Местан превърна ДПС във функция на турската политика

Джамбазки коментира промените в партията
25 дек 2015 10:06, Петя Славова
409
Местан превърна ДПС във функция на турската политика
Снимка: архив, Булфото

„Безспорно по времето на председателството на Лютви Местан ДПС се превърна във функция на турската политика”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова тв. 

 
"Това разделение в момента в ДПС вероятно ще доведе до нова радикална протурска партия. Твърдя, че политиката, провеждана в България от агентите на Турция в ДПС, рано или късно ще достигне до много по-сериозни искания, отправени към нас – включително териториални претенции", прогнозира Джамбазки. 
Още по темата
 
 Той даде няколко примера за „агресивното навлизане” на партията в българския политически живот.
 
"Забележете кой стоеше на пресконференцията до Местан. Това беше Хюсеин Хафъзов, който е пряко свързан с превземането на Главното мюфтийство от страна на хора, посочени от Ердоган. Според запознати в българските 11 районни мюфтийства има повече от 70 чужди служители с дипломатически паспорти турски граждани, които са в мюфтийствата и определят вътрешната работа на българите мюсюлмани. Това се нарича национално предателство и настоявам тези хора да бъдат показани.
 
Според него и Доган, и Местан са работили за турския национален интерес и ДПС в момента е заплаха за българската национална сигурност.
 
„Не трябва да се обръща сериозно внимание на коментарите, че случилото се се прави нарочно на Коледа. Докато винаги на избори ДПС намира начин да вдигне градуса с определен тип действия чисто предизборно, според мен сега, когато и да беше станало това изказване на Ахмед Доган и смяната на Лютви Местан, ние щяхме да им обърнем внимание”, на мнение е политологът Татяна Буруджиева.
 
През последните няколко дни турски дипломати в България са звънели на депутати и областни лидери на ДПС и са ги привиквали - явно с цел турската държава да запази някакви позиции в тази партия. Това каза пък пред bTV Красимир Каракачанов.
 
Ние няма нужда да се караме нито с Турция, нито с Русия, изтъкна лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт. Конфликтът в Близкия изток е за ресурсите – петрола и газа. България не участва в този конфликт, разясни той.
 
Декларацията на Местан в парламента, защитавайки Турция, още преди НАТО да се произнесе, е вземане на страна, допълни Каракачанов. В последните 11 години, откакто Ердоган е начело на Турция, тя води политика, която създава сериозни проблеми не само в Балканския регион, но и в Близкия изток. Голяма част от проблема, който съществува в Близкия изток, войната в Сирия, се дължи именно на политиката на Турция, подчерта лидерът на ВМРО.
По думите му за последните 10 години Турция се е скарала с всички свои съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
ПРАВИЛНО Е НЕ ДПС,А БЪЛГАРСКАТА ПОЛТИКА ВЪВ ФУНКЦИЯ НА ТУРСКАТА ПОЛИТИКА,УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА,АРМИЯ,БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК,ОМРАЗА КЪМ РУСИЯ ,И Т.Н.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ,ЧЕТЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ И ПОЕТИ.
147
0
 
0
 
! Отговори
ДО 334 преди 8 години
Не гей, а ГЕНИЙ.
146
0
 
6
 
! Отговори
от меня преди 8 години
За много пари трябва да са се продали и политици,и магистрати,и проче предатели,за да работят така усърдно цели 26г. против интересите на народ,държава и родина! Иначе ум не ми го побира !
145
0
 
5
 
! Отговори
кочо преди 8 години
Докато ДАНС" пладват",а политиците ни се надпреварват угоднически да се гъзурчат на разни "партньори",тези от ДПС-то ще изакат едно голямо ако,че свят ще ни се завива десетилетия наред.Ега си държавата скапана!
144
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявам се че и най простите *** наистина най простите вече разбраха кой е другаря доган кой го създаде и кой дърпа конците . И ако наистина е станало чудото и най простите са го разбрали значи са разбрали и кой извърши целия мафиотски преход ,приватизация или както се казва и това е СССР . Ай честита коледа на русофилите ,въпреки че те не вярват в Христос спасител а в ленин сифилитика
143
2
 
2
 
! Отговори
diasen преди 8 години
До Анонимен браво колега с три думи каза цялата истина за ***...
142
1
 
2
 
! Отговори
случаен преди 8 години
Джамбаски,Каракачанов,Буруджиева-чисто български фамилии .
141
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко смело напред народа е с теб.
140
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми тая турска партия си я направи . БКП по волята на кремъл та да може да контролират турското малцинство у нас както си направиха и СДС . Та сега сме тръгнали да се чудноим етническа ли е не е ли ,мафиотска е другарю както всичко създадено от БКП и кремъл и точно това е важното другото е само за фон
139
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези отвратителни коментари?!?Много пъти съм казвала,че не е нормално в България да има турска партия и да ни баламосват,че не е етническа партия....Всички български турци живеещи в България и тези живеещи в Турция със запазено българско гражданство и придобито и турско ЗНАЯТ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ТУРСКА(но на мен ми казаха,че няма да стане веднага...).Освен това много турски граждани притежават дипломатически паспорти без да са дипломати,а с определени професии.Та Меркер и там ги оплес
138
3
 
3
 
! Отговори
цък--отговор: преди 8 години
Нема разузнаване -----ЗАМИНАХА ЗА РУСИЯ ПРИ ПУТИН!Сега Сирия е приоритет------------чааааааак до напролет , докато утрепат Асад!
137
1
 
13
 
! Отговори
цък преди 8 години
Ало, Прокуратурата!!! Разузнаването!!! Спите ли бе???Ще измъкнат държавата изпод носа ви без да се усетите!!!Събудете се бе ей, събодете се , че може да стане голяма беля!!!
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямската роднинска генетика ти пречи жестоко. Ако кръвосмешаването водеше до позитивна еволюция нямаше да си толкова убеден в това Нато. Нато си гледа интереса И "много" И пука за Турция. Тлкова много че вече строят джамии в нейно име.
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човек като чете коментарите направо му става жалко и смешно.Такива глупости и фантасмагории се пишат от хора които чули и не разбрали,политически обременени,не разбиращи голямата политика,не познаващи историята,заредени със злъч и омраза ту към Русия,ту към ТурцияПлюят,храчат без да погледнат себеси.Избиват комплексите си в саита.Едно разбирам,че ние българските граждани сме наи умните,наи можещите,наи великите и държавата ни е наи,наи.Руснаци,турци те са ***.Наи наи сме ние цървуланковци те
134
6
 
3
 
! Отговори
ЗА 315.... преди 8 години
...АМИ АКО НАТО ГРЪМНЕ РУСИЯ...??!!!!!Кво да прайме с тебе...А??!
133
1
 
8
 
! Отговори
221 преди 8 години
Знаете ли,че наскоро учени от Италия изследваха ДНК на българите и се оказа ,че 98% е чисто европейски произход.Като под 1% са смесица с други народи.Което ще рече ,че турци в България няма!Успели сме 500г. да запазим своята идентичност.Ето статията-society.actualno/novo-genetichno-izsledvane-bylgarite-sa-evropejci-njamat-turksko-mongolski-proizhod-news_449255.html
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да се стигне до там. След като Рyсия гръмне Турция ДПС ще се разпадне от самосебе си. Нато ще седи И ще гледа. Ахмед Доган го усеща И правилно се застрахова.
131
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: 307И Британската империя също! Сега кралица Елизабет трябва да си иска САЩ обратно като колония, нали? А вместо това ги поздравява за Деня на Независимостта именно от Короната!
130
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненавиждам ДПС.Но виновни са некадърните български политици от 26 г насам!Политически кастрати и национални предатели!Затова турците си разиграват техни сценарии.
129
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: 309 (точно!)Не ти разбирам напълно логиката но има доста верни неща. Например, и Ахмед Доган както и Лютви Местан са били агенти на комунистическото ДС, което всички знаем, че беше филиал на съветското КГБ. Значи, и Доган и Местан са гледали към Кремъл в очакване на заповеди.Сегашният им конфликт изглежда малко странен.Още повече, спомням си добре как Доган навремето беше казал, че пътят на България към Европа минавал през Босфора.Наред с това, Путин и Ердоган бяха големи дружки...