Патриотите на нож, ако ГЕРБ подкрепи ветото на Плевнелиев

Валери Симеонов: Ако някой иска да гласува, да си дойде
9 май 2016 10:07, Екип на Bulgaria On Air
111
Патриотите на нож, ако ГЕРБ подкрепи ветото на Плевнелиев
Снимка: архив Bulphoto

Ако ГЕРБ подкрепи ветото на президента, ще трябва да се разделим. Не се съмнявайте, че НФСБ ще напусне коалицията, ако промените в Изборния кодекс не се приемат. Който иска да гласува, да дойде в България. Грабнали си чукалата и искат българската държава да им плаща секция в чужбина, в която да гласуват.

Още по темата

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR във връзка с наложеното от президента Плевнелиев вето върху промените в Изборния кодекс.

Симеонов припомни, че точката за ограничаване влиянието на Турция върху изборите в България е заложена още от 2011 г. и от партията ще настояват тя да остане. От думите му стана ясно, че от Патриотичния фронт имат среща с премиера Бойко Борисов, на която ще поставят ребром въпроса.

"Той е лидер на партия, която има мнозинство в парламента, от тези 84 депутати зависи дали ветото ще мине или не. "Протестна мрежа" са политически рекетьори на заплащане.  Тази група обслужва политическите амбиции на президента Плевнелиев. Говоря от името на 250 000 човека, които са гласували за Патриотичния фронт. Хората, които са срещу промените, никой не ги е упълномощил. Как така няколко човека говорят от името на българите в чужбина?", коментира още Валери Симеонов.

Стефан Манов, който от няколко години живее във Франция, не е съгласен с мнението на Симеонов и настоя, че промените в кодекса не отговарят на обществения дебат, който още не е приключил.

"Проблемът с Патриотичния фронт е проблем за българската демокрация. Никой от управляващата коалиция не е подписал, че е съгласен с предложенията на патриотите. Те казаха, че бутат правителството, ако другите от коалицията не са съгласни. Трябва да убедим управляващите досегашните текстове да бъдат върнати едно към едно", заяви Манов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него бързите действия на българите в чужбина и срещата с премиера са в основата на наложеното от президента вето на предвидените промени в Изборния кодекс.

"За нула време се събраха 6000 подписа. Безспорно е, че след срещата с премиера успяхме да обърнем общественото мнение, както и това на някои политици. Това са елементите, които са в основата на ветото, което наложи президента", каза Манов.

Димитър Иванов, който от години живее в Цюрих, смята че живеещите в чужбина наши сънародници трябва задължително да имат единен говорител в България.

"Нямаме лице, което да ни представлява. Крайно време е усилията ни да бъдат облечени в представителност. Българите по света написахме писмо и го предадохме във Виена на президента Плевнелиев. Хиляди българи следят със затъен дъх случващото се. Валери Симеонов дълбоко обиди сънародниците ни, които живеят в чужбина", коментира Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
8
 
! Отговори
Не забравяйте преди 8 години
Не забравяйте,че хората са в чужбина поради липса на условия на нормално съществувание в БГ!!!Не забравяйте,че крехката ни икономика се крепи на свежите средства които именно емигрантите наливат в нея!!!Бузнесът в България се е свел до източване на еврофондове,на ДДС и държавни поръчки...Влиянието на изборния туризъм от Турция го борете по по-адекватен начин моля!!!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 30Ако ги няма преводите за родата, няма с какво да платят данаците. Държавата търси пари за да живеят държавниците по-богото. Не всеки в тази държава е държавник. Народа работи за да живее държавата. Адживъ, какво е това чудо наречено "държава" ? Кон, Магаре " Не , това са *** на държавни служби и службички с бели якички, много имоти и нови колички. Тези които напускат България само за да си купят имот в чужбина или да вкарат откраднатите пари в чужди банкиРазберете го това !!!
47
4
 
2
 
! Отговори
... преди 8 години
Забелязахте ли кога великите патриоти решиха да атакуват секциите в Турция ? Точно така, когато ДПС има изгода от това. На всеки в ДПС му е ясно, че в близко бъдеще гласовете от Турция ще са за ДОСТ и решават да ги ограничат. Та сега нека всеки сам се досеща кой разпределя порциите в държавата.
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.нар. емигранти са супер досадни. Като сте се махнали от България гласувайте си там, където сте. Вашите драми не ни интересуват. Интересува ни Ердоган да не може да влияе на политиката на България. Пък, ако толкова искате да гласувате разходете се до посолствата на РБ.
45
0
 
6
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Били "на нож". В тая помия наречена политикаа в България всички са артисти и шоумени с много обещания и късащо се сърце за Бтлгария, поне докато не дойдат на власт, после започваме да чуваме оправдания за грешките на предишното правителство и колко трудно е да им оправят грешките. Пък тия и изисквания започнали да слагат за гласуващите, то и *** и турците от Турция ако спрат да идват с автобусите незнам кой ще избира властта
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се споминат бабите и няма на кого да пращаме преводи, ще го ядете дебелия! Дотогава си играйте на патриоти и държавичка! Ще ви видя тогава на кого ще разчитате! Валерката сигурно ще развърже кесията да напълни хазната! Палячовци неблагодарни!
43
3
 
11
 
! Отговори
Joko преди 8 години
Право на гласувае да имат хора отговарящи на поне две условия:1. Плаща си данъците в България2. Грамотен е ( не с диплома, а действително).Елементарни правила. Какви секции, какви 5 лв.....
42
5
 
12
 
! Отговори
Една преди 8 години
Не може ли вече да се престане с това превъзнасяне на хората заминали в чужбина.Да, наистина изпращат пари на близките си, но човек освен от пари се нуждае и от други неща, които не може да си купи. Не мога да си представя какво героично има в това да се освободиш от баласта, за да можеш да изплуваш някъде и да се чувстваш по-велик от другите, които оказват ежедневни грижи за деца, баби,родители...Стига с тия пари, защото именно те замъгляват понятието отговорност!
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пръв път да се съглася с господина Симеонов... Той е абсолютно прав, че хора, които живеят другаде нямат морално право да решават какво става тук.
40
4
 
14
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Първо изборните резултати засягат основно Българите живеещи в България и много по-малко за тези живеещи в чужбина.Така,че изборният кодекс основно трябва да защитава интересите на първите.А Българите имат интерес,да се ограничат секциите в Турция,защото там твърдо се манипулират изборите,за резултати изгодни на Турция.Плевналиев определено изпълнява заповеди,както си обслужва и своя интерес,с надеждата за втори мандат с Турските гласове.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако намерят начин да разкарат Турция от вота в чужбина - другото няма значение.Но пък трябва да има начин за хората в белите държави да гласуват. И без това мозъците на България са по чужбина.. ще бъде малко тъпо баба ми да гласува, а аз - не.
38
0
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
Много си прав!
37
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи пишещи тук живеещи в чужбина българи се хвалят колко е добре там, колко е готино, че навреме са напуснали България.Чудесно!Сега какъв е този зор да гласуват, след като са показали среден пръст?Откъде накъде те ще дават насоки на нашия живот?Нямат никакво право.
36
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Какво се карате не мога да разбера след като власта се назначава или сваля от американското посолство,какво значение имат някакви си избори във васалната територия!!!????
35
7
 
7
 
! Отговори
Do 33 преди 8 години
В момента, в който се похарчат преводите за родата , са заминали една голяма част за данъци! Това са пари ,които се вливат в икономиката! Като отиде баба ми да си купи лекарсва например, вече са я обложили с данъци! ДДС и какво ли още не! Аре, ся да не си говорим глупости! Иначе, няма как да плащам данък на заплатата , която си вадя в навън, защото вече съм го платил в съответната държава! Благодарете се, че някой отвън подпомага роднините си! Само по този начин може да съществувате!
34
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПФ имат трески за дялане, но в случая са абсолютно прави!Заселвайки се в чужбина, хората са направили своя избор-показали са среден пръст на България.Поради това нямат право те да определят кой да управлява оставащите тук.Неморално е.
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако някой иска да гласува, да си дойде"Aми така е. Защо някакви избягали в други страни ще ми определят как да живея аз в моята? Да дойдат да се погърчат малко под управлението на герберушките, пък да гласуват! Да ги видим тогава. Щото то иначе е много лесно - избират си произволно някой и ми го натрисат, а същият този прави глупости на мен, не на тях...
32
6
 
10
 
! Отговори
До 30 преди 8 години
Данъци пич, данъци, не преводи за родата.
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо на мен ми нарушават правата.За всички живеещи в България , гласуването ставало задължително , а за живеещите в чужбина не е .Това не е ли нарушаване на правата на живеещите в България.
30
9
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Нищо не плащаш ти, бе ! Държава с нулева икономика ,дето разчита само на еврофондове и дето дори чесъна си внася от Китай на какво се крепи! Хората от чужбина внасят една доста голяма част от парите в тази държава и благодарение на това съществува някакъв дребен занаятчийски бизнес! Всичко друго е лапачка на европари и прах в очите! Без парите на хората отвън сте умрели прави!