Очаквано: Местан оглави ДОСТ

Над 1000 делегати учредиха новата партия в НДК
10 апр 2016 19:11, Красимир Ангелов
319
Очаквано: Местан оглави ДОСТ
Снимка: БТА

Над 1000 делегати учредиха партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) в София, съобщиха от пресцентъра на новата партия.

Още по темата
С пълно единодушие за председател на новата политическа сила е избран Лютви Местан. Той  заяви, че ще остане "верен приятел" на съмишлениците си. Самият избор на лидерът стана с продължителни аплодисменти и викове “ДОСТ” в залата.

На форума бе утвърден и устав на партията, в който е въведен принцип за мандатност на председателя и областните председатели, които ще могат да ръководят в рамките най-много на два мандата.

“Учредяваме една нова, либерална, откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани”, обяви в речта си по време на учредителната конференция Лютви Местан.

“Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единство в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречени тоталитарни модели,” заяви още той.

Според Местан 26 години се създават нови закони, но “сме пропуснали да инвестираме в нова европейска култура за прилагането им”. Затова според него промяната трябва да започне от самите партии, които да се освободят от "обръчите на зависимостите".

По време на своята реч Местан отбеляза и необходимостта от промяна в съдебната власт и свикване на Велико народно събрание, което "да отпуши енергията на реформаторските сили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом има протурска партия в България, защо да няма и проруска ? Аз лично искам съюз с Русия и да прекъснем всякакви отношения с тази изостанала изкуствена държава, наречена турция
74
3
 
6
 
! Отговори
Василев преди 8 години
До АТАКИСТА те не са ли обединени в "името" на България и великите руски геостратегически шовинистични интереси???Агент Ърни Бигалоу!ЦРУ!!!
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДНЕС ЕРДОГАН И ДАВУТОГЛУ ИГРАХА ФУТБОЛ,ИТКРИХА НОВ УЛТРАМОДЕРЕН СТАДИОН В ИСТАНБУЛ(45 000 МЕСТА), ЕДИН ОТ ОБЩО НОВОСТРОЯЩИ СЕ 50 СТАДИОНА
72
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туркоезични в България има още преди Отоманската Империя. Куманите са един етно-елемент изграждащ Българската Нация. Част от този елемент се е отделил.И след като Отоманците превземат страната куманите приемат исляма и се турцизират. Част от куманите. Това са високи и светли хора живеят в Лудогорието.Куманите са тюрки. Но са с Огузки корен като анадолските турци.Турците в Южна България са от Кония и Караман.
71
7
 
9
 
! Отговори
f преди 8 години
cestito dost s teb sme
70
5
 
4
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
алааааах акааабаааар .... бум!
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 92Знам пардядовците си които са дошли от област Коня ,за тази работа си има тонове архиви запазени и до днес :)))))Статия във френски вестник нищо не ни говори :)))))
68
6
 
7
 
! Отговори
Pasha преди 8 години
Davie chestito novata partia MESTAN AGA, gotovisme dati podadem glasovete si.
67
5
 
15
 
! Отговори
Европа? преди 8 години
Отбеляза се, че в залата почти няма жени - има само една със забрадка, пратена ни от Турция. За каква Европа и какви европейски ценности да говорим?
66
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички, които говорят турски в България, са чисти българи приели исляма. Справка статията на Митхат паша в един френски вестник.
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да обявим война на Русия!!! После те ни превземат за 30 минути и настъпва края на всички европомии и евроизвращения!
64
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги сте за Русия. За България никога не сте.Все друг ще ви "оправя"...
63
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България беше богата, силна и просперираща страна преди да преименувате и изгоните турците. Какво поискахте от тези "прости" хора които в мнозинството си са по честни и коректни и от етническите българи? За трудолюбието да не говорим.За обикновените турци да говориш добре на български тогава беше модерно и символ на престиж.Какво спечелохте с тази злоба аз не раабирам. Турците в България са мюсюлмани за пример.Няма такива коректни, искрени, добри, работливи и спокойни мюсюлмани никъде.
62
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно е сигурно, че след десетина години пак ще посрещаме с хляб и сол на Дунава братските руски войски освободители. Да живее Русия!!!! Господ да я пази.
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази явно антибългарска и протурска партия не трябва и няма да бъде регистрирана. Какво Нато, какви 5 лева, народа ще излезе на улицата и ще ви смаже.
60
7
 
12
 
! Отговори
българин преди 8 години
Отново ще има руско-турска освободителна война.Какво каза феса-националист пред останалите"Там,където се говори на турски е тяхната държава+.Управляващите -***,вместо да се крият,трябваше да разпоредят арест и осъждане по бързата процедура.Но те са мишки,които се кланят на Ердоган.Мила Русия,по -бързо идвай,че предателите отново ни предадоха на турците.
59
1
 
9
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Опичайте си акъла , защото може да станем жертвеното агне, както Сирия и Нагорни Карабах!двете империи Руската и Турската пласирват оръжие и купуват на жълти стотинки нефта!Разбирате ли за какво ви приказвам???Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 80Ami pitai tiah
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отделно,че вариантът със запушените уши е добър. (Запушването трябва да става непосредствено след претърсването им).Но Свиленчо Йорданов Андреев, от Силистра, разбери, че няма кой друг да е залял момичето с киселина, освен теб. Процесът е образуван в София и има огромен брой доказателства. И без камерата за по бързата си си за затвора.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече никога няма да се върна във тази евразийска радикализирана държава