...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна

Александър Йорданов зове политиците ни да погледнат нашия живот
24 ное 2015 10:00,
330
...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна
Снимка: Reuters

Бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов подкрепи президента Росен Плевнелиев в тезата му, че Русия иска да дестабилизира Балканите с хибридна война.

"Тази дестабилизация започна преди две години с хибридно нападение срещу независимата държава Украйна – това е дестабилизация на Европа", настоя той.

Още по темата

По думите му българските политици трябва да престанат да обслужват руската политика.

"Трябва да се интересуваме от нашия живот, от нашето семейство, а не от Русия. Те ни смятат като тяхна територия", продължи той.

"При всички конфликтни ситуации винаги се задава въпросът кой има интерес от това, което се случва. Едната гледна точка – в арабските пустини има някакви хора, които имат интерес. Ако поставим въпроса, че при една война изведнъж ще се вдигне цената на петрола – коя държава би спечелила от по-високи цени – и отговорът е елементарен – Русия", катогоричен бе Йорданов по bTV.

Според него именно тя е държавата, която очаква нещо да се случи и цената на петрола да се вдигне.

"Западният свят иска по-ниски цени, значи той не е заинтересован да има конфликти", отсече той.

Александър Йорданов коментира, че в момента светът става свидетел на нова фаза на основния пораждащ фактор на тези радикални движения и групировки, ислямски, в съвременния свят.

"Първоначално ги водеше анти-американизма, омразата към Америка, към американския начин на живот, или както се казва американските ценности – свободата, бизнеса, богатите хора, корпорациите, и дори мечтите, а сега вече имаме и омраза към европейския начин на живот, към европеизма сам по себе си, към ценностите на нашето семейство, на нашия свят и това наистина е голяма заплаха, не просто за Европа, а и за човечеството", заяви още той.

Той допълни, че разбирането на терористите е, че халифатът, ислямската идея е там, където е конкретният ислямист.

"Няма конкретна държава в случая – Ислямска държава. Ислямска държава в тяхното съзнание е там, където има човек, чието съзнание може да бъде превзето от радикалната ислямска идея. Проблемът е в умовете на тези хора, а войната с умовете е най-трудна", коментира Йорданов.

"Прави са тези, които казват, че европейските държави не бяха подготвени за това явление, като че ли и самите политици не реагираха веднага адекватно, но това не означава ние да загърбим европейската идея, европейските ценности, разбирането ни за свобода, за демокрация, за свободна придвижване и прочие, и да клекнем пред терористите", заключи политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
26
 
! Отговори
ДЕБЕЛИЯ САШКО преди 8 години
вероятно са му намалили "субсидията" от АМБАСАДАТА и е ршил да се покаже, че още може да им е полезен. Вероятно не му стигат парите за "закуски"
17
2
 
26
 
! Отговори
до дрил преди 8 години
До дрилРуснаците са ни освободили от турците.Факт.Ние вече в трета световна война сме противници на руснаците.Факт.Докато бяхме в тяхната сфера на влияние, получавахме евтини суровини, безплатни технологии, осигурени пазари, хората имаха много по-висок стандарт на живот от сега.Факт.Откакто сме нагло-саксонска колония, освен че ликвидирахме индустрията и селското стопанство, здравеопазването и образованието, намаляхме с няколко милиона, нашите партньори ни третират по-зле от нелегални имигра
16
20
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Роска, Сашо! Вие сте истински Българи! Мачкайте кремълското диктаторче, не му остава вече много време, Русия се разпада. Ние истинските българи евроатлантици сме с вас!
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя на едно ядене изяжда по едно агне... затова е умен! :)
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Koга българските политици ще почнат да мислят и преценяват кое е добре за България, а не да следват грънки фрази и обещания? От социалистически утопизъм скочихме на див капитализъм. Като затворихме реакторите в Козлодуй какво постигнахме, освен малка група хора да се привилегироват. Това беше най-евтиният ток в Европа. Като отказахме Южен Поток, какво постигнахме? По-рано имаше един лаф: Като пр'днат в Москва и ние се нас'раме. Сега още преди някой в Брюксел или Вашингтон да е,то ние вече сме се
13
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам представа, защо разни бивши, виновници за сътоянието в което сме изпаднали все още дават мнение. Та нима това което сториха не е достатъчно? Нека се оттеглят и повече да не ни занимават с техните глупости.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
първанката е най тарикат руснак-направи и двамата си сина милионери
11
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СДС-арската свин*, след като я уредиха посланник без никакъв ценз и там се прочу с давалерите си, отново е на родна земя.И отново грухти, защото не може да лапка достатъчно.Веднага се зае със свинските си изцепки - първо взе да възпитава Крисия, сега се пише експерт по Русия.Крайно време е този да се затъкне най-накрая, да си седне на лоестия *** и да престане да дразни обществото.Колкото и да е долен един човек, все пак, трябва да има и някаква мярка в изявите си.
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нашите комунисти и техните наследници толкова плюят по довчерашния си господар? От комплекс за малоценност или се подмазват на новия Голям Брат? Руснаците може да са всякакви, но си знаят интереса и си го гонят. Ние освен да лаем и да викаме как "всички са маскари", и да тарикатстваме на дребно дори на международно ниво, друго не знаем
9
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на тоя д е б и л няма ли най-накрая някой да му сплеска кратуната проста
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой е по голем руснак,сидерката ,пиянката или първанката
7
4
 
35
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Ако поставим въпроса, че при една война изведнъж ще се вдигне цената на петрола коя държава би спечелила от по-високи цени и отговорът е елементарен Русия", катогоричен бе Йорданов - "Западният свят иска по-ниски цени"Доста елементарно мнение, всъщност абсолютно погрешно!
6
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го знам къв е тоз ама явно не е пил хапчетата скоро... Коя държава иска а се вдигне цената на петрола. А коя държава изрина за пореден път близкия изток с цветни революции? *** народ слаба държава некадърни оправници...
5
3
 
56
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Бих се съгласил с тезата, че трябва да гоним собствените си интереси, тогава защо сме се навели на американците и ЕС и изпълняваме всяка заповед, независимо колко е вредна за нас? Това независимост ли е?
4
7
 
69
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Тази торба лой да мълчи. Той е един от основните виновници за злощастния преход. Интересно защо телевизиите го канят. Нищо ново не може да каже. Повтаря едно и също повече от 20 години. Нещастен русофоб.
3
5
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички бивши комунисти, днес първи демократи, които се кланяха на ТЖ и на руснаците, сега умират да плют там,където са яли.Учили в Москва, били част от тоталитарната власт,а сега- първи американофили, които за пари и майките си продават.Гнусно, гнусно, г-да демократи.Народа не е сляп и вижда и помни тогава как живееше и сега, как живее като американска колония.
2
42
 
8
 
! Отговори
дрил преди 8 години
не го харесвам йорданов, но в случая съм съгласен с него. *** са си шовинистично и имперско племе, не понасят чуждо мнение и инакомислие. наскоро четох изказването на 1 руски олигарх, че русия е освободила българия от турците без никаква геополитическа изгода за себе си. без коментар.
1
6
 
74
 
! Отговори
Декстър Джаксън преди 8 години
Руснаците трябва да ни уважават затова, че ни е имало много преди тях, и сме им дали писменост. Но и ние трябва да ги уважаваме, поне исторически. То е ясно, че всяка велика сила гони своите интереси. Никоя такава държава, никога в историята, не е правила нищо само от "чиста любов" към даден народ. За мен изказванията на президентчето Роско са абсолютно неадекватни. Не може по такъв начин държавен глава да се изказва в 2015-та. Неадекватно, неориентирано, сякаш е отровен с развалена супа.