
38
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кредецът вика дръжте крадеца.
37
1
 
53
 
! Отговори
pet преди 8 години
Баце нали ти е ясно, че храни много семейства на прокурора, на полицаите и т.н.
36
1
 
27
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Наистина ли вярваш, че съдът е "света вода ненапита" и се ръководи и действа само и единствено според закона?Тогава защо на 3-а инстанция по сходни/близки случаи имаме коренно противоположни решения на различни съдебни състави. Да не би Законът да има версия 1-ва, 2-а и т.н., и на която страница отвори съдията? Защо не е уеднаквена практиката? Защо убийците на пътя си признават за вината и след това получават "условни" присъди, с мотив чисто съдебно минало и/или малкото алкохол над границата?
35
3
 
27
 
! Отговори
Кръстникът преди 8 години
ДОН КАРЛЕОНЕ.
34
1
 
43
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
До wwwМярката "домашен арест" сама по себе си е неопровержимо алиби. Затова е една от най- търсените услуги на съдебната система.
33
1
 
25
 
! Отговори
www преди 8 години
До айдеТова би трябвало да е нормалното поведение на един премиер, ала не е. А ако добавим, че нашият премиер е и телевизионен премиер, то трябваше отдавна съдията да е известен на обществото и да бъде принуден да коментира мярката за неотклонение ,която е отсъдил.Но тук има и един страничен вариант, възможност за друго - полиция и следствие да не са си свършили работата преди това, както и някой прокурор да се е поослушал за кинти и съдията да е отсъдил... чиновнически, както е по буквата!
32
0
 
30
 
! Отговори
www преди 8 години
До ЧиновникАаа, може. От формална гледна точка съдът налага мярката за неотклонение, а МВР следи дали тя се спазва. Полицията трябва да следи дали айдучето си е дома. Ако няма полиция, айдучето може да се поразходи навънка. А ако може да се разходи, то може и да пооткрадне нещо междувременно.
31
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората отдавна са го измислили бе Тикво! Слагат им по една гривна на крака и ако мръдне от къщи дава сигнал в полицията. Сега е ясно ,че никой не ги проверява, ченгетата са "заети" да цъкат на копютъра, да спят в колите или да правят стачки с искане да се пенсионират на 40г. и тем подобни привилегийки. В това време са толкоз неграмотни че един протокол за ПТП не могат да напишат правилно, да не говорим за обиск, арест и т.н.
30
3
 
40
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Защо не беше толкова словоохотлив и борещ се за истинност, когато Цветанов беше подсъдим, когато му изтекоха записите с Танов и Кокинов в медиите?