Царят към младите: Елате си, има нужда от чиновници!

Симеон Сакскобургготски организира дискусия по темата във "Врана"
28 мар 2016 19:35,
175
Царят към младите: Елате си, има нужда от чиновници!
Снимка: архив Булфото

Симеон Сакскобургготски призова младите българи в чужбина да се върнат и да помогнат със знанията и потенциала си на държавната администрация.

"Имаме качествен потенциал от много успели българи в чужбина, но забелязвам, че те се ориентират към частния сектор. А би било много полезно и необходимо за Родината да се поогледате и замислите - да се включите с вашите знания в административния апарат на държавата", каза бившият премиер, цитиран от "24 часа".

Още по темата

Той отправи посланието си по време на дискусия "Пътят от Европа: Какво ще върне младите българи?", организирана в двореца "Врана". В нея участваха млади българи от университети във Великобритания, Франция и Германия. Форумът се организира от либералния институт ЛИПА, организацията на българите в Кеймбридж CantaBulgarian, и "Експат капитал", в която съдружник е бившият царски министър Николай Василев.

Царят смята, че ако в администрацията се включат млади, учили извън България, тя ще се модернизира.

"Нуждаем се от качествени хора с блестящ контакт в чужбина, които да приложат всичко научено там и да модернизират обществото ни", каза Симеон.

Царят бе категоричен, че с инициативата си не цели връщане в политиката. Въпрос на необходимост е да допринеса с нещо за модернизацията на страната, обясни той.

Сакскобургготски поощри инициативата на младите да създадат клуб "Милениум", с който да контактуват с българи по света и у нас. Платформата ще позволи на младите българи, живеещи в чужбина, да работят и за България, създавайки мост с общности и в нашата страна, обясни инициаторът Румен Чолаков, който е почетен председател на CantaBulgarian.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има Господ))И той раздава Правосъдие))
67
0
 
23
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Как да дойдат,като не остана нищо за крадене ?
66
15
 
10
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Винаги е имало кухи хора. Социализма произвеждаше кухи хора в особено големи размери. Сега четем жалките им постове.Да поясня: Висшето образование е предназначено един човек да се научи да се учи и да намери своето място. Аз лично се справям доста добре.
65
1
 
26
 
! Отговори
800 дни преди 8 години
Смолясаният дедо пак ли излезе от ковчега и иска да се връща в политиката?
64
0
 
20
 
! Отговори
Браво ,ЦАРЮ.... преди 8 години
....ДА УВЕЛИЧАВАМЕ ЧАНТАДЖИЙТЕ , ВИКАШ.......ЩОТО СА "ПРОИЗВОДИТЕЛНИ"...ха,ха,хаааааСЪБИРАТ ДАНЪЦИТЕ НА РАЯТА...!!КАРАШ Я ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ , ЦАРЮ.....!!!!ПРИ СУЛТАНА ---Е ИМАЛО ДАЛЕЧ ПО-МАЛКО ДАНЪЦИ.-------ЕДИН 10-ТЪК ....И ТОЛКОВА!!!!!
63
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червените баби да се успокоят, на никой не му пука за вашето мнение, а както виждате царя го уважават в цял свят, защото за разлика от вас има нещо между ушите си.
62
3
 
15
 
! Отговори
до 82 преди 8 години
То не зависи дали си кух или не , става да въпрос , че партиите си назначават тахне кадри , с купени дипломи от битовия пазар ( такива като теб! ). За това компетентните заминават в чужбина , защото се ценят младите кадри , а не като в България , трябва да си от партия или да имаш рода от стари КОМУНИСТИ!!!
61
0
 
26
 
! Отговори
Тарч преди 8 години
Те младите българи, които са си все още у нас не могат да задържат, ама тръгнали тея от чужбина да връщат...Смешници
60
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадлив дедо , как не се спря . Защо не ги докара като беше Премиер . Какви сме каръци само , и на цар не случихме .
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преглагам царя да е на мястото на хората в БГ те да са на негово да видя тогава как ще говори !
58
4
 
7
 
! Отговори
Чучо преди 8 години
До До 79Не се прави на интересен, няма никакво значение дали си кух или не, у нас други неща се гледат.
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този защо още не е в раиран костюм? То бива наглост но този е върхът!
56
0
 
15
 
! Отговори
www преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ЖЕЛАЕ ДА БЪДЕ САМО ЧИНОВНИК....
55
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като си върнат какво? Та аз съм с 2 висшета и не мога да си намиря работа, какво останало за другите....
54
4
 
30
 
! Отговори
. преди 8 години
Аз бях дълго време в чужбина, но живеех в такава бедност, че се наложи да продам дори ордените на покойният си дядо за да покрия борчовете си от комар.Един ден взех смело решение и се върнах в родната си си страна и..о, чудо! Само за няколко години станах богат човек и осигурих и децата, и внуците си, а пазвантина ми го назначих за баш милиционер и кмет. Народа толкова го хареса, че вече два пъти го избира за минпред. Симеон Борисов Сакскобургготски (известен съм и с прякора "крадлив дедо")
53
0
 
15
 
! Отговори
ДА ТИ КАЖА преди 8 години
До неразбрал Този Марков ,не е "мравояд" ,ами си е направо лайnояд....Долно нагаждаческо софийско плямпало...един от 39-те не подписали Конституцията ,което не му попречи след това да и стане върхенн преставител в ВКС...да *** мангизи ,а днес и яка пенсия и превилегии ...
52
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само едно уточнение. Този не е никакъв цар! Този е обикновен дърт крадец. И колкото по скоро престаните да го титуловате толкова по добре за България.
51
1
 
9
 
! Отговори
Братчеда преди 8 години
Братчет, ти ходи в Германия, Холандия Швейцария и т.н, казваш че е много хубаво. Ами хипотетично ако дойдат те тук, тази нашата хубава земя и природа не могат ли да я направят още по-райска.. Могат братчет, ама нас трябва да ни няма, защото ще им пречим. Манталитет кво да се прави..
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, гадно крадливо старче. Не раьбра ли, че нямаме нужда нито от особата ти, нито от безграничната ти тъпотия. Вън!
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой ще храни чиновниците