Гарантирано от Гьокче: Анкара не се намесва в България!

Упорито отказа да каже дали Доган и Пеевски имат забрана да влизат в Турция
20 фев 2016 10:30,
153
Гарантирано от Гьокче: Анкара не се намесва в България!
Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче. Снимка: архив, Булфото

Няма вмешателство на Турция във вътрешните работи на България. Категорично искам да заявя това, отбеляза посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче.

"Тук става въпрос за една инициатива с политически мотиви, но нека да спра тук", настоя той в интервю за bTV.

"Както преди 15-16 години турският парламент взе единодушно решение и постави нещата така, че Турция не би допуснала разширяване на НАТО преди България и Румъния да станат членки. Да задам един риторичен въпрос - във времето тогава смяташе ли някой това решение за намеса във вътрешните работи на България?", попита посланикът.

Още по темата

"Категорично искам да заявя, че това е много тъжно и много жалко, със съжаление чуваме подобно нещо. Турция не само е доказала, че е съсед и добър приятел на България, а също и един съюзник в НАТО и партньор в ЕС и затова, според мен, е доста жалко, че се развиват по този начин нещата", каза Гьокче.

Защо за Анкара е толкова важно лидерът на ДПС да се нарича Местан, а не Доган например?

"Това е въпрос, на който предпочитам да не отговарям, защото това е точно вмешателство във вътрешните работи на България. Искам да поясня нещо – с цялото ми уважение Турция никога не е молила някой български политик да вземе страна по отношение на друга политическа или обществена фигура в България", каза посланикът и настоя, че никой не е оказвал влияние кой да бъде лидер на ДПС.

Новата партия на Местан родена ли е в турското посолство?

"Не, изненадан съм наистина да чуя подобен въпрос. Нито Турция, нито дипломатическите мисии на Турция се занимават с вътрешните работи на страните. Искам да го кажа ясно и отчетливо - не желая и не бих желал да коментирам какъвто и да било въпрос, който може да се изтълкува като вмешателство във вътрешните работи и може би това, което четете в пресата, не е задължително да е вярно, или част от него. Посолствата нямат редакции на вестници, не са собственици на електронни медии", заяви посланик Гьокче.

Дипломатът уточни, че с Лютви Местан се е срещнал наскоро. За рождения ден му подарил броеница. Той уточни, че не е предлагал помощ на Местан, срещнали са се за кратко на предварително уговорена вечеря и нещата се развили по начина, по който всички вече знаели.

Имат ли забрана Доган и Пеевски да влизат в Турция?

"Нито мога да потвърдя, нито мога да отрека и имам причина за това. Няма официално изявление, което да е излязло от турска държавна власт. Сега ме питате и го казвам пред цялата ви аудитория, нито мога да потвърдя, нито мога да отрека тази информация. Много пушилка се вдигна в медиите в България и съм много изненадан. Това е отговорът на този въпрос и се надявам по този начин аудиторията ви да бъде удовлетворена", каза той.

В коментар на публикацията за това, че целия елит на ДПС има забрана да влиза в Турция, над 130 души, Сюлейман Гьокче каза:

"И аз прочетох това... И понеже съм го чел в медиите, бих желал да имам информация, но не мога да коментирам. Трябва да се обърнете към източниците от медиите, откъде са разбрали и кой е техният източник".

Посланикът каза, че никога не се е срещал с Ахмед Доган, нито с Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
рила преди 8 години
здрав шут по турският посланик и вън от българия
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пък какво се прави на по- умен отколкото е. Типична *** лъже да се къса. Защо не си приятел с Цветанов или Каракачанов или Симеонов а точно Мазен Метю
67
0
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Дори не си го и помисляй, РУСИЯ вече се събуди и няма да ни изостави никога, както Европа изостави Кипър.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9 яшасън, ама ярак, биляазер.
65
0
 
2
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Защо така не се чуват мнения по важни теми на хубавото Наде?! Посланик е там. Освен това е речовита.
64
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тоя в която и да е нормална държава щеше отдавна да е изритан.Само в робска България сме заставени да търпим наглеците,пфу
63
0
 
15
 
! Отговори
мОХАМЕД преди 8 години
Никой не вярва на брътвежите на този фес.
62
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Едно от основните турски оръжия винаги е било лъжата
61
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изгонете кьопека от България и затворете границата със нашият врг Турция
60
25
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
До Руска губернияКато не можем сами да се управляваме, тогава по-добре турците да се върнат и ни управляват. Поне по османско време е имало някакъв ред и дисциплина. А и вижте сега колко по-напред от нас е Турция и колко по-развита държава е. Сбъркахме, че се отделихме от тях.
59
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуйкистан ще бъде разбита и разделена на две,така както беше Германия
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХитлерНе, но това ще бъде самоуправство! Ако нещо ти откраднат трябва специализираните органи да ти го върнат, а не самият ти насила да си го вземеш. Така е по закон.
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turkey в превод е ПУЙКА,така англосаксонците са нарекли този свой проект,а те милите се мислят за велик народ хаха,кой велик водач ще си нарече държавата ПУЙКА ?С ега като коледни пуйки ва хвърлят на сигурна гибел срещу Русия
56
17
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
Турция има пълното право да се намесва в България и да контролира какво става у нас. 500 години е владяла нашите земи и освен това тук има 1-2 милиона турци за които естествено не им е безразлично.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха! Смях в залата!
54
3
 
18
 
! Отговори
никола преди 8 години
Истината е,че се бъркат сериозно.Бавно си подготвят тотално влияниеМечтаят за възстановяване на ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЯ-дано не им се случи,но много зависи и от нашето поведение.ПОСЛАНИКА ЛЪЖЕ НАЙ-БЕЗОЧЛИВО,но това се води за дипломация.Какво значи и да и не за Доган и Делян-след като няма официално от Турция-значи кажи НЕ-егати дипломатичното държание да шикалкавиш-нито се месим-нито не.Същото правят с Кюрдите-ама няма да стане като с Арменците-тези са по-диви и ще останат!!!ТУРЦИЯ СЕ РАЗПАДА!!!
53
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9111 победи има Русия над Турция ама руската уикипедия, ако прочетеш английската се оказва точно обратното от 14 войни 3 победи за Русия и 11 за Турция.
52
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 91Русия БИ 11-ПЪТИ КАМШИКА ПО ГОЛИЯ СИ ***.
51
14
 
3
 
! Отговори
Това не е виц преди 8 години
До ВицТо вицовете са хубаво нещо, ама сега ще ти кажа една истина. Петър Първи и той се правил на голям разказвач на вицове като Путин, но накрая за да отърве плен в Турция му се наложило да даде собствената си жена в харема на турския султан. Да не се случи и на мадам Кабаева подобно унижение заради политиката ва възлюбения и. След този случай до края на живота си Петър не помислил повече да напада Турция.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
!30 души от елита на ДПС със забрана,демек с 130 кутии по СИК няма да се пишат като първи в листи и Местан ще преватизира или ще намига иначе ще мига на парцали,ако нема кутии,някои трябва да се впишат в конюнктурата иначе требва да се лекуват с капки за очи от сълзи,алергия и прахчета,дим и цъвтящи върби,нещо като интервенция на прашоляци,запрашена среда.