...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна

Александър Йорданов зове политиците ни да погледнат нашия живот
24 ное 2015 10:00,
330
...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна
Снимка: Reuters

Бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов подкрепи президента Росен Плевнелиев в тезата му, че Русия иска да дестабилизира Балканите с хибридна война.

"Тази дестабилизация започна преди две години с хибридно нападение срещу независимата държава Украйна – това е дестабилизация на Европа", настоя той.

Още по темата

По думите му българските политици трябва да престанат да обслужват руската политика.

"Трябва да се интересуваме от нашия живот, от нашето семейство, а не от Русия. Те ни смятат като тяхна територия", продължи той.

"При всички конфликтни ситуации винаги се задава въпросът кой има интерес от това, което се случва. Едната гледна точка – в арабските пустини има някакви хора, които имат интерес. Ако поставим въпроса, че при една война изведнъж ще се вдигне цената на петрола – коя държава би спечелила от по-високи цени – и отговорът е елементарен – Русия", катогоричен бе Йорданов по bTV.

Според него именно тя е държавата, която очаква нещо да се случи и цената на петрола да се вдигне.

"Западният свят иска по-ниски цени, значи той не е заинтересован да има конфликти", отсече той.

Александър Йорданов коментира, че в момента светът става свидетел на нова фаза на основния пораждащ фактор на тези радикални движения и групировки, ислямски, в съвременния свят.

"Първоначално ги водеше анти-американизма, омразата към Америка, към американския начин на живот, или както се казва американските ценности – свободата, бизнеса, богатите хора, корпорациите, и дори мечтите, а сега вече имаме и омраза към европейския начин на живот, към европеизма сам по себе си, към ценностите на нашето семейство, на нашия свят и това наистина е голяма заплаха, не просто за Европа, а и за човечеството", заяви още той.

Той допълни, че разбирането на терористите е, че халифатът, ислямската идея е там, където е конкретният ислямист.

"Няма конкретна държава в случая – Ислямска държава. Ислямска държава в тяхното съзнание е там, където има човек, чието съзнание може да бъде превзето от радикалната ислямска идея. Проблемът е в умовете на тези хора, а войната с умовете е най-трудна", коментира Йорданов.

"Прави са тези, които казват, че европейските държави не бяха подготвени за това явление, като че ли и самите политици не реагираха веднага адекватно, но това не означава ние да загърбим европейската идея, европейските ценности, разбирането ни за свобода, за демокрация, за свободна придвижване и прочие, и да клекнем пред терористите", заключи политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да се плюе и скимти, факт е, че по времето на Бай Тошо ни бяхме за СССР, това което и до момента е Израел за CAЩ - пари, оръжия, суровини, пазари, само без политическо влияние!
97
0
 
0
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
До 183 - топлата вода и банята в студена вода.
96
2
 
12
 
! Отговори
ама много е лесно преди 8 години
Саше ,да погледнем към твоят другар Дайнов, Саше. Години наред обработваше умовете ни ,че исляма е мирна религия .А кажи какво да правим с тоя *** .
95
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин 10%, защо нямахте такива високи морални тъжения, га продадохте нефтохима на Лукоил?Сега паричките ли свършиха?хахахахахаха
94
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 172Бившата ГДР още е изостанала с 30% от ФРГ при еднакви условия вече 25г., правете му сметка колко ги е дръпнала сибирската политика !...И що така?- - - Защото ако беше още с Русия сега щяха да са изостанали с 99.9 % от другата Германия !!!
93
2
 
0
 
! Отговори
до 172 преди 8 години
Прочети коментар 136
92
1
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
В цялата статия има половин изреение което е истина."Трябва да се интересуваме от нашия живот, от нашето семейство,..."
91
2
 
9
 
! Отговори
. преди 8 години
Като политик трябва да мислиш как твоето изказване ще донесе полза за страната. Плевнелиев си мисли, че е президент, за да изказва собственото си мнение наляво и надясно. Еми сгрешил е професията. Едните обслужват руската политика, ами другите, които обслужват американската политика? Трети пък обслужват германската политика. Само българската политика никой не обслужва.
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оооооо не, поредното едноклетъчно! Има една държава, но това не е Русия, всички знаем кой иска да смуче от целия свят за не фалира, все пак 19 трилиона външен дълг е неизплатим!
89
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бившата ГДР още е изостанала с 30% от ФРГ при еднакви условия вече 25г., правете му сметка колко ги е дръпнала сибирската политика !
88
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРУСИЯ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!- - - - - А НЕ Е ТРЯБВАЛО !!! ОЩЕ СИ С РОБСКО МИСЛЕНЕ !!! ОЩЕ ИСКАШ ДА СИ РОБ !? ТОЗИ ПЪТ НА РУСИЯ !?
87
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера джурналята, що се занимават с некромантия и се опитват да съживят политически трупове? Тоя е толко промит и озлобен, че май-не си дава сметка, че от покачването на цените на петрола, ще се облажи най-много Саудитска Арабия като най-голям износител и страна чиито БВП е 90% съставен от добива и износа на петрол, както шисто добивните компании в щатите, които фалират една след друга. Не Русия а Сащ бомби близкия изток, както и тия дето се прегръщаха с Кадафито месец преди бомбите
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давай,Вова,продолжай,еще много,много раз!
85
2
 
18
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Това е така според "скромното" мнение на един продажник.Ни Русия, ни руснаците се интересуват от нас. Благодарение на Александър Йорданов-ци.Ни любимите им американци, между другото...
84
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ни занимавате с провалени политици от миналото? Какво ще ни дадат те? Ако народа ги искаше да са в управлението.
83
7
 
4
 
! Отговори
123 преди 8 години
До *** син демон-кратАми БСП управляваха страната последните 25 години 4 мандата, сам си отговори кой ограби и разсипа нашата държава, преди това 45 години също :)
82
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 20 декември 1943 г. по заповед на дядото на Александър Йорданов, подпоручик Константин Йорданов, войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г. Децата са Надежда на 12 г., Иван на 9 г., Стойне на 7 г., близначките Ценка и Цветанка по на 13 г. и Димитринка на 11 години.Прочети още на: dnes.bg/politika/2015/11/24/bolgariia-ne-zagranica-rusiia-oshte-ni-smiata-za-tiahna.284266
81
14
 
6
 
! Отговори
водку давай преди 8 години
Който не е работил и имал взаимоотношения с руснаци,той не знае какви са,особено новобогаташчетата са големи фукльовци ,жените им са големи злобарки и повечето са буквално п.асета.Ядат като разпрани,все едно не са виждали ядене 1месец.Абе жалка картинка са.Иначе ни се правят на голямата работа-ама не струват пукната стотинка-това е!
80
3
 
12
 
! Отговори
1 comment преди 8 години
Александър Йорданов е zhalak ***!Съд трябва за него но с такава диагноза ще го оправдаят.Аз питам. Ние някакво стадо за заколение ли сме, та сме се дали в ръцете на такива касапи, които ни смятат наистина за стадо за заколение?
79
1
 
10
 
! Отговори
До ЕХОООО преди 8 години
Сирийски МИГ-23 е бил свален от турски Ф-16. След предупреждение. Най-вероятно турците са свалили самолета, който е паднал на сирийска, а не на турска територия, заради предстоящата среща на ЕС с Турция. Турците ще се оплакват колко са заплашени и ще искат пари от ЕС.