Патриотите на нож, ако ГЕРБ подкрепи ветото на Плевнелиев

Валери Симеонов: Ако някой иска да гласува, да си дойде
9 май 2016 10:07, Екип на Bulgaria On Air
111
Патриотите на нож, ако ГЕРБ подкрепи ветото на Плевнелиев
Снимка: архив Bulphoto

Ако ГЕРБ подкрепи ветото на президента, ще трябва да се разделим. Не се съмнявайте, че НФСБ ще напусне коалицията, ако промените в Изборния кодекс не се приемат. Който иска да гласува, да дойде в България. Грабнали си чукалата и искат българската държава да им плаща секция в чужбина, в която да гласуват.

Още по темата

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR във връзка с наложеното от президента Плевнелиев вето върху промените в Изборния кодекс.

Симеонов припомни, че точката за ограничаване влиянието на Турция върху изборите в България е заложена още от 2011 г. и от партията ще настояват тя да остане. От думите му стана ясно, че от Патриотичния фронт имат среща с премиера Бойко Борисов, на която ще поставят ребром въпроса.

"Той е лидер на партия, която има мнозинство в парламента, от тези 84 депутати зависи дали ветото ще мине или не. "Протестна мрежа" са политически рекетьори на заплащане.  Тази група обслужва политическите амбиции на президента Плевнелиев. Говоря от името на 250 000 човека, които са гласували за Патриотичния фронт. Хората, които са срещу промените, никой не ги е упълномощил. Как така няколко човека говорят от името на българите в чужбина?", коментира още Валери Симеонов.

Стефан Манов, който от няколко години живее във Франция, не е съгласен с мнението на Симеонов и настоя, че промените в кодекса не отговарят на обществения дебат, който още не е приключил.

"Проблемът с Патриотичния фронт е проблем за българската демокрация. Никой от управляващата коалиция не е подписал, че е съгласен с предложенията на патриотите. Те казаха, че бутат правителството, ако другите от коалицията не са съгласни. Трябва да убедим управляващите досегашните текстове да бъдат върнати едно към едно", заяви Манов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него бързите действия на българите в чужбина и срещата с премиера са в основата на наложеното от президента вето на предвидените промени в Изборния кодекс.

"За нула време се събраха 6000 подписа. Безспорно е, че след срещата с премиера успяхме да обърнем общественото мнение, както и това на някои политици. Това са елементите, които са в основата на ветото, което наложи президента", каза Манов.

Димитър Иванов, който от години живее в Цюрих, смята че живеещите в чужбина наши сънародници трябва задължително да имат единен говорител в България.

"Нямаме лице, което да ни представлява. Крайно време е усилията ни да бъдат облечени в представителност. Българите по света написахме писмо и го предадохме във Виена на президента Плевнелиев. Хиляди българи следят със затъен дъх случващото се. Валери Симеонов дълбоко обиди сънародниците ни, които живеят в чужбина", коментира Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този псевдопатриот кога най-сетне ще разбере, че "българската държава да им плаща секция в чужбина, в която да гласуват", но с парите на жевеещите българи в чужбина !
68
4
 
7
 
! Отговори
до 777 преди 8 години
Абе я хващай пътя и в Тюркието,гит! Аман вече от вас,мнооого сте,,огнетени",*** до неграмотника,после,'що не се реализирали?!
67
13
 
5
 
! Отговори
777 преди 8 години
Със стремителна скорост наближава денят в който 137 годишното търпение на угнетения, тъпкан и призиран турчин ще свърши и ще въстане срещу тази ***, която се стреми да го унищожи . Денят в който ще дръпнем плета и ще кажем :"Всеки да върви по своя път". Иде денят в който злобата и бунтът на угнетения няма да признава нито оръжие нито думи красиви. Денят,който ще е по-кървав от всеки майски ден, ще бъде решаващ и сублимен, денят в който ще изгрее слънцето на свободата и два милиона угнетени ще
66
5
 
15
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 8 години
НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ ЗА ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ В ЧУЖБИНА! НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИЗБОРИ БЕЗ КОНТРОЛ ОТ ДЪРЖАВАТА , А ОСВЕН ТОВА ЩЕ СЕ СПЕСТЯТ МНОГО ИЗЛИШНИ РАЗХОДИ НА ДЪРЖАВАТА НИ ОТ КОМАНДИРОВКИ НА КУПИЩА ЧИНОВНИЦИ! НЯМА ЗАСЕГНАТИ ПРАВА НА ИЗБИРАТЕЛИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 63, това може би беше истина преди 10 години, но никой вече не иска да се връща в БГ, няма бъдеще за тази страна. Крачката ,която води над бездната беше направена и няма връщане назад. Политиците в БГ си установиха режим, от който спасение не виждам как може да има.Още 20 години нищо няма да се промени в тази дупка, а да тръгнат нещата във вярната посока и да имаме истински политици, аз не го вярвам да се случи в този живот.
64
4
 
5
 
! Отговори
777 преди 8 години
Искаме селфдетерминация и "развод" с българите. Искаме ние да си определяме нашите управници, да имаме наш парламент, наше правителство, наш президент, наша армия, наша полиция...Не искаме да живеем заедно с българите.Не искаме да ги хрантутим, ние да работим а те да ядат и пак ние да сме виновни..Не искаме вечно да сме виновните за некъдърнотстта на българина да управлява държава. Не искаме ние да сме виновни за това,че българинът граби и руши собственната си държава. Искаме сами да си живеем
63
3
 
3
 
! Отговори
Българите преди 8 години
"те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие на тях им е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни.Те не се радват на постиженията на другите , а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят. Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за ***, присмиват му се и му се подиграват."
62
9
 
5
 
! Отговори
777 преди 8 години
Под речта на Ердоган отностно Западна Европа един беше писал,че "Българският модел" е успешен. Успешен е защото:1. Турчинът мълчи когато е разграбен трудът му;2.Мълчи когато продължават скритите дейности по асимилацията му;3.Мълчи когато забраняват майчиния му език;4.Мълчи когато го оставят без работа и гладен,му покажат южната граница;Но турчинът има и друга възможност, в Шуменско, Добричко, Силистренско,Търговишко, Разградско,Смолянско,Кърджалийско сам да си гласува за свое правителство.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв е Манов,кой го е упълномощил да представлява някого,кой му плаща да обикаля телевизиите?В Европейският съюз няма ограничения за гласуване,чии интереси тогава защитава Манов?
60
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,Лицата,, както ги наричате Вие коментиращите господа и госпожи са млади хора заминали за да учат или да работят в страните от Европейския съюз/Америка/Азия. Млади хора, които имат родители, семейство и приятели в България. Млади хора, които в даден момент ще се върнат в България при семействата си. Млади хора, които се вълнуват от проблемите на страната си. Тези млади хора, биха били разочаровани да видят с какво презрение говорите и пишете за тях. Тези млади хора са бъдещето на страната ни!
59
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
балевски,точно заради такива ''политици'' като тебе си взимахме чукалата,и заминахме,не си ти човека ,който ще ни лишава от глас,разходи се малко по света и научи,как се прави политика.Ти си добре краде краде ,и си устрои живота,ние как,да го устроим,като не сме свикнали да крадем.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не живея в БГ от много години, не виждам за какво ми е да гласувам за зеленчуците, които народът си избира в БГ...Най-добре е да си гласувате сами, за да няма после виновни. Няма да живея колкото динозаврите, за да чакам някой в БГ да поумнее и хората да спрат да се делят на леви и десни ,а президента ни с "гордост" да плюе по Русия, хората да спрат да вярват на мекерета и чужди държави, че някой ще помогне безкористно ! Без национална политика и защита на собствените интереси още 50г ще е тиня.
57
5
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Който не живее в България не трябва да има право да гласува за неща, които касаят държавата. Няма някой, който прислугва на чужди пенсионери да определя кой ще управлява България.
56
2
 
3
 
! Отговори
добре де, преди 8 години
познавам много хора с близки в чужбина,никой не взема пари от децата си,просто не е редно.Сигурно ги влагат в нещо тук,но така пари на ръка кой родител ще вземе и да харчи парите на детето си.Електронното гласуване ще реши нещата.
55
4
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
между другото, аз вече се замислям дали следващите избори не е време да подкрепя патриотичния фронт. тези хора ме кефят. дела трябват, а не думи!
54
3
 
2
 
! Отговори
Boil преди 8 години
Dobre, che doshal tuk ot Turkiye Asparuh s bulkata si Ahinorka i konnata si drujinka da im glasuva i napravi darjava!:-):-):-):-):-):-)
53
9
 
11
 
! Отговори
до една преди 8 години
Стой си в мизерията и недей буча. Нямаш си и малка представа хората в чужбина какви усилия са положили на тоя свят за да успеят там и да са нещо повече от германците за да ги вземат тях на работа тях пред кореняците, да следват и да бъдат нещо повече в чужда държава. На всички им е тъжно за мама и татко, но някой не могат да търпят нищетата и мизерията, права си не са само парите.
52
0
 
3
 
! Отговори
Salbe преди 8 години
Slavcho, ko stana s e-referenduma za majoritarni izbori v rbg?! Sled 500 godini li pak?!
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 47Т.нар. емигранти... Браво! Точно така е. И аз живея в чужбина, няма да гласувам ако е далече секцията, но най-важното е да се мисли за България. Сред емиррантите е пълно с врякащи *** с огромно самомнение. Тук са предимно чистачки и шофьори, ама все с големи претенции. Хубаво им го каза В. Симеонов - не се мотайте в краката ни!
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде спахте близо 27 години! Толкова правителства предадоха България на чужди интереси! Къде бяхте "будни" гражданчета?! и като се ограничи вота от чужбина, ще имате ли идея Вие за кого да гласувате да ви оправи държавата? Или отново ще си изберете същите стари маскари! Смешни сте! Истината е, че няма за кого да се гласува! Всичко е един порочен кръг! Вота от чужбина не е причина да сте на тоя хал! Вие сте причината! Когото и да изберете, той накрая пак ще ходи да се кланя на Доган! Това е !