Плевнелиев нахока Вартоломей: Не беше това начинът!

Определено бяхме изненадани от претенциите, призна президентът
11 ное 2015 18:08, Красимир Ангелов
111
Плевнелиев нахока Вартоломей: Не беше това начинът!
Снимка: БТА

Повече от ясно е, че не беше мястото и начинът, по който Вселенският патриарх Вартоломей отправи искането България да върне църковни реликви, обяви президентът Росен Плевнелиев в първия си коментар на скандала, който възникна при връчването от негова страна на орден "Стара планина" на Вселенскя патриарх.

Още по темата

"Тези въпроси се решават по пътя на дипломацията и в рамките на двустранните отношение на България Гърция", категоричен бе държавният глава, след като присъства на церемонията по полагане на клетва на новите конституционни съдии.

Плевнелиев припомни, че тези претенции са отдавна известни на поколения български политици и дипломати и по думите му този въпрос отдавна е решен.

"Няма как да очакваме какво ще каже или изрази като претенция в речта си Вселенският патрирах. Определено бяхме изненадани. Той получава това отличие във връзка с негови действия и подкрепа за БПЦ в миналото", посочи президентът в коментар за мотивите за наградата на Вселенския патриарх.

Президентът посочи, че у нас държавният глава няма самостоятелни права да отправя предложение и да взема решение за награждаване с орден "Стара Планина". Това е колективно действие, в конкретни случай предложението идва от МВнР и със съдействието на БАН.

"Имаше идеи част от тези реликви да бъдат заменени за костите на Цар Самуил. Иска ми се усилията на българската държавност да продължат така, че костите му да бъдат погребани по най-достойния държавен начин в България", отчете президентът, цитиран от БТА.

Росен Плевнелиев насърчи продължаването на дипломатическите преговори за връщането на тленните останки на цар Самуил в България и той да бъде погребан с държавни почести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
9
 
! Отговори
на думата преди 8 години
предложението идва от МВнР и със съдействието на БАН.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ! Не му било сега времето и начина..... ! Ами той човека, като го гледам няма много време.
18
3
 
18
 
! Отговори
PD преди 8 години
Интересна измислица на ПР екипа на президента. В нормална ситуация, в пресконференцията след срещата, двете страни дипломатично обясняват на журналистите и публиката позицията си, по определените въпроси. И обикновено страната домакин говори последна. И се прави това за да се заяви пред народа и целия свят. А иначе кой от какво бил изненадан и други дрън дрън са само за вътрешна медийна консумация.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немога да му се нагледам! Такъв красив брадат козел не бях видяла до днес.
16
2
 
13
 
! Отговори
АТАКЛАРЪ преди 8 години
След 100 години Европа ще един арабски конгломерат. Факт.
15
2
 
25
 
! Отговори
кой ми .....в гащите преди 8 години
Нашия *** защо се прави на луд? Претенциите на цариградската килимявка бяха поместени в някои сайтове още преди да му връчат тенекията така ,че плевела най-малкото би трябвало да потърси сметка на екипа от високо платени калинки които уж работят за него ,а не да се оправдава че бил изненадан.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиПравилно Боби. По тази логика, всеки българин решил да се изнесе от България трябва да награби кокалите на прадядовците си и да ги замъкне със себе си.Като са искали костите на Самуил да са на българска земя да са се борили за тази семя.
13
5
 
18
 
! Отговори
АТАКЛАРЪ преди 8 години
Хаха гърка как се изказа самооо. Голямо самочувствие голямо нещо. И на фона на какво. В съвременната история не се сещам гърците да са блеснали ни с изкуство, ни с наука, спорт или политика и воюване! То Древна Елада минало заминало. Важното е какво сте сега. Една прецакана държава. Не че ние сме нещо повече де.
12
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало червените селяни, ...Не ви харесва Плевнелиев отчасти, защото е против любимия ви СССР и дори още-повече защото не прилича на мутра ?На вас ви се иска мутра да ви командва нали ? Космата, грозна мутра тип - Ценко Чоков ? Пък и той със сигурност ще харесва любима ви другар путин.
11
12
 
6
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Ае пък сега да се обърнел към католикоса. По точно думата е гатойгос. Кото и да значи. Много му здраве на Вартоломей. Аман от религии. Ей на , далечния изток нямат религии и просперират и то как. Особено комунистически Китай!
10
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toiaPlezlioLent da vrne na Grckia narod vsi4kite imoti, koito e zakupil s nakradeni Offshornali dengiProkurora na Grcia da povdigne delo srestu PlezlioLenta na Begetkia zatova 4e e dopomognal sinat mu da umre v Sofia namesto da go dade v Atinskatadetska bolnica
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аууу, женчо можел да хока- смях
8
5
 
10
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Брейй манджурския кандидат можел да мисли.Има повреда в чипа.Ало...Росен Плевнелиев? Да! Другаря Росен Плевнелиев? Дааа....*** на улица Козяк влез в мазето...
7
17
 
3
 
! Отговори
хм преди 8 години
Червените *** от БАН го поканиха понеже руските им господари им наредиха. Крайно време е да се прочистим от червените фашисти и тяхното Гестапо. Иначе България я чака закриване.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите управляващи отдавна промениха скалата за измерване компетентност по външна и вътрешна политика. Благодарение на тях скалата вече си има и отрицателни стойности !!!А за всички гласували за такива ****(сам си ги слагам звездичките) да се засрамят.
5
7
 
7
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Вартоломей да насочи претенциите си към колегата католикос Карекин II Нерсисян върховен патриарх на всички арменци въпреки, че Арменска Апостолическа Църква има обтегнати отношения с гръцката такава от векове.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целта ви е една и съща но начина не е това така ли???***, и тоя орден спрете да го раздавате като салфетки.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чамовия го е нахокал снощи....
2
3
 
32
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
И тоя с орден "Стара планина" Време е вече да се кръсти ЗНАЧКА СТАРА ПЛАНИНА...
1
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом се чу за проблема с иконите и веднага дежурните, форумни *** започнаха да ни убеждават(на развален български), че трябва да ги върнем на Гърция...чудя се как е възможно всичко лошо и антибългарско да е събрано в един тип хора - комунисти - путинисти