Местан иска изчистена от рекетьори и ретроградни примеси власт

Кабинетът няма общи цели, ние ви спасявме, заяви лидерът на ДПС
46
Местан иска изчистена от рекетьори и ретроградни примеси власт
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан отново настоя ПФ да не бъде част от властта, защото прави правителството нестабилно и поиска нова формула на управление.

"Стабилността е функция на идейната съвместимост и общите приоритетите на управляващите партии, а такива няма. Бихме приели, че управлението е стабилно, ако например има обща данъчна политика като основа за икономическо развитие на страната, ако обаче след месец се наложи ДПС да спасява плоския данък, това управление трудно може да претендира, че е стабилно“, отсече той в първия работен ден от новия сезон на парламента.

Още по темата

Той обвини партиите от управлението, че вместо да се разберат и да имат общи приоритети, те избират да компенсирате липсата на идейна спойка с друг източник на единение и това е ДПС.

„Анти ДПС нагласите са страст и истерия и няма да заблудите обществото“, отсече Местан настоя, че това управление има нужда от нова формула и местните избори ще докажат тази теза.

Според него влизането на националистите във властта поражда тежка криза на политическата идентичност на дясното.

"Тази управленска формула представя тежко отклонение от евро- атлантическата позиция на България“, обвини още той.

„Необходим е нов ясен изчистен от ултранационалистически, рекетьорски и други ретроградни примеси ясен европейски профил на власттта“, призова Местан.

Той обеща, че ДПС ще продължи да се развива като либерална партия и за стратегически верни решения може да се разчита на политическата формация.

Лидерът на ДПС обвини властта, че има слаба политика спрямо ромите, защото е силова, а има нужда не от силов, а от хуманен подход.

Според него за решаването на ромския проблем е нужда интеграция и то още в предучилищен етап. Заради това призова правителството да построи училища в ромските махали.

Местан се обяви и против издигнатата телена ограда на границата, чиято цел е да спре бежанския поток.

Според него не може да има затворен с огради ЕС, защото това ще наруши основните му идеи – демокрация, единство, хуманност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Vvvvv преди 8 години
ДПС е единствената либерална политическа партия у нас. Властта в момента, наистина има слаба политика, но не срямо ромите, а като цяло. България се нуждае от правилна стратегия, и вземане на безпристрастни решения, които може да ни даде само ДПС.
30
0
 
1
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 8 години
Г-н Местан много точно определя малките партийки около ГЕРБ - рекетьори. Просто този път хванаха цаката на Борисов, но да видим той до кога ще издържи тяхната наглост!
29
2
 
1
 
! Отговори
Цветанов преди 8 години
Най-големият рекетьор е Бойко, така че се надявам скоро народа да го осъзнае и да го премахне от властта :)
28
2
 
2
 
! Отговори
Цигането преди 8 години
Гордея се, че в България има толкова отговорна пария като ДПС.
27
2
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
САМО ДПС! ДО ГРОБ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ!
26
2
 
2
 
! Отговори
ПАПАТА преди 8 години
Крайно време е България да се отърве от ПФ и подобни не системни партии, които само вредят и са пречка за развитието на страната!
25
1
 
3
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Не е важен Местан-Джамала,важни са тия които го доведоха на власт и го.... държат на власт!?...
24
1
 
9
 
! Отговори
коки преди 8 години
Само нов Енимехмедов с истински пистолет ще те оправи теб, г-н Местан.За съжаление ние, които не сме от малцинствените групи, бавно и полека ставаме малцинство.Пътувал съм доста из България и смело мога да кажа, че българска реч се чува все по-рядко. Замислете се за районите: от Кърджали до Малко Търново, от Русе до Варна - там се говори на 95% на , а това е кажи-речи половин България. Има селища без един християнин.Жалко за майка България.
23
1
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Местане, Местане - мазен ефенди! А ти какъв си Местане? Рекетьор в парламента! Само подлъгвате българските турци. които са иначе читави хора. ДПС е незаконна партия и крайно време е да бъде обявена вън от закона. Вън от парламента!!! Нали имаме "демокрация" вече? Какво" движение", за какви "права", за какви "свободи"?
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старото правило отново се потвърждава.Щом Местан е против на прав път сме.Подкрепете патриотите!
21
0
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
ДПС като цяло и Местан в часност изтрещяха откакто не са на власт. " Докле е мъничка змиятаелате, да се съберем !Със крак да и строшим главата,свободни да се наречем !"Спомнете си тази възрожденска песен !!!Тогава сме били по-малко роби от сега. Стига сме дремали...нека никога повече да не допуснем етническата незаконна партийка на власт, за да се гаври с нас!Този наглец Местан да ходи при Доган и двамата заедно - при Ердоган. Тук е България - не Турция, нито ***, нито даже Сирия!
20
2
 
16
 
! Отговори
ГОСТ преди 8 години
Махай се от властта и проблема ти е решен.
19
1
 
12
 
! Отговори
А тъй! преди 8 години
Ами като не искате, агент Павле, не участвайте в изборите!Наглец! Рекетьора вика НЕ на рекетьорите!? Ха ха ха!
18
0
 
10
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Това го иска и народа. Но за да е изчистена властта от рекетьори ДПС, ГЕРБ и РБ не трябва да участват в нея
17
1
 
18
 
! Отговори
I az преди 8 години
И аз искам Незаконната ти според българската Конституция партия да изчезне, ама не! Не желая Турчеещи се Предатели да диктуват какво трябва и какво не в България! Като Не ти харесва,ПРАВ ТИ ПЪТ КЪМ АНАДОЛА,НО ТАМ СИ НИКОЙ, Б'*** ТАКЪВ!
16
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 8 години
Къде в България е опозицията ?Чули ли сте скоро местан да Говори за Бойко Методиев Борисов - пожарникара ?На ДПС им пречат партиите които подкрепят кабинета защото заемет мястото им.Жалка картинка.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Местан иска изчистена от рекетьори и ретроградни примеси власт"ми да се разкара и работата е уредена!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПФ е голям трън в очите на ДС/ДПС.
13
1
 
19
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Владимир Зидаров-Местан, ти и всички останали в тази осквернена сграда на НС, трябва да си тръгнете(да чукате камъни на кариерата) и всичко да почне начисто! За министерствата важи същото!
12
0
 
6
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
След"преминаването"на властта от едни Простаци в ръцете на други Простаци през"историческата"1990г.образуваха само ибрикчийски и дупедавски партии....Има ли партии,има и борба за власт,корупция и предателства! За това - държава и управление без партии!!!