Митов vs Турция: Да не поучава българите, а да види себе си

Външният министър разкритикува турските оратори на форума на ДОСТ
Обновена: 16 апр 2016 19:55 | 16 апр 2016 12:47,
146
Митов vs Турция: Да не поучава българите, а да види себе си
Снимка: архив Булфото

Българските граждани нямат нужда от поучение какъв политически избор да правят. Още по-малко то може да дойде от Турция, която има огромни проблеми с човешките права и свободата на словото.

Така външният министър Даниел Митов коментира изказванията на турски оратори по време на учредителната конференция на партията на Лютви Местан ДОСТ миналата седмица. Тогава зам.-председателят на турската Партия на националистическото действие Семих Ялчън обяви, че където се говори турски, там е и негова родина. Чуха се и критики за неспазване на правата на малцинствата.

Още по темата
"Бих им предложил да погледнат собствената си държава", отвърна им задочно Митов от ефира на bTV. Той допълни, че България трябва да е откровена към Турция, защото държи на добрите отношения с нея. ”И за нас трябва да е ясно, че нашите народи са живели и ще продължат да живеят в добросъседство векове наред и политиците най-малко им дължат поведение, което да не създава излишни проблеми”, каза още външният министър.

Той беше категоричен, че правата на българските граждани са защитени в максимална степен и членството ни в ЕС и НАТО е доказателство за това.

Външният министър разкритикува гражданските акции на доброволните отряди по границата.

"Абсолютно безобразие", коментира ги той. Според министър Митов подобен тип отношение няма място в една цивилизована европейска държава, каквато е България.

Според външния министър България охранява добре външната граница на Европейския съюз и трафикантите си дават сметка за това. ”В същото време държавата ни не толерираме нехуманно отношение към бежанците. Самоуправството се преследва, то е противозаконно и не може да бъде толерирано”, коментира още той.
Външният министър отрече тезата, че неговото ведомство саботира кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Празни приказки преди 8 години
И ПреЦедент и Приматиер и всички упоени мишлета ( министри и политици )само говорят като куражлии и патриоти, а след това ( за наше съжаление ) не взимат решения, които са в интерес на България и народността. Трагично е това...ще видите, че след серията словоблудства ще регистрират дост, а след това ще има и тост по случай регистрацията на тази най-българска партия....
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ+БСП+ДПС+НДСВ+ПФ +АБВ - ТЕ ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ
55
1
 
13
 
! Отговори
ази преди 8 години
Това изказване закъсня. Трябваше да се отриагира веднага , а не след като имаше толкова загрявки от медии и форуми.
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гурбетчия, стига маниполации. Никаде не сте дискриминирани даже благодарение на ДПС овладяхте ключови министерства и отрасли в които етнически българин не може да стъпи. Да не отварям въпрос за общините, чиито кметове са етнически турци български език не сеговори. Та стига с тая дискриминация приигравате вече. За йциганите когато почнат да се образоват тогава ще се интегрират иначе си е чист паразитизъм.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен и половина преди 8 години
Те онея на горните етажи само пеят - народа танцува. Ейй, както са се окичили всички със злоба, накрая отново обикновените хора, където хал хабер си нямат ще го отнесат. Оттук провокация, от там още малко и...сеир за пуканки после. Народа се избива, онея трупат милиони. За къв *** да им кълва на отровната въдица?
52
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България турци няма.Още Ататюрк го е казал.В България има потурнаци-това са прокълнати люде.Люде злобни,отмъстилни и без чест.Люде изтръгнали корена си-блуждаещи души ще бъдат винаги между два свята.По-лоши са дори от предците си който насилствено или лакейно да приели исляма.
51
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** на Позитано ! Цял развъдник на кремълски плъхове има
50
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
до 74: Къде ги тури Кремъл и Анкара на едно място?Анкарските коне са цяло стадо,но кремълски няма.
49
2
 
24
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Леле Митов имал топки....егаси кафасик ме....направо ме разби....ще му стана фен
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До фалшВсе пак държавните знамена на разговарящите представители на две държави се слагат когато са официални представители на своята държава - държавен глава, министър-председател, министри на официални срещи и т.н. А в случая Местан е глава само на своето тяло, а тогаз дори не беше основал тоя у.род, дето го назова ДОСТ. Та по-добре Българското знаме да не се свързва с подмолни предатели като него! И още нещо, сякаш със слагането само на тяхното знаме може би казват, че си е техен човек...
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха, най-после и тоз се изказа, макар че трябваше пръв да го направи и не по този начин. Ама цяла седмица ли писаха "лишчето" козяците? Все пак техен чиляк е, пък и те си го "спуснаха" за министър на външните афери. Не трябва да го оставят в небрано лозе, инструкциите трябва да се дават бързо, а не да го оставят да се чеше по тиквата в недоумение как да реагира...
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън троянските коне на Кремъл и Анкара от България !
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48Местан,Ердоган,Митов,Тиквоний те не са комунитси!
44
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като сте били овце такива и ще си останете
43
16
 
16
 
! Отговори
българина преди 8 години
Буркотуркофилите да им умрът децата в ръцете им... Ей това им пожелавам за коледа
42
2
 
4
 
! Отговори
Б.Б. преди 8 години
Москов номер 2 ! Така съм ги обучил !
41
0
 
34
 
! Отговори
фалш преди 8 години
Защо тук винаги показват таз жена със забрадка и оЧИ НАДОЛУ(ясно е!), но ЗАЩО Местан като ходи при Ердоган с ДОСТ ВЗЕ САМО МЪЖЕ? И БЪЛГАРСКОТО знаме го НЯМАШЕ на разговорите с ЕРДОГАН??? ВИнаги и двете знамена са в залата, където се водят преговорите! Ердоган проявява презрение, а тези УЖ с бълг. паспорти са ДОВОЛНИ от ЕДИНСТВЕНОТО турско знаме.СТРАХ ги е да покажат и жена-делегат пред Ердоган, защото ТОЙ ще я изгони- като самодържец.Излишна партия. Нали са български и европейски граждани?Какво
40
1
 
44
 
! Отговори
пирин преди 8 години
турският посланик да се изгони от българия,а оная мисирка надежда да не мълчи,като ------
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШибиРиби...и само на свинско! Да видим колко ще издържи...
38
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво му пречи на Митов също да отиде при българите в БЮРМ, Молдова или Украйна и Русия и също да им говори за родина? Хайде за сънародниците ни отишли да се препитават на запад няма смисъл, техните внуци дори и български няма да знаят. Евала на турските политици, не си оставят хората независимо дали ги смятат за турци и независимо от целите които преследват с това. Искам и ние да имаме такива политици които да работят за интересите на България, а не да критикуват тези които си вършат работата.