Заличили над 1700 изборни мигранти от списъците

Губернаторите казват кой има право на глас до 16 септември
10 сеп 2015 19:54,
7
Заличили над 1700 изборни мигранти от списъците
Снимка: архив Булфото

1724 души са заличени от избирателните списъци заради неправомерна и незаконосъобразна регистрация по настоящ адрес, която видимо е направена с цел участие в местния вот. Това съобщи по време на блицконтрол в парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление регионалният министър Лиляна Павлова.

Още по темата
Най-много нарушения са открити във Видинско.

Утре ще бъдат подготвени предварителните избирателни списъци и те ще бъдат изпратени на областните управители, стана ясно още от думите на Павлова. До 16 септември губернаторите трябва да ги публикуват, за да може хората да направят необходимите проверки. Това ще може да става и по електронен път.

Пред депутатите министърът съобщи, че вече е одобрена и последната от новите програми за Трансгранично сътрудничество - тази с Гърция. По сегашните програми няма риск от загуба на средства, увери Павлова.

Тя съобщи и че е било отложено съвместното заседание по програмата с Турция с бюджет от почти 30 млн. евро и одобрението на насоките за кандидатстване, защото трябва да има консултации на ниво "министри на външните работи.

След блицконтрола регионалният министър съобщи, че до края на мандата на правителството на Бойко Борисов се очаква да има завършени 300 километра магистрали, изцяло построени в рамките на двата мандата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Губернаторите в цял свят ги ИЗБИРАТ. ОБластните управители ги назначават. Ние имаме областни управители.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1720 души нищо не. Мъртвите души са над 1 Милион.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
веднъж във сърбия касираха едни изпори заради това че се пишело на латиница, а не на кирилица и част от населението не е разбирало какво пише. пс в сърбия се използва и кирилица и латиница
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо със знаци "V" и" X", не със християнския символ "+" да не би да е улеснение към етническите гласоподаватели оттатак одрин? защо аз като българин който владея само кирилица не съм учен да пиша латински знаци и е вид дискриминация спрямо мен.
2
0
 
0
 
! Отговори
kopa kabana преди 8 години
a tova sa % ot bulgarite ot diplomaticheskite misii po sveta sigur? te sa edni migranti?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мигранти, губернатори... Т`ва некакъв новговор ли е? Моля ви се, дайте по-сериозно.