...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна

Александър Йорданов зове политиците ни да погледнат нашия живот
24 ное 2015 10:00,
330
...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна
Снимка: Reuters

Бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов подкрепи президента Росен Плевнелиев в тезата му, че Русия иска да дестабилизира Балканите с хибридна война.

"Тази дестабилизация започна преди две години с хибридно нападение срещу независимата държава Украйна – това е дестабилизация на Европа", настоя той.

Още по темата

По думите му българските политици трябва да престанат да обслужват руската политика.

"Трябва да се интересуваме от нашия живот, от нашето семейство, а не от Русия. Те ни смятат като тяхна територия", продължи той.

"При всички конфликтни ситуации винаги се задава въпросът кой има интерес от това, което се случва. Едната гледна точка – в арабските пустини има някакви хора, които имат интерес. Ако поставим въпроса, че при една война изведнъж ще се вдигне цената на петрола – коя държава би спечелила от по-високи цени – и отговорът е елементарен – Русия", катогоричен бе Йорданов по bTV.

Според него именно тя е държавата, която очаква нещо да се случи и цената на петрола да се вдигне.

"Западният свят иска по-ниски цени, значи той не е заинтересован да има конфликти", отсече той.

Александър Йорданов коментира, че в момента светът става свидетел на нова фаза на основния пораждащ фактор на тези радикални движения и групировки, ислямски, в съвременния свят.

"Първоначално ги водеше анти-американизма, омразата към Америка, към американския начин на живот, или както се казва американските ценности – свободата, бизнеса, богатите хора, корпорациите, и дори мечтите, а сега вече имаме и омраза към европейския начин на живот, към европеизма сам по себе си, към ценностите на нашето семейство, на нашия свят и това наистина е голяма заплаха, не просто за Европа, а и за човечеството", заяви още той.

Той допълни, че разбирането на терористите е, че халифатът, ислямската идея е там, където е конкретният ислямист.

"Няма конкретна държава в случая – Ислямска държава. Ислямска държава в тяхното съзнание е там, където има човек, чието съзнание може да бъде превзето от радикалната ислямска идея. Проблемът е в умовете на тези хора, а войната с умовете е най-трудна", коментира Йорданов.

"Прави са тези, които казват, че европейските държави не бяха подготвени за това явление, като че ли и самите политици не реагираха веднага адекватно, но това не означава ние да загърбим европейската идея, европейските ценности, разбирането ни за свобода, за демокрация, за свободна придвижване и прочие, и да клекнем пред терористите", заключи политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откога детските учителки започнаха да правят икономически анализи ,военни действия и да разбират от всичко ?Този професор най-напред да си научи правописа ,погледнете му в страницата във фейсбук .
157
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Александър Иорданов/така нареченият БАХОР/си е един *** човек които мисли елементарно и по акъл може да се мери само с президентчето ни.Това са национални предатели .Не политици.Истинският политик е умен човек които може успешно да лавира сред гигантите в интерес на държавата.Тези двамата са папагали които повтарят едно и също което са им наредили господарите им.Преди 25г се кланяхме на едни а сега на други Просто нищо не се е променило.Национални предатели.
156
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези български власти са роби на Запада. Продават българи и България!!!
155
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква коалиция бре ще изкарат пилота виновен и готово. Пет минути да не се обадиш като те търсят на всички честоти значи си пълен ***.
154
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако България ще влезе в коалиция с Турция срещу Русия, Бойко и Ко няма да имат прощение от братски руски народ!
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен За СУ-24 турки ответят!ИСТИНАТА и някои други..............
152
4
 
3
 
! Отговори
искам да попитам преди 8 години
До Анонимен207българите не бягат от страната си ..??????????????
151
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То русофилите не можете да мислите. Просто повтаряте каквото са измислили в Москва.
150
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До + ВМОРОвец + Та те руснаците бягат от страната си ..защо ли?? Fitch прогнозира отлив на капитали от Русия през текущата година в размер на 120 милиарда долара. За сравнение заместник-председателят на Централната банка на Русия Ксения Юдаева обясни, че предварително прогнозираният отлив от Русия през тази година е бил 100 милиарда долара. Но в резултат на санкциите, през втората половина от годината икономическият растеж на Русия може да се забави, очакват експерт
149
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До владетеля КОГАТО НЯКОЙ ГОВОРИ ИСТИНАТА ЗА РУСИЯ ГОВОРИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ...ТАКА МИСЛИМ НИЕ РУСОФИЛИТЕ!!
148
11
 
32
 
! Отговори
+ ВМОРОвец + преди 8 години
Русия е естествен стратегически съюзник на България в политически аспект! В духовно-културен план също е ясно - обща е славяно-православната ни ЦИВИЛИЗАЦИЯ (!), няма защо да припомням, освен за исторически непросветените лаици. Другото са празни приказки с оттенък на меркантилен нихилизъм на неадекватни хора като Плевнелиев, Иво мИнджев, Коритаров, Ал. Йорданов и тем подобна национална плява.БОЛГАРИЯ - РОССИЯ ВМЕСТЕ НАВСЕГДА!!!
147
11
 
35
 
! Отговори
владетеля преди 8 години
АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ Е ПРЕСТЪПНИК И БАНДИТ ЗА БЪЛГАРИЯ,ГОВОРИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ,КОЯТО ОБЕЗЛЮДЯ,НАВСЯКЪДЕ СЕ ШИРИ МИЗЕРИЯ И БЕДНОТИЯ.ИМА ГОЛЯМА БЕЗРАБОТИЦА.ТОЙ МИЛЕЕ ЗА САЩ И ЗАПАДА,НО ТЕ КАКВО НАПРАВИХА ЗА БЪЛГАРИЯ-АБСОЛЮТНО НИЩО И КАКВА НИ Е ПОЛЗАТА ОТ ТОВА??.ЗАЩО ТАКИВА ХОРА КАТО ТОЗИ ГОСПОДИН ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЗАБЛУЖДАВАТ НАРОДА НИ И ДА ГО ЛЪЖАТ.ЯСНО Е ЕДНО ,ЧЕ ТАЗИ ВЛАСТ ОБСЛУЖВА САМО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИТЕ,КОИТО ПЛЮЯТ СРЕЩУ ХОРАТА,КАТО ГИ ОГРАБВАТ И УНИЗЯВАТ.ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯ?
146
15
 
35
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
По-добре Русия отколкото Америка!
145
4
 
31
 
! Отговори
асдд преди 8 години
Те са наши и ний сме техни.Ако не братя ,то сме поне братовчети.Огромна част от украинците и европейската част на Русия са с български корени.Дори и в Швеция има институт за тракийския произход на шведите.Херодот:"От всички хора най-голям е тракийският народ - разбира се, след индийците; и ако ги управляваше един човек и бяха единодушни, биха били непобедими и далеч най-силни от всички народи по мое мнение. Но това е непреодолимо и невъзможно за тях и никога няма да стане; затова са и слаби."
144
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСНАЦИТЕ ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И Я ВОДЯТ ОТ МНОГО ГОДИНИ, А ВСИЧКИ РУСОФИЛИ СА ЧАСТ ОТ ТАЗИ ВОЙНА. ТЕ ОБИЧАТ ПОВЕЧЕ РУСИЯ ОТКОЛКОТО БЪЛГАРИЯ. АМЕРИКАНОФИЛИТЕ И ТЕ СА СЪЩАТА СТОКА.
143
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До по-далече от Русия Зависи и от гледната точка - отношението към Русия, от политическа преценка,е едно, а отношението към обикновения руски човек, е, струва ми се, съвсем друго нещо.Ами, я да видим дали пък Плевнелиев няма да излезе прав? Я да видим , как се оказа НЕправа Ангела, която покани не ангели, а дяволи.Я да видим Европа, а и самата Русия, когато в 1938 наблюдаваха спокойно как вилнееха терористите на Хитлер и се окопитиха, когато беше мнооого късно ?!На нищо ли не се научихме?
142
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ ни купиха и ни имат за роби, ЕС ни изобразиха като тоалетна чиния, Русия ни припознава за братя. И двама ............. се опитват да ме убедят ,че това е ужасно лошо.
141
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, какво да правим с контингента който въобще без ум ?
140
2
 
24
 
! Отговори
555 преди 8 години
Господин 10% - върни ограбеното!!!
139
2
 
4
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
239 - "...Ами, не съм чул политик от ЕС или САЩ с подобно изявление !..."Да ти припомня ли думите още на Чърчил?