Уж под арест, а краде коли? Доклад иска премиерът

Тв репортаж за "голям крадец, доказан" разяри Бойко Борисов
94
Уж под арест, а краде коли? Доклад иска премиерът
Бойко Борисов по време на заседанието в МС. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов очаква доклад как се пазят задържаните под домашен арест. Същинската реформа е крадците да бъдат в затвора, заяви той пред министрите на днешното правителствено заседание.

Повод за недоволството му е случай от края на миналата седмица с кражба на две коли - Ауди и БМВ от жк "Манастирски ливади". Крадецът се оказа добре познат на полицията.

Престъплението 32-годишният мъж е извършил, докато е бил под домашен арест. Пред министрите МВР шефът Румяна Бъчварова съобщи, че той е с три европейски заповеди за арест – от Словения и две от Италия. През 2013 година рецидивистът е обрал жилище, а през 2014 г. отмъкнал два мотора.

По думите на Борисов това е "голям крадец, доказан", търсен от няколко държави и с мярка – домашен арест.

"Трябва ли на всеки домашен арестант да сложа патрул отпред пред къщата да си го пази, да си има и безплатна охрана от държавата", ядосва се премиерът.

За случая той разбрал от телевизионен репортаж. Човекът беше коректен, аз щях да фуча много повече, коментира Борисов и допълва, че това не може да продължава.

"Ако хората очакват реформа в съдебната система, то е това да не се случва. Хората очакват, когато крадецът е хванат, да отиде в затвора, а не да го пуснат да си гледа телевизия вкъщи, а през нощта да отива да събира пари", коментира още той.

Затова Борисов иска доклад кой гарантира, че лицата под домашен арест не извършват престъпления.

"МВР го хваща един път – обира жилища, хваща го, че е откраднал моторите, със скиминг устройства източва пари в Италия, в Словения, ние сме много демократи, най-големите в Европа вероятно и му даваме да си почива вкъщи", заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
28
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Някой случайно да си спомня думите на Борисов преди първия му мандат за управлението на държавата? Ще цитирам по памет:,, Натискаш едни копчета на телефони и управляваш". Май се оказа,че не е точно така! То си искало и акъл! И когато това е дефицитна стока се започва с битовизми които да омаят електората колко усилено се работи за него.
28
0
 
25
 
! Отговори
www преди 8 години
Главният прокурор Сотир Цацаров: И МВР ги пускаСлучаят с убития в Пловдив пешеходец е емблемативен пример за това как бездействието на полицията може да убие всяко дело в зародиш. "Задържаният" шофьор Милан Дивеков не е задържан за 24 часа по реда на Закона за МВР, въпреки че самоличността му е била установена.
27
0
 
22
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Вижте сега, излишно е да се правите на луди. Повече от ясно е, че човек, който е под домашен арест, няма как да извърши престъпление на място различно от това, на което се намира. Просто няма как, един и същи човек да е на две места едновременно.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Взима пример от големите. Гласи се за премиер.
25
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко и ти си "крадец, доказан", ама на милиарди, не на кола и два мотора! !
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не ядосвайте бог Бойко, че пак ще му се разхлопа сърцето, ще го вземат в болница и световните пазари ще се сринат !
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на мафиозито,почна да мисли като честен човек :)
22
2
 
22
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
резюме на стенограмата.г-н МП, ситуацията отдавна е изпуснатаББ: е ка, аз сега чак разбирам. я МИ да ходи да пломбира, искам пломби и доклад спешног-н МП, срокът е нереалистичен, проверката или ще е прибързана и несъстоятелна, или половинчата и компрометиранаББ: е да, де, искам докладапроста тиква и неграмотен ***
21
5
 
27
 
! Отговори
[ецо преди 8 години
тази мутра още ли е премиер?
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По думите на Борисов това е "голям крадец, доказан", търсен от няколко държави! Янукович или Асад ще да е това!!
19
3
 
34
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Това ми звучи като уж подсъдим, а внася промени в Конституцията, касаещи съдебната система
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, съсипаха човека, одеве го вбесиха за терпентина и сярата, сега пък го разяриха с този голям крадец, доказан, след малко ще го ядосат за здравната реформа
17
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВМЕСТО ДА ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ ТОЗИ ДА ПРОМЕНИ ЗАКОНА ДА НЯМА ДОМАШЕН АРЕСТ КАТО ВЪЗМОЖНОСТ НО ТОЙ НЕ ИСКА!! ИСКА ПРЕСТЪПНОСТТА ДА ПРОДЪЛЖАВА!!!съда се подчинява на законите но този не иска закони той иска само да подчини съда!!!!1 милион *** искат да е така!
16
8
 
38
 
! Отговори
АнтиГерб преди 8 години
Адски повърхносттана реклама и пропаганда на ГЕРБ! :))) Елементарни и прости ПРаджии отново са гербаджиите! Пръднята на ББ e нема ли да я включите в предизборната кампания! Ще заухае на ... още по убаво, бре! :)))пп. Откровенно, на мен ми се повръща от смръднята излъчвана от гербаджиите!
15
5
 
36
 
! Отговори
www преди 8 години
До Анонимен 20И то най-интересното е, че го научава от журналистическо разследване по телевизията. Там където пребивава най-често, за да лъже електората си!?
14
9
 
41
 
! Отговори
www преди 8 години
Самият Бойко Борисов има ли осъдителна присъда от ЕСПЧ за убийство? Колегата му Цветан Цветанов има ли цели две от същото място за по-дребни престъпления? Бопаджията им Станимир Флоров разследван ли е от Европол за протекция на наркоканали?Кво дирят още в управлението?
13
1
 
36
 
! Отговори
www преди 8 години
Нека Бибитко не бибитка на празни обороти, а да ни каже имената на съдиите, както и на полицаите, предоставили доказателства срещу айдучето пред съдиите.Има ли наказан съдия за такава престъпна дейност по служба? Има ли наказан полицай? Има ли наказан следовател?Ако погледнете списъка с осъдени лица от системата на правораздаването, ще установите, че полицай се чанчи основно за неизпънение на заповед на началника си, а съдия за поискан подкуп от голям престъпник. За кражби и протекция никой!
12
5
 
45
 
! Отговори
KOI преди 8 години
Може би аз нещо съм пропуснал, но приключихме ли с големите реформи. Безработицата спадна, здравеопазването се доближи до европейското, съставихме план за демографската криза, нивото на образование се повиши драстично и да не продължавам да изброявам. Явно вече дойде време министър-председателя да се занимава с огради и автоджамбази... след като всичко друго е свършено. Моето търпени лично се изчерпва. Не знам вие как сте, но 10 години от нашия живот отиде тоя да му гледаме глупостите и измамите
11
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !ти направи пачките с рубли под статиите с ушанките и сега вече пишеш за удоволствие ли?
10
8
 
40
 
! Отговори
Салахадин преди 8 години
За днес пуснахте повече за Бибитко новини.А само една статия, да плюете по Русия.Объркахте последователността.Поправете се :)