Борисов към шофьорите: Северната тангента е пусната

Премиерът се похвали във Facebook, че са готови последните 3 км от нея
Обновена: 28 апр 2016 16:55 | 28 апр 2016 16:53, Анисия Иванова
35
Борисов към шофьорите: Северната тангента е пусната

Премиерът Бойко Борисов съобщи на шофьорите, че от днес могат да минават по Северната тангента.

Във профила си във Facebook той написа, цялото 16,5 километрово трасе на Северната скоростна тангента може да се ползва.

"Днес заедно с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров пуснахме за движение последните 3 км от участъка. Със Северната скоростна тангента се осигурява удобна връзка между северозападните и югоизточните квартали на София, подобрява се достъпът на най-отдалечените райони с центъра на столицата, улеснява се трафикът и се съкращава времето за пътуване", съобщава премиерът.

Той обяснява, че тангентата е с 6 пътни ленти, по 3 в едно направление, а отсечката осъществява важна, бърза и директна връзка с главни пътни направления, през които преминава трафикът от и за Гърция, Румъния, Македония и Сърбия.

"Инфраструктурният проект е важен и за страната, тъй като в потока от автомобили по околовръстния път на София се включва и трафикът от автомагистралите "Тракия" и "Хемус", път I-8 Калотина - София, I-6 София – Бургас и някои второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Проектът е на стойност 180 млн. лв. и е финансиран от ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г", обяснява Борисов.

Премиерът допълва още, че са инспектирали и изпълнението на фаза 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

"Преди дни ЕК одобри строителството на обекта да бъде финансирано с европейски средства. Половината от участъка с дължина 5,5 км вече е изградена, а трасето е разположено след моста при река Какач до пътния възел със Северната тангента. Западната дъга се явява естествено продължение на АМ "Люлин" и чрез нейното завършване ще се осигури подходяща връзка от и към Сърбия, ще се гарантира безконфликтното разпределение на локалния и транзитния трафик", написа още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вече напълно се уверих че тази слабичката и онзи с големия г. ви имат за олиго.рени. Прословутата тангента започва от ботевградско шосе и свършва в полето след квартал бенковски. Това за сведение на тези които ще се опитат да стигнат по нея до домовете си.
4
2
 
33
 
! Отговори
ЦеЦе преди 7 години
Ще видим кога ще ремонтираме
3
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този сеянин изобщо незнае какво са направили неговите мутрета. Тази тангента започва от нищото и свършва в нищото. Но по важното е че усвоихме разбирай присвоихме едни милиончета с които ще си напазаруваме гласчета и пак ше се биеме у гърдите че сме ги утепали сите сеяне на иезборете..Но такова овчарско племе това заслужава!
2
3
 
33
 
! Отговори
NZ преди 7 години
А до нея как се стига?
1
26
 
17
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Еее не се спряха. Борисов и Павлова работят денонощно. Двамата построиха още 17 км. път. Браво Бойко!