Очаквано: Местан оглави ДОСТ

Над 1000 делегати учредиха новата партия в НДК
10 апр 2016 19:11, Красимир Ангелов
319
Очаквано: Местан оглави ДОСТ
Снимка: БТА

Над 1000 делегати учредиха партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) в София, съобщиха от пресцентъра на новата партия.

Още по темата
С пълно единодушие за председател на новата политическа сила е избран Лютви Местан. Той  заяви, че ще остане "верен приятел" на съмишлениците си. Самият избор на лидерът стана с продължителни аплодисменти и викове “ДОСТ” в залата.

На форума бе утвърден и устав на партията, в който е въведен принцип за мандатност на председателя и областните председатели, които ще могат да ръководят в рамките най-много на два мандата.

“Учредяваме една нова, либерална, откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани”, обяви в речта си по време на учредителната конференция Лютви Местан.

“Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единство в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречени тоталитарни модели,” заяви още той.

Според Местан 26 години се създават нови закони, но “сме пропуснали да инвестираме в нова европейска култура за прилагането им”. Затова според него промяната трябва да започне от самите партии, които да се освободят от "обръчите на зависимостите".

По време на своята реч Местан отбеляза и необходимостта от промяна в съдебната власт и свикване на Велико народно събрание, което "да отпуши енергията на реформаторските сили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кефят ме пичовете, които правят турска пропаганда в България. Пичове, напразно се хабите. Само ядете парите на турция, а ако го правите безплатно, само си губите времето. Тука не вървите. Ние много добре ви знаем що за стока сте.
94
6
 
3
 
! Отговори
сега преди 8 години
Всяка религия е заразна лудост, но ислямът е най-тежката форма на това заболяване. Всяка забулена жена е като прокажен роб. И това трябва да се приема и търпи!? Не, това няма да доведе до нищо добро за никого, както не е довело до благоденствие никъде, през цялата човешка история. Външната политика на Турция е агресивна и лицемерна, облегната на лудостта на исляма.
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв бойкот ...1989 год турците спряха да се трудят и българската държава фалира и до ден днешен е в *** си.....истината болиииии
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция не финансира Даеш. Турция ползва Даеш. Купува евтин петролАко не е Турция ще е Израел. Не, че Израел не участва.
91
3
 
5
 
! Отговори
Turchin преди 8 години
Bulgarite trabva da se radvat,che glasovete Na Turcite v Bg , shte se razcepyat.Drug e vuprosut,che DPS se okaza Ruska partia
90
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция не "трепе" кюрди. Половината от управляващите са кюрди.Има частни кюрдски телевизии. Държавна също.Турция трепе терористи. Какво е да си терорист?Ами самовзривяваш се сред много хора. Нападаш болници, училища и полицейски участъци. Пкк е финансирана от Запада и Русия. Кюрдите са пешки.Арменците топове. Какво търсят арменците в Пкк?Защо са там?Ако Турция реши да даде земи на Пкк знаете ли какво ще стане?Нагорни Карабах Анадол. Кюрди срещу арменци.
89
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако турция стане нормална държава, аз няма да ги мразя. Но 500 години не са станали хора, та сега ли ще станат ? Нямам причина да го вярвам.
88
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да не мразим турция ? А турция да не би да не мисли доброто на нас българите ?! Ама че наглост!
87
10
 
8
 
! Отговори
до 120 преди 8 години
Е, много ясно, че ще се радваме на лошите неща в турция. Самата турция е израз на злото, тя го причинява. Тя извършва геноциди, трепе кюрди, финансира Ислямска Държава. Много ясно, че всеки нормален човек мрази турция. Трябва да си психично болен, за да ги обичаш тия ислямизирани ***. Диваци.
86
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги когато се случи нещо лошо в Турция се радвате по форумите. Никога не проявихте уважение поне към съгражданите си с турско самосъзнание в България.Винаги ни унижавате навсякъде. Наричате ни фесове, резззани и прочие.И очаквате уважение.Бъдете добри. Доброто винаги се отплаща.Злото също.Все Турция ви е виновна. Тя Турция не стига, че се занимава с Пкк и Даеш а жандармерията залови хиляди бежанци на Бг границата и ги върна в Истанбул преди два месеца. Стори го заради турците в БГ.
85
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия защо я броите между живите ?Русия е бита карта,Руися я очкава десетилетия на разпад.Русия не се вписва във новият технологичен свят 2025 година хората масово ще карат електромобили.Русия беше направена за смях и сритана в кишето та помощ от Русия не чакайте няма да дойде,те си имат тяхните интереси и проблеми,само ЕС може да реши този проблем и избягването на предстоящата война.
84
0
 
2
 
! Отговори
f преди 8 години
Тоя смот*н силистренски сърбин в СДВР трябва да бъде изгонен. Какво пък на майната си прави този б**** в СДВР?! Не познава и едно копче. В угодни за него моменти има изяви, защото в слушалката му диктуват.
83
5
 
4
 
! Отговори
До АТАКА ПОБЕДА преди 8 години
Тоя продажник предател се дупи на тоя, който му плати повече. Свършиха се вече баламите, които биха гласували за него.
82
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода за Независим Кюрдистан! Летете свободни кюрдски орли!
81
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес азербейджанци протестираха пред арменското посолство във Франция. Вееха турски и азерски знамена. Бяха нападнати от кюрди от Пкк. Азерите ги пребиха добре и кюрдите се разбягаха. В Турция бяха убити 7 арменски командоси от Пкк.Снайперисти.
80
2
 
7
 
! Отговори
Дянков преди 8 години
Дааа, големите Американци се опитаха да вкарат, Русия и Турция във воина...Никак не им се получава...Защо ли, да не пробват и чрез БГ, може и да се получи...Дааа, вече си създадоха инструмент- Местан (ДОСТ)
79
3
 
10
 
! Отговори
ФАКТИ преди 8 години
Партиите разделят хората,скарват ги ,насърчават ги да се мразят...А партии като ДОСТ И ДПС са 2-но по-опасни защото насаждат и етническа омраза и служат на дрУГИ(ЧУЖДИ интереси).д-ви ,ИМЕННО ТАКИВА ПАРТИИ РАЖДАТ ШПИОНИ И ПРЕДАТЕЛИ !Трябва да се забраняват !!!
78
2
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
до неразбралитеКак искате да се оправи положението, като е отменено смъртното наказание?!
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважавам всички български мюсюлмани! Това са скромни, трудолюбиви, честни хора, които възприемат исляма като морален стожер! Призовавам българските мюсюлмани да не се поддават на манипулациите на агент местан, който е един агент и провокатор и иска да съсипе мирното ни съжителство. От стотици години си живеем заедно във взаимоуважение и нека това да продължи!
76
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес Турция обяви война на България или българското правителство олисано във контрабандни канали и хванато от Ердоган в зависимост вкара България във война.Смело ви казвам България вече е във война с Турция,пушката няма да гръмне днес .ще гръмне утре но война ще има,нашият шанс е или сливане на бг с Румъния или Турция ще вземе всичко.Русия е бита кара а и е слаба,Трябва да се иска помощ от ЕС на най високо ниво сега в тоз час в таз минута