Лимузини за 720 000 лева за социалното министерство

Колите не били за министъра, а за служители
21 мар 2016 20:32, Красимир Ангелов
121
Лимузини за 720 000 лева за социалното министерство
Снимка: Булфото, архив

Стотици хиляди левове е отделило социалното министерство за купуване на десет луксозни автомобила. Изискванията за возилата са високи, а на тях отговарят само два модела коли на един производител, показва разследване на Нова телевизия.

Колите са стрували на министерството 720 000 лева с ДДС. С тях обаче няма да се вози министър Ивайло Калфин, а служителите на ведомството.

Новите возила трябва да заменят онези, които министерството е закупило през 2009-а година. Оказа се, че на зададените критерии отговарят няколко марки, но само два модела отговарят на цената.

"Доставчиците, ако искат да са наш доставчик, нека да се съобразят цената, която ние можем да платим от бюджета", коментира пред телевизията Момчил Масларов от социалното министерство.

Оказва се, че доставчиците са различни, но производителят на двата модела е един и същ. А определените автомобили отговарят на изискванията, защото имат определени екстри, които са описани в поръчката.

Освен че описват определени модели, конкретните параметри говорят и за доста високи изисквания. Моделът задължително трябва да е седан, а мощноста - около 190 конски сили.
 
И още изисквания – колата да е автоматик с 6-степенна скоростна кутия, а цветът трябва да е черен металик.

Соркът за подаване на заявленията изтича в началото на април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КрайСтава дума за парите за социално слаби. Какво като са зам-министри и шефове на агенции! Могат да се возят и с градския транспорт, и с влака, ако е нужно. Тъкмо ще видят как живеят хората.Шефът им се е изтъпанчил по телевизията да обяснява, как било по-удобно на шофьорите на соц министерството да карали автоматици, щото ръчните скорости ги уморявали, изискването за над 190 к.с. било, щото двигателите с голяма кубатура били по-надеждни, черният металик бил, щото не вървяло да е шарения
66
7
 
3
 
! Отговори
Край преди 8 години
Тук някой вече прекалява не съм за БМВ и мерцедес но не става и с дачии. Колите са за зам-министрите и шефовете на Аганцията по заетостта и Службата за социално подпомагане и Главна инспекция по труда и главния секретар. Нормално е да се вземат коли за по 40-50 хил. лева Шкода суперб, Опел инсигния или Тойота авенсис са напълно достатъчно престижни.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиката на всички правителства за последните 26 години е на принципа "Пир по време на чума". Не може да си роб на евроатлантическите ценности, а да изповядваш нородоугодна политика. Колко повече геноцид към народа по -добре за Брюксел. Хората като Сидеров работещи за народа си биват наричани популисти. Сидеров иска нащо злато за стотици милиарди да работи за нашия народ , но евроатлаттиците искат комисионни от продаденото злато за милиони , но за тях.Въжето е опънато до скъсване и идва края
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СъгласенПри положение, че това е министерството, което се грижи за социално слабите, да се купуват коли за по 70 000, при положение, че същата работа биха им свършили и коли за 15-20 000, е наглост, безочие, разхищение и т.н. Това е престъпление.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас в България всичко е обърнато наопаки. Всеизвестно е, че в държавните ведомства работят по-прости хора, такива които в училище са били средняци, после в университета - ако изобщо са завършили и то предимно совобдни университети, НБУ и т.н. Ако ги пуснеш извън държавната хранилка ще стоят на борсата цял живот. И точно тези наглеци, нагласени на работа, обират всичките привилигии, че и с нашите пари и осигуровки. В богатите държави е обратното - тези лентаи са на дъното, а умните са на върха.
62
1
 
9
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Никакви VW и Ауди за тези!Излиза по 75 000 лв на кола. Ако вземат Дачии например, ще си спестят около 500 000 лв от парите за бедните. Това е социално министерство, което се грижи за социално слабите. Не е кънтри клуб. Шефовете ако искат луксозни возила, да си закупят. Тогава обаче ще трябва да обясняват откъде са им доходите. Корумпирани некадърници!!!То и за да си корумпиран се иска акъл. Тези са съвсем зле. :-)
61
4
 
4
 
! Отговори
Съгласен преди 8 години
Не може потурковци с миризливи крака и разбрицани полюпатки (попова лъжичка, в преносен смисъл малка кола - б.а) да се вайкат какви коли карат другите. За 70 000 лв "луксозна лимузина" - хайде събудете се...или поне се образование.
60
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 8 години
А на пенсионерите се подигравате с 40 лв за Великден, за детски също пали няма. ГЕРБЕ-расти долни.
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Стотици хиляди левове е отделило социалното министерство за купуване на десет луксозни автомобила"тоя дето е писал статията или не е влизал в автосалон или живее на камчатка за 70 000 лв. ще вземеш луксозна кола ама друг пътнай много някои кореиски или френки боклуки то не е само цената на бройка, но и гранционни условия и т.н. - що пишете като не разбирата- аман от ефтени сензации и поръчкови изпълнения
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повторение на нагласената поръчка за новите пасати на парламента. 4x4 70 l. резервоар и точни параметри отговарящи само на VW.Тая компания е известна с корупционните си сделки в цяла Европа, ако не и цял свят.А за нашите продажни *** управници няма какво да коментираме. Те от 20 години взимат коли от ВАГ груп с подобни нагласени поръчки. Корупцията е навсякъде в прогнилата европа и то главно идва от Германия. Ние имаме и в това отношение много да ги гоним, ама гледам "справят" се наште.
57
2
 
1
 
! Отговори
До Бобо 66 преди 8 години
А ти откъде знаеш дали някои от тези чиновници не карат Шкода или Дачия. Аман от отворковци.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пари за личните асистенти няма, нали Калфин? Калфиин? Нали си соц бе?
55
6
 
4
 
! Отговори
Удивен преди 8 години
Абе, хора, защо не си вършите вашите задължения, а сте се забили с тези коли? Ако всеки си гледа работата, може пък да се оправим някога. И не ми я са давайте за пример Европа...вижте в какви л... е затънала. Комплексари сме си и си заслужаваме блатото дето си бълбукаме.
54
1
 
10
 
! Отговори
ПЪТНИК преди 8 години
Къде ще ходят тези служители,че им трябват такива мощни коли?Защо за това не вземат пример от ЕС,където чиновниците си ходят с мертото на работа и имат само една служебна кола за министъра?Но за това не се гледа,а само когато трябва да увеличават бремето над българите,тогава започват да дават примери с евр.д-ви.Бедни сме,защото огромното чиновничество краде безогледно и паразитира на гърба на работещите.Не стига,че ние им плащаме осигуровките,че сега и колите.Те не могат да са редови граждани.
53
1
 
7
 
! Отговори
ЕДНА преди 8 години
Кой ще ги проверява , дали тези коли се използват и за лични нужди и дали им се плащат съответните данъци ? Законите трябва да важат за всички , нали ?
52
3
 
8
 
! Отговори
Александър Томов преди 8 години
Не разбирам защо се нахвърлят срещу говорителя? И аз съм изпадал в ситуация да обяснявам глупостите на други. На мен ми е жал за човека - насадили го на пачи яйца, защото тези, които са виновни се скрили като мишки.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В богатите страни от ЕС в лимузини за държавна сметка се возят само мин.председателят и президентът тук всички душевадци ,а ние ги търпим е затова се возят ,догодина ще си вземат и самолети и пак ще ги търпим.Зелените излязоха за къмпингите и Б.Б клекна е докога ще ги тъприм такова търпение и по татово време нямаше е затова сме робски народ
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е абсолютно безочие и наглост.
49
1
 
16
 
! Отговори
БОБО преди 8 години
На чиновниците им вършат прекрасна работа по-евтини коли като дачия и шкода.Какви са тези 190 коняи и автоматици.
48
1
 
3
 
! Отговори
Соня Александрова преди 8 години
Няма роднинска връзка с бившата министърка. Съвпадение на фамилията.