Царят към младите: Елате си, има нужда от чиновници!

Симеон Сакскобургготски организира дискусия по темата във "Врана"
28 мар 2016 19:35,
175
Царят към младите: Елате си, има нужда от чиновници!
Снимка: архив Булфото

Симеон Сакскобургготски призова младите българи в чужбина да се върнат и да помогнат със знанията и потенциала си на държавната администрация.

"Имаме качествен потенциал от много успели българи в чужбина, но забелязвам, че те се ориентират към частния сектор. А би било много полезно и необходимо за Родината да се поогледате и замислите - да се включите с вашите знания в административния апарат на държавата", каза бившият премиер, цитиран от "24 часа".

Още по темата

Той отправи посланието си по време на дискусия "Пътят от Европа: Какво ще върне младите българи?", организирана в двореца "Врана". В нея участваха млади българи от университети във Великобритания, Франция и Германия. Форумът се организира от либералния институт ЛИПА, организацията на българите в Кеймбридж CantaBulgarian, и "Експат капитал", в която съдружник е бившият царски министър Николай Василев.

Царят смята, че ако в администрацията се включат млади, учили извън България, тя ще се модернизира.

"Нуждаем се от качествени хора с блестящ контакт в чужбина, които да приложат всичко научено там и да модернизират обществото ни", каза Симеон.

Царят бе категоричен, че с инициативата си не цели връщане в политиката. Въпрос на необходимост е да допринеса с нещо за модернизацията на страната, обясни той.

Сакскобургготски поощри инициативата на младите да създадат клуб "Милениум", с който да контактуват с българи по света и у нас. Платформата ще позволи на младите българи, живеещи в чужбина, да работят и за България, създавайки мост с общности и в нашата страна, обясни инициаторът Румен Чолаков, който е почетен председател на CantaBulgarian.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
9
 
3
 
! Отговори
100 преди 8 години
Ваше Величество как не разбра този народ, че ако има някой който да се чуства добре сега е заради вас, а тези които са зле не е заради вас...
47
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се смееш ли, да плачеш ли???!!! Имали сме нужда от чиновници!!!! ОТ РАБОТНИЦИ ИМАМЕ НУЖДА, ОТ УМНИ БИЗНЕСМЕНИ, ОТ ПРЕДПРИЕМАЧИ, ОТ МИСЛЕЩИ ИНТЕЛИГЕНТИ, ОТ ЗАНАЯТЧИИ И КРЕАТИВНИ ВЪОДУШЕВЕНИ ХОРА! А това *** ни разказва приказки от 1001 нощ!
46
2
 
17
 
! Отговори
републиканец преди 8 години
Къде ги каниш бе дедо ? В България ли ,дето тези дупета са загърбили отдавна или в България дето ти я "оправи" за 800 дни или в България с която ТИ немаш НИЩО ...ОБЩО ...най-малкото като ....ГЕН !
45
2
 
10
 
! Отговори
42 преди 8 години
Защо да се връщат?И тук има хора висшисти, почтени и грамотни, които се мъчат с частни практики и мизерен дребен бизнес, но никой не ги кани.
44
1
 
13
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
След българският Великден, и юпитата като Велчев и онова джудже поредна порция....На България не са и нужни умни хора, а хора с морал, защото това, че си умен и завършил някаде в елитен университет не означава нищо. Един овчар, но с морал и мисъл за народа би бил по-полезен от всички сладури с дипломи взети накуп.
43
2
 
18
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Измамник.
42
5
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 8 години
Хубаво влез в статистиките и виж дали наистина при неговото управление напускат. Напротив по неговото управление българите в Германия намаляват и се връщат. И след 2009 година ударно напускане. Четете а не говорете наизуст има документи и факти..
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам да се връщам, даже след месец стягам багажа и изчезвам. Писна ми от мафия, беззаконие, некадърници, корупция, простотия, евтини тарикати, и т.н.
40
6
 
7
 
! Отговори
1492 преди 8 години
Като чета коментарите, наистина има нужда от свестни хора да се върнат, но ако и те прочетат какво се пише по форумите - със сигурност няма да се върнат..
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааа, чиновниците ще "оправят" държавата.Тоя колко е *** не е истина.Но партията кърмилка имаше нужда от него за да изгонят Лостов и "призоваха" Кобургското менте да изпълни дълга си.
38
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, какво стана с нивите за които съдеше България този испански ,,идалго'', достоен наследник на дядо си ! Алчен мошеник !
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За к'ви пари брат!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Царят към младите: Елате си, има нужда от чиновници!"Елате, елате да вА изклАтим яко. И по-младички да идват, да ги клатим колкото се може повече.
35
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите оплюха царя, но боготворят Доган какъв велик помитик бил, че и новия Левски.После..другите ни били виновни.
34
0
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
При Дияна Найденова преди 5-6 години комунистическият *** Андрей Райчев беше се изразил много точно за тоя папардак на снимката..." Борисов е много шумен политик, дава изявления, простовати, за разлика от Царя- КОЙТО НЕ ЗНАЕ КОЛКО Е ЧАСА"!
33
0
 
10
 
! Отговори
БОКО преди 8 години
ТОЗИ ДОКАРАН В ЧУВАЛ ***,ДОСТАТЪЧНО ОКРАДЕ,А СЕГА СЕ МЪЧИ И ДА ДАВА ОТ ТОВА КОЕТО ИМА НАЙ- МАЛКО АКЪЛ
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Елате си, има нужда от чиновници!"А колко се плаща на тия чиновници? 210 евро на месец? Да ва *** у нуждата...
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИКВАТА ГИ ГОНИ , ЦАРЯ ГИ МОЛИ ДА СЕ ВЪРНАТ !
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно! не искате Цара, искате Тиквара!
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-забавното заглавие за седмицата !Браво !

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe