Плевнелиев към Путин: Скърбим заедно с Вас!

Президент и премиер поднесоха съболезнования за двете трагедии
31 окт 2015 19:25, Анисия Иванова
135
Плевнелиев към Путин: Скърбим заедно с Вас!

Президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят Бойко Борисов поднесоха своите съболезнования на президентите на Румъния Клаус Йоханис и на Русия - Владимир Путин, по повод двата трагични инцидента.

В нощен клуб в Букурещ при пожар загинаха 27 млади хора, а руски пътнически самолет с 224 души на борда се разби над Синайския полуостров.

„Дълбоко съм покрусен от новината за трагичния инцидент, който доведе до десетки жертви и стотици ранени в музикален клуб в Букурещ. Винаги е трудно да се намерят думи, които да изразят мъката и съпричастността ни, когато млади хора губят живота си. Преди години при подобни обстоятелства България също загуби невинни детски животи“, написа българският държавен глава до президента на Румъния.

Още по темата

Президентът Росен Плевнелиев изразява солидарност с румънския народ и изразява увереност, че причините за трагедията бързо ще бъдат изяснени.

„Приемете, г-н Президент, искрените ми съболезнования за тежката загуба и пожелания за бързо възстановяване на ранените. Скърбим заедно с народа на Румъния и се прекланяме пред паметта на жертвите!“, се казва още в съболезнователната телеграма на президента Росен Плевнелиев до президента Клаус Йоханис.

По повод самолетната катастрофа над Синайския полуостров, при която загинаха стотици руски граждани, президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Руската федерация Владимир Путин.

„Никога не можем да бъдем подготвени за подобни трагични инциденти, при които живота си губят невинни граждани. В този трагичен за приятелския руски народ момент изразявам искрени съболезнования за жертвите на катастрофата и съм уверен, че най-скоро причините за тази тежка трагедия ще бъдат изяснени. Присъединявам се, г-н Президент, към мъката на руския народ и скърбим заедно с Вас“, написа президентът Росен Плевнелиев до президента Владимир Путин.

Съболезнования за самолетната катастрофа поднесе и премиерът Бойко Борисов.

"Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания “Когалимавиа”, изпълняващ полет от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербургю“, пише Борисов в съболезнователни телеграми до президента и премиера на Русия Владимир Путин и Дмитрий Медведев.

Той изразява надежда, че причините за трагичния инцидент ще бъдат разследвани и напълно изяснени.

„Поднасям към вас и целия руски народ искреното си уважение и подкрепа в този тежък момент“, допълва министър-председателят Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Останките на сямолета са пръснати на 5 километра което значи- свален. ако руснаците искат да имат респект към тях ще им се наложи да свалят самелет на Емирейтс пълен с "чаршафи"
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Д-р хонорис кауза Хр. Стоичков президент.
85
0
 
5
 
! Отговори
Мада Фака преди 8 години
Пълен фалш и лицемерие. След плюнките, които изплюха срещу руснаците и Путин, сега се правят на скърбящи и съпричастни с трагедията. Аре, нямаше нужда! Ако си беше мълчал прецедента и не се беше изказвал толкова крайно срещу Русия, съболезнованията щяха да звучат що годе нормално,и въпреки че е протоколно задължение, все пак е лицемерието, което лъха от изказването минава всякакви граници- "приятелски руски народ"? От кога руският народ за Вас е приятелски, господин прецедент?
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писмото на Плевнелиев е част от протоколните му задължения. И без това писмо обаче е ясно, че фалшът на Неврокопския светец е негова втора природа.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rosene boiko dano istinski da e taka ina4e e Grah bog da prosti vs patnizi i ekipaja na samoleta tragediata e golama
82
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
въобще не ми пука че измрели руски номенклатури, нормалния руснак е крепостен не го пускат никъде освен на война
81
2
 
13
 
! Отговори
Двуличник преди 8 години
Плевньо СЛОЖИЛ ТЪЖНАТА МАСКА а В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СЕ РАДВА - ЩО СИ МИСЛИ, ЧЕ НЯКОЙ ГО ВЗЕМА НА СЕРИОЗНО.
80
1
 
8
 
! Отговори
odessa преди 8 години
krokodilski sylzi ot pomiar.
79
1
 
18
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
До вчера беше едно, а днес е друго , но тази демагогия за съболезнования е като на Стоян Ганев.Надупихте се на американците , но виждате , че нещата не са така както Виш говореха , сега си сърбайте попарата , но оставете тази измислена порнодамокрация.
78
0
 
5
 
! Отговори
до шоп преди 8 години
като си шоп върви в шоплука коментирай тука е за българи
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само "Москва не вярва на сълзи",фалшиви съболезнования и сополиви политици!Вече и в САЩ са снели доверието от "сукин син,но наш сукин син"....Какво ли ги чака управляващите ни след 1989г световно признати международни престъпници,политически предатели,народни измамници и обслужващите ги журнАНАЛИЗЦИ?През гугъла: Почему США ненавидят Асада?
76
1
 
21
 
! Отговори
Anonymen 007 преди 8 години
Вести Ру са изброили имената на държавни ръководители,изказали съболезнования до момента! Нашите НЕ са упоменати т.е или не са изпратени такива, или руснаците НЕ НИ ЗАЧИТАТ, КОЕТО Е ЕСТЕСТВЕНО ПРИ ПОЛИТИКАТА,ВОДЕНА ОТ тиква,обвита с плевели...
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Plevneliev i duma ne obeli kogato v Odessa 60 rusnaka beha izgoreni jivi, duma ne obeli. sega? sega v kondolenciata muza zaginalite pasajeri ima nekakva radost 4e moje da izkazva saboleznovania.
74
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм американофил, американец съм, за разлика от вас където се правите на руснаци. Пфу , сг ан.
73
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски рапони, нали ревахте цял ден че нямало съболезнования, сега защо квичите пак ?
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
71
2
 
31
 
! Отговори
До 555 преди 8 години
Как може да те радва такава трагедия??? Каква майка те родила? Безбожие!
70
0
 
2
 
! Отговори
десятка преди 8 години
Велко, брат , ти си уникално неграмотен. Няма такъв смях. Моля те повече коментари :)
69
5
 
21
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Роската да не се напъва. Всички знаят, че лицемерничи... аде нема нужда... няма ли кой да му каже, че за такива като него важи правилото - мълчанието е злато...
68
2
 
12
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
До Велко, спри сеМного си прав брат! За първи път виждам толкова неграмотен човек!!! :-)То, да си ***, не е лесно!!!