...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна

Александър Йорданов зове политиците ни да погледнат нашия живот
24 ное 2015 10:00,
330
...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна
Снимка: Reuters

Бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов подкрепи президента Росен Плевнелиев в тезата му, че Русия иска да дестабилизира Балканите с хибридна война.

"Тази дестабилизация започна преди две години с хибридно нападение срещу независимата държава Украйна – това е дестабилизация на Европа", настоя той.

Още по темата

По думите му българските политици трябва да престанат да обслужват руската политика.

"Трябва да се интересуваме от нашия живот, от нашето семейство, а не от Русия. Те ни смятат като тяхна територия", продължи той.

"При всички конфликтни ситуации винаги се задава въпросът кой има интерес от това, което се случва. Едната гледна точка – в арабските пустини има някакви хора, които имат интерес. Ако поставим въпроса, че при една война изведнъж ще се вдигне цената на петрола – коя държава би спечелила от по-високи цени – и отговорът е елементарен – Русия", катогоричен бе Йорданов по bTV.

Според него именно тя е държавата, която очаква нещо да се случи и цената на петрола да се вдигне.

"Западният свят иска по-ниски цени, значи той не е заинтересован да има конфликти", отсече той.

Александър Йорданов коментира, че в момента светът става свидетел на нова фаза на основния пораждащ фактор на тези радикални движения и групировки, ислямски, в съвременния свят.

"Първоначално ги водеше анти-американизма, омразата към Америка, към американския начин на живот, или както се казва американските ценности – свободата, бизнеса, богатите хора, корпорациите, и дори мечтите, а сега вече имаме и омраза към европейския начин на живот, към европеизма сам по себе си, към ценностите на нашето семейство, на нашия свят и това наистина е голяма заплаха, не просто за Европа, а и за човечеството", заяви още той.

Той допълни, че разбирането на терористите е, че халифатът, ислямската идея е там, където е конкретният ислямист.

"Няма конкретна държава в случая – Ислямска държава. Ислямска държава в тяхното съзнание е там, където има човек, чието съзнание може да бъде превзето от радикалната ислямска идея. Проблемът е в умовете на тези хора, а войната с умовете е най-трудна", коментира Йорданов.

"Прави са тези, които казват, че европейските държави не бяха подготвени за това явление, като че ли и самите политици не реагираха веднага адекватно, но това не означава ние да загърбим европейската идея, европейските ценности, разбирането ни за свобода, за демокрация, за свободна придвижване и прочие, и да клекнем пред терористите", заключи политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
36
 
16
 
! Отговори
BG преди 8 години
Точно Русия, а не САЩ или ЕС винаги са смятали България за колония, и българите за колониални роби !!! Още ли има наивници които да вярват че са ни "освободили" заради православното славянско братство ?!Да припомняме ли изказването на Жириновски според който ние трябва да лежим в краката на руснаците !!! Ами, не съм чул политик от ЕС или САЩ с подобно изявление !Всички русофили трябва да бъдат съдени до един за национално предателство !Тяхната работа е точно "крадеца вика - дръжте крадеца" !
137
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За СУ-24 турки ответят!
136
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заслужаваме си такива псевдодемократи и русофоби като дебелия Ал. Ние сме отдавна приспани и обезоръжени до апатия. Такива сме им нужни. Целта е постигната. Това което 1300години не можаха да вземат с оръжие само за 25 г го взеха с бедност, необразованост, продажни медии и шепа *** - платени от фондацията "политици". Да им преседне.
135
2
 
10
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Те и американците ни имат за своя територия ......абе България е на всички който не е я поийскал на него не са я продали нашите политици .....който извади 1 миялярд и ни го даде .....и ние сме готови ...
134
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция свали руски изстребител,пак на подготвят за война по сценария на втората световна къде всичко почна от Полша,сега цирка ще е от Сирия където миротворците ще се скарат с Русия и ще се запукат там и ще принесът войната в Европа и по целият свят
133
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я твою маму *** Йорданов!!!!! Вафл ты баный ***.
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До От Свищовда само дето когато са го опожарили не е бил български град а османски ...и в него е имало 5 -пъти повече османски войници отколкото българско население
131
7
 
21
 
! Отговори
Истинските новини преди 8 години
Турски F-16 е свалил СУ-24 над Сирия. Путин бил бесен и *** могат да очакват ада да се сгромоляса над главите им. Молете се да не започва Третата Световна.
130
27
 
12
 
! Отговори
От Свищов преди 8 години
Първият освободен град от "братята" е Свищов.Само дето 60 години преди да го "освободят" са го опожарили изоснови. Това разбира се беше дълбоко пазена тайна през хубавия Социализъм.Не мога да разбера, защо другарите милеят повече за братския Съветски съюз, а не за БЪЛГАРИЯ!Нека всички фили ритуално да захвърлят гадните си западни придобивки и да ходят на екскурзии само в Раша и северна Корея.РОДООТСТЪПНИЦИ
129
3
 
37
 
! Отговори
д преди 8 години
Плевнелиев, баща ти е бил в ЦК на БКП на Благоевград, как не те е срам да плюеш това, което те е издигнало. Срам нямате, и ти и Бойко сте се кланяли на Партията, сега плюете. Не БКП-то е било проблем, нито руснаците тогава, нито американците сега, проблемът са такива *** като вас, кланящи се на силния на деня и предаващи българския интерес за 30 сребърника.
128
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a защо не кажете нещо за про американската българска политика .....за това че сме васали на Америка...че америка ни взе и златните мини и Мариците ...че америка има бази у нас а не русия ...за про американските медий в българското медийно пространство ....за про американската политика на бълг политици....
127
7
 
11
 
! Отговори
225 преди 8 години
Пич, доста повърхностни разсъждения. Ползваш Филипс, караш Мерцедес и ходиш в Испания на море, значи трябва да си фен на Барак хюсеин Обама и да си радостен когато Щатите се намесват във вътрешните и външните работи на Родината ти?
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младенов, поискай си нови опорни точки, на тези даже в БСП не вярват вече.
125
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 211България и Русия са братски държави от векове,....- - - - От кога пък и ние стананахме Татари та да сме братя с тия *** ???
124
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът не е толкова в имперската политика на Рашката, а в дупед_вската поръчкова дейност на т.н. русофили в България.
123
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте аз да ви 'ш'и'б'а'м 50г. и да видите кой път ще хванете в следващите 26 г. Няма да знаете къде се намирате и къде е Север и Изток !!! Това направи матушката ви !
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почва се. Турция потвърди, че е свалила руски изтребител.
121
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето *** се скъсваха да купуват стоки от Корекома,сега лицемерието им вече прелива, дребни мишоци сте !
120
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 204А Сашето откъде си го внесохме ? Или Сашко няма никаква вина за положението на България ? Къде бе той когато се съсипа България? Маже ли някой да каже тази начална учителка Йорданов какво е работил друго освен да е на държавна ядла за тези 26 год ?
119
3
 
22
 
! Отговори
:) преди 8 години
В България има АМЕРИКАНСКИ военни бази, не руски, нали? АМЕРИКАНСКИ сенатори идват и се месят в решенията на БГ правителство и Парламент, нали?Този изгладнял далаверджия лае, за да изкара някой долар, но не вярвам, че американците ще го наемат, защото е господин Никой. А и те си имат достатъчно почти безплатни комсомолци - Тиквуня, Роско, Рамаданчо, Куневица и т.н.