Казак даде време на всички зад Местан да се върнат в ДПС

Това вече направи кметът на Ардино Ресми Мурад
Обновена: 26 дек 2015 07:32 | 25 дек 2015 20:10, Петя Славова
290
Казак даде време на всички зад Местан да се върнат в ДПС
Снимка: архив, Булфото

Изключеният от всички постове в ДПС Лютви Местан за първи път от 19 години не присъства на честванията по повод т. нар. Възродителен процес в Родопите.

Вместо него в село Млечино, където почитат паметта на жертвите, пристигна временното ръководство на партията в лицето на Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак.
 
И тримата обаче, въпреки че бяха сред официалните гости на честването, отказаха да се качат на трибуната и да отправят слова към събралите се хора. Така просто решили да останат сред хората, разказва  bTV.
 
Казак обаче призова всички, които са застанали зад Местан на вчерашната пресконференция в Кърджали, да се върнат обратно в ДПС и им даде време за размисъл. Това вече направи кметът на Ардино Ресми Мурад, който вчера беше рамо до рамо с Местан, а днес рамо до рамо с новото ръководство отстояваше позициите на ДПС.
Какво обаче мисли електоратът за всичко, което се случва в партията?
Още по темата
За електората на ДПС Млечино е селото, от което тръгва демокрацията .През декември 84-та   хората от Родопите се събират на първия мирен протест, който властта не успяла да потуши, въпреки че опитала.
 
Днес 73-годишният Мюмюн и комшията му Фахри прославят демокрацията и не приемат   решенията да се вземат еднолично от „сараите”.  „Лютви Местан е прав, Ахмед Доган вече е пенсионер - да си гледа работата”, казва Фахри.
 
В сърцето на Родопите обаче не всеки е толкова смел, че да заклейми единия за сметка на другия.
 
Но за декларацията всички са единни - Местан е прав, но прочитът му, че документът е проатлантически, на село не се приема.
 
А дали малкото планинско село Млечино освен с първия демократичен митинг ще влезе в историята и със създаването на нова партия, времето ще покаже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
18
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Който разпределя порциите-той казва на тия хора какво да мислят!Това е истината!Те собствено мнение нямат.Който пък случайно има е аут от всякъде,агите решават всичко!
8
18
 
11
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Русофилите са доста глупави. Затова от тях не може да се направят програмисти, като мен.
7
6
 
15
 
! Отговори
akut преди 8 години
дедко мюмюн и фахри а що взимате Българска пенсия и помощи или смятате. че ердоган ще ви дава повече. щото обещанията днес са едно а утре когото трябва да се изпълнят ще са други
6
8
 
10
 
! Отговори
mkl преди 8 години
bravo Mestane
5
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местанеее...Местане и ти си бил агент на ДС, но не забравяй, че Доган е 2 пъти по-голям ителект от теб и знае като двоен агент, кое е най- добро за партийката ви. Ти се впусна в крайно протурски изявления и дела и шефа ти те спря за да не правиш повече глупости и да разбиеш напълно ДПС с фанатизма си. Учи се от САВА, Павеле! Мнооого имаш да учиш от него.
4
5
 
28
 
! Отговори
ами преди 8 години
Радва ме факта,4е тоз мазник,гаден и маааазен,ве4е няма д го гледам....идваше ми в пове4е.............
3
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOGAN iska da dade milata ni rodina BULGARIA na tepsiya na rusnacite
2
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган кажете ми не управлява ли тази държава? Ама честно?
1
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gn MESTAN nie ot Kardjali sme s teb