Очаквано: Местан оглави ДОСТ

Над 1000 делегати учредиха новата партия в НДК
10 апр 2016 19:11, Красимир Ангелов
319
Очаквано: Местан оглави ДОСТ
Снимка: БТА

Над 1000 делегати учредиха партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) в София, съобщиха от пресцентъра на новата партия.

Още по темата
С пълно единодушие за председател на новата политическа сила е избран Лютви Местан. Той  заяви, че ще остане "верен приятел" на съмишлениците си. Самият избор на лидерът стана с продължителни аплодисменти и викове “ДОСТ” в залата.

На форума бе утвърден и устав на партията, в който е въведен принцип за мандатност на председателя и областните председатели, които ще могат да ръководят в рамките най-много на два мандата.

“Учредяваме една нова, либерална, откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани”, обяви в речта си по време на учредителната конференция Лютви Местан.

“Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единство в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречени тоталитарни модели,” заяви още той.

Според Местан 26 години се създават нови закони, но “сме пропуснали да инвестираме в нова европейска култура за прилагането им”. Затова според него промяната трябва да започне от самите партии, които да се освободят от "обръчите на зависимостите".

По време на своята реч Местан отбеляза и необходимостта от промяна в съдебната власт и свикване на Велико народно събрание, което "да отпуши енергията на реформаторските сили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не съм в час явно...етническите партии не са ли забранени от конституцията??
114
3
 
6
 
! Отговори
ТАКА Е 164.... преди 8 години
Вече два и реда на русофилските изменници на Родината!!!ТОЧНО ТЕЗИ---КОИТО ИСКАХА ДА НАПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ И 16-ТА РЕПУБЛИКА НА СССР!ЗАПОМНЕТЕ ДОБРЕ:ЕВРОПА И САЩ--НИКОГА НЯМА ДА ДАДАТ БЪЛГАРИЯ НА РУСКАТА МЕЧКА!!!!!!/....а ,--Турция , НАЙ-МАЛКО.../ГРЕШКАТА НА ОНОВА , САКАТО ПСЕ -РУЗВЕЛТ -----НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ ВЕЧЕ.... НИКОГА!!!
113
7
 
7
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Ние за пари не пишем. Запомнете го.Всеки който защитава турското ЗАПОМНЕТЕ го Добре!Не го прави за пари!Аз за пари Баща и Майка не продавам!НИКОГА!Ние обичаме търговията. Но има неща без цена.
112
6
 
12
 
! Отговори
до 128 преди 8 години
Ако знаеш каква мъка е в къщи с турските сериали. По цял следобед майка ми ги гледа и озвучава цялата къща с турска музика. И й казвам: "Ако дядо чуе как турска музика кънти от къщата, която е строил, ще се върти като пумпал в гроба." Отговора на майка ми: "Остави ме на мира! Пречиш ми да гледам". Като зомбирана е.А дядо ми, когато бях дете, редовно ме пращаше да му взимам книги за хайдути от библиотеката. Покрай него и аз ги прочетох. Ужасно ми липсва. Лека му пръст! Беше българин!
111
4
 
10
 
! Отговори
do 155 преди 8 години
Хайде с помоща на всички богове да си хващаш парцалите и към близкия изток, където ти е мястото. В България тази партия няма да я има!!
110
14
 
8
 
! Отговори
Фердун Али преди 8 години
Отряд Кърджали 24/7 сме готови господин Местан. Младите подкрепяме ДОСТ! С милостта на Аллах ще направим България по-добра за живеене.
109
12
 
10
 
! Отговори
Шоп™ преди 8 години
Турция е най-естественият съюзник на България. В България отдавна трябваше да има истинска евроатлантическа партия.
108
12
 
8
 
! Отговори
осман преди 8 години
Виждам тука че част от раята се опитва да мисли.не мислете.изпълнявайте.не мислете.нямате право.малко народи могат да мислят и да управляват света.турският е един от тях.21 век е само началото на новата велика турска империя.късайте си задниците русофили.това е бъдещето......
107
8
 
10
 
! Отговори
ОСМАН преди 8 години
Дпс умря.да живее българия....
106
5
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Българи, няма да ни владеят реззаните турци.Вече ни владее друго реззано племе със силно лоби в щатите!
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кипър не беше заграбен. В Кипър сега щеше да бъде част от Гърция. Ако Турция не се бе намесила. А турците в Кипър щяха да бъдат няколко човека.
104
3
 
4
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
сме пропуснали да инвестираме в нова европейска култура за прилагането им----------------------Местан открито си признава ,че му липсва европейска култура! Възпитанието и оттук мирозрението му е азиатско. Някаде около 17ти-18ти век! :)) пп. Два-три /2ва-3ри/ века туко-така не се наваксват бре Местане!!! :)))
103
3
 
6
 
! Отговори
До 106 преди 8 години
Каква война сънуваш. ББ е на каишка на краварите, а те си крепят Ердоган. С други думи, ББ е пръв приятел (разбирай подчинен) на Ердоган.
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами по тази логика Русия подкрепя войната в Нагорни Карабах. Продава оръжие и на едните и на другите. Гледа си интереса.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да давам адрес и телефон в някакъв форум? Пари ли ще ми предлагаш?Ние не сме продажници. За нас парата не е толкова важна когато ства дума за нашия Народ. Аз никога не бих предал своите. И милиарди да ми дадат файда йок.За 60-70 години живот не си струва да се продавам.По добре да бъркам бетон в жегата и да докарам хляб вкъщи отколкото да се продавам.
100
1
 
2
 
! Отговори
да преди 8 години
и накрая от две партии в страната .. в Парламента глупавите турци няма да имат и една заради това разцепление на гласовете .. добре дошло.. хахаха
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е една добра новина за България ...Хубаво си е предателите да се обединят в самостоятелна секта , че по лесно е да ги разпознаем и да ги сочим с пръст ! Виж колко е по лесно с партия "Юруш" !
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз никога не съм писал за пари. Имам си работа. От турски произход съм.Изкарвам си достатъчно пари с честен труд.Не пиша за пари.
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България вече е продадена,подарена от самия бай ***....България нема да го има близките 19-20 години и всичко върви по план график
96
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато има турци в България Турция няма да позволи побъркани брадати ислямисти от Африка да се разкарват из страната. Но вас Путин дали ще ви защити?Защо Русия не защитава Гърция? Нали са православни?Пазете турците в България. Няма да сгрешите.