Митов vs Турция: Да не поучава българите, а да види себе си

Външният министър разкритикува турските оратори на форума на ДОСТ
Обновена: 16 апр 2016 19:55 | 16 апр 2016 12:47,
146
Митов vs Турция: Да не поучава българите, а да види себе си
Снимка: архив Булфото

Българските граждани нямат нужда от поучение какъв политически избор да правят. Още по-малко то може да дойде от Турция, която има огромни проблеми с човешките права и свободата на словото.

Така външният министър Даниел Митов коментира изказванията на турски оратори по време на учредителната конференция на партията на Лютви Местан ДОСТ миналата седмица. Тогава зам.-председателят на турската Партия на националистическото действие Семих Ялчън обяви, че където се говори турски, там е и негова родина. Чуха се и критики за неспазване на правата на малцинствата.

Още по темата
"Бих им предложил да погледнат собствената си държава", отвърна им задочно Митов от ефира на bTV. Той допълни, че България трябва да е откровена към Турция, защото държи на добрите отношения с нея. ”И за нас трябва да е ясно, че нашите народи са живели и ще продължат да живеят в добросъседство векове наред и политиците най-малко им дължат поведение, което да не създава излишни проблеми”, каза още външният министър.

Той беше категоричен, че правата на българските граждани са защитени в максимална степен и членството ни в ЕС и НАТО е доказателство за това.

Външният министър разкритикува гражданските акции на доброволните отряди по границата.

"Абсолютно безобразие", коментира ги той. Според министър Митов подобен тип отношение няма място в една цивилизована европейска държава, каквато е България.

Според външния министър България охранява добре външната граница на Европейския съюз и трафикантите си дават сметка за това. ”В същото време държавата ни не толерираме нехуманно отношение към бежанците. Самоуправството се преследва, то е противозаконно и не може да бъде толерирано”, коментира още той.
Външният министър отрече тезата, че неговото ведомство саботира кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов осъдил, Попова осъдила... Стига сте ги осъждали, гонете ги от България!
36
6
 
19
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
Взехте и тоя третополов толераст Митов да го представяте като пич ,тоже като наднормената бащица - Тиквоний !
35
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой ще обясни ли защо представител на терористичната групировка "Сивите вълци" присъства на събитието? За справка "Сивите вълци" извършиха атентата срещу Папата. Време е държавата да си извади ръцете от джобовете да изгони всички турски представители начело с онзи гнусен *** Гьокче.
34
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов, смешнико, стига си ни говорил за добросъседство, се.ра ви на добросъседството. Гони го тоя зализан *** посланика, гони Местан и затваряй границата.
33
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турските масови убийци на кюрди са последните, които трябва да говорят за човешки права и малцинства.
32
1
 
26
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Г-н министър,абсолютно безобразие е това,че турския консул в Бургас още е тука и Ви показва среден пръст!
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оратори насекъде, едни и същи в турските форуми колят гавури, а в сабахлянбеге викат бай иван да ни освободи от толерастите. а пицата гони 2 лева, скоро ще започнат да овикват чорбата по спортните страници. кво да праиш, гладен се не стои.
30
4
 
25
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 51 Никакъв турски няма да учим. Като искат да стане като в Босна и Косово - добре, ще стане. Да не ни плашат с това. Защото да ви припомням ли какво ставаше в Босна??? Съмнявам се че обикновените мюсулмани искат точно това. А пък ако искат ще го получат, няма проблеми.
29
3
 
25
 
! Отговори
експерт преди 8 години
лютви ни води към косово-кръв и война
28
3
 
17
 
! Отговори
Българче преди 8 години
Продадоха България това е истината !!!! Бог да прости България!!!!
27
6
 
27
 
! Отговори
да преди 8 години
в България няма турци, а българи - мюсюлмани мюсюлманин не означава турчин..!!!
26
0
 
24
 
! Отговори
нико преди 8 години
ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РОДИНАТА ПРИСЪДАТА Е ЕДНА И САМО ЕДНА
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, тия с табелките, да се водят направо на разпит. А Митов, това което го пляска по телевизиите трябваше да им го напише в официална нота, да привика посланика и ... друм!
24
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аспарух с ромски корени ама много велик българин като Кобрата
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ромите от Факултета ли имаш предвид:КОГА ТУРЦИЯ ЩЕ ИЗПЛАТИ ДЪЛГА СИ ЗА ИЗБИТИТЕ БЕЛОМОРСКИ БЪЛГАРИ ?????
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме тотално неграмотни министри- били сме живели в добросъседство векове наред. Този нормален ли е?!
21
1
 
28
 
! Отговори
teo преди 8 години
ТУРСКИЯ ПОСЛАНИК ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН ОТ БЪЛГАРИЯ, СЛЕД КАТО СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ПОУЧАВА БЪЛГАРИЯ КАКВИ ПАРТИИ ДА СЕ СЪЗДАДАТ У НАС, А ЛЮТВИ МЕСТАН В ЗАТВОРА - ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!!!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Историк"Аспарухово" ромско племе не съществува. Може и да има роми дошли да живеят при БЪЛГАРИТЕ на Аспарух. "Аспарухово" ромско племе може да съществува само в село Аспарухово, но не ги свързвай с БЪЛГАРИТЕ на Аспарух, основателя на държавата ни. Схвана ли "Историк"?
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аспаруховите от Ботунец имат претенция за Българската Държава , Боже каквъв народ си имаме тука
18
1
 
16
 
! Отговори
не си трайте преди 8 години
Да посвета има и много Турци но всеки Българин нека информира какво се случва в България,от къде идват парите за нови джамии,какви изказвания правят Турците в България и какви притенции имат,какви престъпления правят,от къде и как идват емигрантите и кой им помага.Аз например го правя постоянно и някак си ми олеква ако и другите го 2 000 000 го правят след 2/3 години доста народ из европа ще бъде информиран и ще бъдат по резервирани към Турция,макар по резервирани от сега е трудно.