Местан: Евроатлантизмът не е предателство!

Не съм работил срещу интересите на България, заяви той
Обновена: 24 дек 2015 21:35 | 24 дек 2015 18:03, Александър Попов
435
Местан: Евроатлантизмът не е предателство!
Снимка: Булфото, архив

Българският национален интерес от години е свързан с Европейския съюз и НАТО, а не с Русия. Не мога да бъда обвинен в изправяне срещу националните интереси на България заради защитата на евроатлантизма. Това се посочва в изявление на Лютви Местан, разпространено до медиите.

Още по темата

Декларацията на ПГ на ДПС за сваления руски самолет е най-висша проява на отстояване и защита на българския национален и евроинтеграционен интерес, според Местан.

Като председател на ДПС и неговите централни партийни органи, както и като лидер на ПГ на ДПС, на първо място съм се ръководил от националните интереси на България и от интересите на нейните граждани - да живеят в свободно, демократично и мултикултурно общество, да се чувстват равноправни в пъстротата и различията си и никой да не бъде отхвърлян или унижаван по етнически, верски или езиков признак, посочва Лютви Местан.

Моя кауза са либералната демокрация и солидарността между всички страни-членки на ЕС и НАТО. Съюзи, в чието бъдеще вярвам безусловно, заключва той.

По-рано през деня Централният съвет на ДПС свали Лютви Местан като председател и го изключи от партията.  Мотивите, които са били изтъкнати от почетния председател на ДПС Ахмед Доган са били, че Местан е работил против интересите на България.

Самият Местан не присъства на извънредното заседание. Сутринта той се появи в Кърджали и даде обширна пресконференция, на която обяви, че няма да подава оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
17
 
! Отговори
Сабри преди 8 години
Политиката знаете как е нож с две остриета,добре де каква държава имаме като още Доган казва какво ще правим,в държавата държава!Ахмед Доган подкрепя Русия,Лютви Местан НАТО ЕС питам се ще очакваме ли близко бъдеще световна война защото нещата на там отиват?Според мен това всичкото е сценарии за да не пострада държавата от гражданска война при една военна намеса в Близкия Изток ще се прехвърли в други части на света
227
8
 
20
 
! Отговори
а.павел преди 8 години
Недейте така с езика на омразата!!!Сега от евроатлантици ще станем рублоатлантици...
226
2
 
28
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
И това доживяхме-в 2015г турчин с връзки с Русия да ни спасява от ...Турция!Но пък е логично-след като самите ние сме неспособни да се защитим....Пренебрегването(умишлено или не) на очевидната заплаха от съответните органи доведе до това!Доган също пое рискове-така отблъсна привържениците на присъединяването към Турция(които хич не са малко!).Но няма как,крайната му цел-създаване на лично негова държава,при това член на ЕС(с всички екстри) напълно изключва турска анексия!
225
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато се развалиха отношенията между Русия и Турция се развалиха и отношенията в ДПС.ДПС руска или турска организация е ?
224
4
 
51
 
! Отговори
Грешка Лютви! преди 8 години
Евроатлантизма е предателство! Когато ти поставяш интересите на някакви външни и грешни доктрини като неолиберализма и работиш във вреда на българския народ за да ги осъществиш това е предателство на клетвата с която си се клел "във всичко да изхождаш от интересите на българския народ". Но в случая става въпрос за предателството ти в полза на Турция, неоосманизма и радикалните ислямисти ердоган и давутоглу!
223
21
 
22
 
! Отговори
не на ПЕЕВСКИ преди 8 години
г-н Местан ние сме стеб машалла,ти си велик,няма да ни диктува Пеевски и кгб Доган
222
2
 
33
 
! Отговори
ванчо преди 8 години
До 323-Каква шапка-ти не сваляш шапка,а сваляш фес:-) .Аман от Кириакстефчовци и Хаджипенчовци.Казано е от леля Слава-чак като ни отрежат парче от земята,ще се надигне заспалия народ,и напълни затворите с предатели политици.
221
3
 
26
 
! Отговори
ванчо преди 8 години
Да не говори за атлантизма,а за османизма,как са ни клали и таковали 5 века и искат пак.А атлантизма,както преди комунизма и още по преди фашизма е кауза пердута и отново техния атлантически райх пак няма да е хилядолетен.Граждани за еврогейско робство на България.
220
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС е собственост на ДС. Изглежда че е трябвало да ти се обяснява по-нагледно, Лютви!
219
2
 
31
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Поне говореше мазно...
218
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местане, всичко което не е Евроатлантизъм е предателство, вие искате България да е сред страни като сирия, иран, северна корея, венесуела, Судан ли, Боливия ли, Никарагуа ли, ами те това са други няма, България не принадлежи с тези държави, а именно съюзниците на Русия
217
6
 
24
 
! Отговори
manafa преди 8 години
Slava bogu.nay nakraya tezi deto lizaha gaza na tatarina si zaslujiha nakazanieto.kogato kasim dal pismoto .kade byahte.nay uspesniya proekt na ds . V balgariya.dogan sega se misli za velik.s edin plastmasov turski pistolet go nasraha.a sega shte mu pokajat ryazan ........dano putin go pribere.
216
4
 
44
 
! Отговори
Дипломация преди 8 години
Българите винаги трябва да гоним националния си интерес. Но той не винаги е свързан с НАТО или ЕС. Да, ние сме слаба държава и винаги ще трябва да избираме кой да ни е съюзник и кой да ни командва. И тогава трябва да сме внимателни - хем да не накърним интересите на НАТО, САЩ и ЕС, хем да запазим добра връзка с Русия.Както казах, твърде сме малки, за да си позволяваме да губим партньори и сбъсъкът САЩ-Русия трябва да го игнорираме. Трябва да сме приятели както със САЩ, така и с Русия.
215
22
 
25
 
! Отговори
А,бе ..нема лошо... преди 8 години
МОСКВА СИ РАЗКРИ .....ПОРЕДНИЯ АГЕНТ "Сава"....ха,ха,хаааааааааааа.....Аз , не вервам турския етнос да гласува .....за РУСКИТЕ АГЕНТИ НА ДС/бкп!Нито нашите ...нито тия от Турция...!ДОГАН ---ЗАГУБИ ОПРЕДЕЛЕНО.....!ЗА КАКВАТО И КОАЛИЦИЯ ДА РАБОТИ .....ЩЕ Е "МИЖАВА"... И "ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОБИТА"....!
214
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О те болшевиките са царе на тричленки ,компромати ,интриги ,народни съдилища ,лъжи ,убийства ,кражби и любимото им терор . Ами ето такива са си ,по интересното ми е като дейни другари след тричленната кое ли ще е следващото от изброените по горе . Ама да му мисли люви то
213
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган с Путин и против Турция. Дотук добре...Ами електоратът? Няма ли да му дойде артък?
212
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно в кремъл здравата са я закъсали щом решиха да осветлят и активизират другаря сава . Лошото тука обаче е че дпс вече няма да е никаква фактор тъй като повече никой не могат да заблуждават че са нещо по различно от поредната поредната. рускаомилиционреска партия
211
3
 
41
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
Добре де, тази декларация излезе преди месец някъде. Защо чак сега, точно на Коледа пияндето от боянските сараи реши да го маха Местан?Защо не реагира още на следващия ден след декларацията?
210
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда, че са го отвлекли от турското посолство, за да го снимат с подарък в ръцете и да публикуват в Туитър този конфуз.
209
5
 
24
 
! Отговори
Хем ... преди 8 години
Хем н...ан, хем голям.Що е то? - Местан