Местан се обясни за оная фраза: С цитат на Станишев...

За ДОСТ: Преди съда тази партия е учредена в сърцата на българите
Обновена: 15 апр 2016 14:00 | 11 апр 2016 16:30,
137
Местан се обясни за оная фраза: С цитат на Станишев...
Лютви Местан. Снимка: Булфото

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан направи подробен анализ на най-обсъжданата фраза след вчерашното учредяване ма партията му.

"Където и да се говори турски, за нас това е нашата родина", обяви Семих Ялчън от Партията на националистическото действие в Турция.

Това предизвика серия критики - ВМРО предупреди, че ДОСТ ни води към босненски сценарий, а евродепутатът Ангел Джамбазки видя заплаха за националната сигурност на страната.

Още по темата

Днес Местан събра медиите, за да нарече критиките "спекулативно изместване на фокуса на вчерашния форум".

Лидерът на ДОСТ обясни, че не претендира да знае добре литературния турски език, защото изучаването му било забранено малко след като започнал да го учи. Затова преведе приблизително фразата, обяснявайки, че в нея се използва метафора за гласовия майчин език, а където той се чувал, била родината.

Лидерът на ДОСТ продължи с цитати на български политици. Единият на Сергей Станишев, който като премиер казал в Украйна, че България е там, където има и един българин.

Местан цитира и просветния министър в първия кабинет на Бойко Борисов Сергей Игнатов. Пред студенти в СУ той казал, че България е там, където се говори български език. "Открийте и една разлика", призова Местан и обяви, че подкрепя тази политика на българската държава.

Той нарече критиките към фразата, изречена на учредителния конгрес на ДОСТ, истерия, целяща дискредитирането на новата партия.

'Преди съда тази партия е учредена в сърцата на българите", каза той и обяви ДОСТ за успех за демокрацията.

Местан обеща брифинг и утре с подробна информация за финансирането на партията си.

Бившият лидер на ДПС коментира социологическите проучвания, според които над 60% от българите смятат, че той прокарва интересите на Турция.

Местан контрира, че е чел много такива през годините по адрес на ДПС, но призова да се съди за ДОСТ по резултатите.

Той коментира и европейското бъдеще. "Реалният отговор на кризата е чрез разширяване на самия ЕС", каза Местан и за пореден път поиска Турция да стане член на ЕС. А също и Украйна и Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
експерт преди 8 години
местан е маша в ръцете на ислямиста ердоган и ще ни води към косовски сценарий-кръв и война
79
3
 
1
 
! Отговори
ОСМАН преди 8 години
Дпс=БСП.ДПС+БСП.ЕДНА РАЗСИПАНА БЪЛГАРИЯ.САМО ГАДНИ ОЛИГАРСИ.ДОГАН.БАНЕВЦИПЕЕВЦИ ВАСИЛЕВЦИ ПЪРВАНОВЦИ И Т.Н.ЗАТОВА ИДВА ДОСТ.ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСКО РОБСТВО.....
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
агентите на Кремъл подскачат защото местан каза истината за сваления руски самолет от кадъната пилот...ха..ха
77
0
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Нещата стоят така:Напрежението в страната ще продължи да се нагнетява,подклаждано от предателите,които ни управляват.Тях пък ги крепи западната мафия,за по-кратко-ЕС и САЩ.Когато започне поредният "майдан",ще започне голямото прочистване на заразената родна земя.Тогава ще се намеси Русия.В общи линии това е сценарият.Който оживее след това,ще има да разказва.
76
3
 
14
 
! Отговори
Revolution_ преди 8 години
ДОСТ- Дели Ормански Сепаратиски Терористи. Това е бъдещета терористична партийна организация, финансирана от мюсюлманските страни. Не знам, гражданите трябва да се събудят, и да видят какво ги очаква от тук нататък, спокойствието в България ще се наруши.
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местаноглу,говори се за български език,ти нали си Българин за какъв турски говорим.И Станишев и Игнатов говорят за БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.....АНАДЪНМУ....
74
0
 
4
 
! Отговори
любетел преди 8 години
Който плаща той поръчва музиката. "Заблудените" вече не вярват на заблуждаващите.
73
2
 
14
 
! Отговори
Barni преди 8 години
Местан е интелигентен човек, но днес направи поредната си груба грешка - отново се опита да адвокатства на един сгафил турски политик! На този фон претенциите му за създаване на партия, която ще защитава българските интереси в рамките на обединена Европа, звучат повече от кухо...
72
10
 
1
 
! Отговори
аркадаш преди 8 години
25 години всички лаеха че ДПС е турска партия.Оказа се че не е.Е турците го знаеха.Но им беше наложено да страдат и мълчат.Тези които плюят пак,защо не се запитате-коя е причината Русия да си създава партия в България/ДПС/.И как това се е отразило на страната ни.
71
3
 
11
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Аха! Турция ще употреби Местан и ще го захвърли! Местан е страхлив и слаб човечец, но е полезен за плановете на Турция ! Кан за кокошка заменя Местан, па пак да обеснява, че е турчин, а не наше цинге! пп. па на всичко отгоре, Местанчо влиза в обяснителен режим / Днес Местан събра медиите, за да нарече критиките.../! :)) Какъв политик? какво партия, като това е ***!
70
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този подлец да излита от българското Народно събрание!
69
2
 
10
 
! Отговори
бай Тошо преди 8 години
Лека-полека,владко зидаров от български филолог става радикален ислямист,който ,,шашва,,неуките тикви с много говорене.А те се пулят и нищо неразбиращи викат -евалла.И бързат да се запишат в партията му щото в ДПС не са се класирали.А сега имат шанс да са при ,,келипира,,Нищо друго не интересува тези простовати хорица.И владко-престани да биеш жена си,не е еврогейско и атлантическо.Не я карай по анадолски..
68
3
 
16
 
! Отговори
цък преди 8 години
Бе, "лелицата ти " да ..... Местанска много добре ри разбрал смисъла на казаното от турския чи...та....к!Ако, имахме държава и държавност, този трябваше да търка наровете, а не да прави партии!Ама, то в разграден двор, като нашия всеки си развява байрака както му е кеф!псДе се скриха ПреЦедента и Будалата, бре!?
67
14
 
8
 
! Отговори
Pasha преди 8 години
Spasenieto e v partiata DOST.
66
10
 
8
 
! Отговори
osman преди 8 години
Dps umrya.da jivee dost i kasim dal.
65
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си доста *** за да гласуваш за ДОСТ
64
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, Местан, как да няма разлика? Има, и то много, но една е съществена: нито Станишев, нито Игнатов са казали тия думи при основаване на пробългарска партия в Украйна, още по-малко в Софийския университет! А този турчин, при това шеф на турска националистическа партия, изръсва тия думи на конгрес, основаващ ПРОТУРСКА партия! То не бяха посещения в Турци, то не бяха срещи с турски официални лица, а г-н Местан продължава да твърди, че това, което основава, е българска партия! А корабче плува ли..
63
4
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
БЪЛГАРИЯ --Е ЕТНИЧЕСКИ КОНГЛОМЕРАТ!!!НЯМА МЯСТО ----ЗА АНТИ-ЕТНИЧЕСКИ, ЗАИГРАВКИ.....ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ!!! ДОСТ-а, сте се сговнясали от разцеплението в ДПС!ВРЕМЕ ВИ БЕШЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААААА
62
0
 
6
 
! Отговори
фикифък преди 8 години
До Я , СТИГА ,БЕ ...Как ще е от българския етнос, бе! Научи официалния език, после пиши! Още повече, че "етнос" не е от български произход! Тя е от международната лексика! Затова още повече е нужно да се знае значението и употребата й!
61
1
 
13
 
! Отговори
Ба преди 8 години
Ба си, тоя за цял живот не можа ли да си научи родния език? Ама иначе маниерничи с чужди думи като е к з а к т н о... Да не би честите му посещения при Ердоан и Давутоолу да са с цел изучаване на литературния турски език? Той винаги си е бил агент! Искам да не се регистрира партията му! Тя е организация, създадена и направлявана още в зародиш от чужда държава! А има и други, вече действащи, от същия вид! Де е ДАНС? дано се самосезира някой ден и да поработи по темата!