Хванали сме над 17 000 нелегални имигранти от началото на годината

Дали сме статут на 12 800 души, съобщи зам.-министър Ципов
Обновена: 5 сеп 2015 11:19 | 5 сеп 2015 11:15, Анисия Иванова
72
Хванали сме над 17 000 нелегални имигранти от началото на годината
Снимка, архив Булфото

От началото на годината са задържани над 17 000 нелегални имигранти, съобщи в предаването „Тази събота” на bTV заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Голяма част от тях са поискали статут, решенията, които са издадени до края на месец август, са над 12 800, а 12 700 е бил броят на издадените решения за получаване на статут през цялата минала година, поясни заместник-министърът.

Той прогнозира, че бройката, която ще регистрираме към края на годината, ще бъде между 15 и 17 000 решения за предоставяне на статут.

Според евродепутата Ангел Джамбазки трябва да се иска разговор за регламента, който засяга регистрацията на мигрантите. Около 95% от хората получават статут, България е държавата, която дава най-много статути от поисканите на глава от население. Ако обаче ЕС спазва собствените си правила, по силата на регламента – Дъблинските споразумения от 1990 г., тези хора трябва да бъдат върнати в България. Давате ли си сметка какво ще се случи, ако наистина това започне да се спазва, запита Джамбазки.

Евродепутатът Илияна Йотова коментира, че България отдавна е трябвало да е сред онези държави, които да поискат формално разделението на три групи държави в ЕС – на тази, които са транзитни, както засега е България; на страните, които приемат бежанците, каквито са тези във вътрешността на Европа; и страните, от които тези бежанци идват.

„В момента не можем да сме с еднакви условия с останалите страни във вътрешността, най-малко защото при нас, макар и малко, тенденцията е за покачване на имигрантите, които влизат, и трябва да можем да се справим с тези, които идват на наша територия”, посочи тя.

От началото на годината са разбити няколко каналджийски схеми, съобщи още Красимир Ципов, като припомни, че вчера бяха произнесени присъди на 9 лица в Районния съд в Царево.

Надявам се още следващата седмица в Комисията по правни въпроси в Народното събрание да бъдат приети конкретни предложения, с които желаем да променим именно текстовете, свързани с каналджийството, допълни той.

„Не е достатъчно само да съзерцаваме и да съжаляваме. Това, което се случва, е безпомощност както на Европа да се справи с тази криза, така и едно доста арогантно отношение от някои държави-членки на ЕС, които не желаят да имат нищо общо с кризата, която заля целия европейски контитент”, категорична беше Йотова във връзка с бежанската криза.

Тя припомни решението на страните от Вишеградската четворка - Чехия, Полша, Словакия и Унгария, които заявиха, че няма да приемат нито един бежанец и са против принципа за постоянно разпределение в държавите-членки.

Смъртта на 3-годишния Айлян и неговата снимка, която потресе целия свят, е безспорна трагедия, която обаче се използва и като оръжие да се вменява вина там, където я няма – в държавите от ЕС и европейските граждани, е мнението на Ангел Джамбазки.

„Тази война в Сирия не я водим ние, води я включително дори и Турция. И нейният президент вчера излезе и каза, че Европа е виновна за това”, посочи Джамбазки.

„Защо богатите мюсюлмански сунитски държави – Саудитска Арабия, Катар, Обединените арабски емирства, не приемат нито един бежанец от Сирия, а са те са на границата там. Няма ли по-лесно хората да се впишат в среда, в която имат една и съща религия”, попита Джамбазки.

Той отново подчерта, че трябва да правим разграничение между бежанци и нелегални имигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Джамбазки мисля че Ердоган е прав защо, защото тази т.нар. арабска пролет е дело на европейските империалисти и на америка .питам те защо ООН не може да спре войната в сирия, защото тези 5 постоянни членки нямат интерес войната да спре все някоя страна налага вето, знаеш кои са кои са най големите производителки на оръжия и кои са постоянни членки в ООН.
35
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 8 години
До 7От друга страна с тоя статут май удряме джакпота - в стремежа си да о*лижат задниците на господарите си от еурогейския съюз и сащ, нашите *** чиновници раздадоха лесно статути ама и ги задържат нелегалните имигранти тука - за тях по-страшно от това няма - да седят у държавата ***. Затуй взеха да минават по други пътеки - поздравления на тиквата и шайката им там политици, че ги изгониха с мизерия
34
0
 
2
 
! Отговори
7 преди 8 години
Който дава статут на нелегални имигранти дошли от невоюваща Турция извършва престъпление по българските закони!
33
2
 
3
 
! Отговори
Да пробваме ли..? преди 8 години
Дали сте статут на 12-хил.емигранти , нали?На сборището на русофилите на яз.Копринка се събраха 12-хил.руски дупедавци!АМИ ....ДАЙТЕ ДА СЕ МЕНКАМЕ!!!!!!!!!!!!!Пратете дупедавците в Коми и Сибир!ТИЯ НОВОДОШЛИТЕ ....ПОНЕ ЩЕ БАЧКАТ И ЩЕ ПРИЗНАЯТ БЪЛГАРИЯ ЗА "РОДИНА" и НЕМА ДА Й КЪСАТ ЗНАМЕТО!!!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ако украинци влезнат нелегално в Саудитска Арабия, Кувейт, Бахрейн, Дубай, дали там ще организират прием, интегриране, помощи? Защо тази в благословена земя според мюсюлманите няма толерантност и човечност?
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хванали сте шлифера
30
0
 
2
 
! Отговори
mesomelachka преди 8 години
bg ovche i teleshko meso e nai-eftinoto meso v magazinite na eu - zasto li e taka? migar ne e kachestveno?
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Които им издават тия статути ходи ли в Сирия и Ирак да ги провери,насрещна проверка от разни мисии,посолства и техни органи съдействащи по задължение на правата и отговорноста по изисквания разни от и до понеж носи се мълвата че всичко е монтаж от висш етаж нешо като 4Д при технолгии 6Д супер пространствено изображение със звука и распространението и изкривяванията или хвърляне на стръв,кълвенето и изтеглянето-гъненето на печалби от това,и за всеки от етапите има тактика демек по нея се познава
28
0
 
10
 
! Отговори
за 37 преди 8 години
В последните 25 години джамии с арабски пари настроихме, първи сме на континента с джамии!! На човек по джамия скоро ще се падне! Засега е само на фамилия по една! А като гледам в Турция, църква до църква! Но с толерастко правителство и незаконни партии по религиозен принцип до тук се стига! А турската външна политика е фурнаджийска лопата, на турчин вяра нямам!
27
1
 
21
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
сирийците били високо образовани, а? само 6% от мигрантите, минали през нашите лагери, са учили някакво висше, но не всички са завършили. данни на дирекция "миграция". няма никакъв шанс от тази *** да излезе нещо, а ако ги приемем, ще имаме много сериозен проблем за решаване.
26
5
 
5
 
! Отговори
Salafisti преди 8 години
Emigrantite da badat prevozvani s kamioni dushegubki
25
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като първа държава на пътя имаме уникален шанс да си отсеем което става и другото да го натирим по нататък. Сирийските семейства са с по 2-3 деца, образовани хора, християни, квалифицирани работници, доктори, учители, да им дават статут и да им уреждат живота колкото може по бързо в България - толкова градове имаме обезлюдени . Обаче останалите , който иска да се занимава с тях....
24
1
 
34
 
! Отговори
Х преди 8 години
Най богатите арабски страни не са взели нито един бежанец,а ние се правим на майка Тереза.Приемеш ли змия в пазвата си рано или късно ще те ухапе.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ще ги правим тези хиляди?! Кой ще ги храни,ще им плаща тока и лекува без пари,тиквии?!
22
20
 
8
 
! Отговори
cCc преди 8 години
Благодарете се на Турция! Турция е в ролята на стена. Ако загуби контрола, с България e свършено!
21
2
 
20
 
! Отговори
патриот преди 8 години
До до 22Какво те искат не е важно, те са тръгнали да си спасяват живота , не могат да избират ама го правят благодарение на гейската политика на европа.А как ще разбереш дали са образовани като не носят никакви документи или ако имат те са фалшиви- знаем как се купуват дипломи...Не ни трябват тези ***, които в името на религията са готови да ти отрежат главата..никога не забравяйте какво направиха в техните страни!
20
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До 27Какво те искат не е важно, те са тръгнали да си спасяват живота , не могат да избират ама го правят благодарение на гейската политика на европа.А как ще разбереш дали са образовани като не носят никакви документи или ако имат те са фалшиви- знаем как се купуват дипломи...Не ни трябват тези ***, които в името на религията са готови да ти отрежат главата..никога не забравяйте какво направиха в техните страни!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анакин преди 8 години
Как се лекуват"пясъчните хора":https://youtu.be/2UhQ9uuM-YQ
18
1
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Те в България не искат статут. Има квоти и затова така изглежда. Ако са образовани хора до остават. Добре дошли са. И доктори и инженери и биолози и всички с професии и желание за работа. Ако обаче са социални мигранти, партакешите и обрано.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимно 25щом те влече и там ги хващай