Патриотите на нож, ако ГЕРБ подкрепи ветото на Плевнелиев

Валери Симеонов: Ако някой иска да гласува, да си дойде
9 май 2016 10:07, Екип на Bulgaria On Air
111
Патриотите на нож, ако ГЕРБ подкрепи ветото на Плевнелиев
Снимка: архив Bulphoto

Ако ГЕРБ подкрепи ветото на президента, ще трябва да се разделим. Не се съмнявайте, че НФСБ ще напусне коалицията, ако промените в Изборния кодекс не се приемат. Който иска да гласува, да дойде в България. Грабнали си чукалата и искат българската държава да им плаща секция в чужбина, в която да гласуват.

Още по темата

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR във връзка с наложеното от президента Плевнелиев вето върху промените в Изборния кодекс.

Симеонов припомни, че точката за ограничаване влиянието на Турция върху изборите в България е заложена още от 2011 г. и от партията ще настояват тя да остане. От думите му стана ясно, че от Патриотичния фронт имат среща с премиера Бойко Борисов, на която ще поставят ребром въпроса.

"Той е лидер на партия, която има мнозинство в парламента, от тези 84 депутати зависи дали ветото ще мине или не. "Протестна мрежа" са политически рекетьори на заплащане.  Тази група обслужва политическите амбиции на президента Плевнелиев. Говоря от името на 250 000 човека, които са гласували за Патриотичния фронт. Хората, които са срещу промените, никой не ги е упълномощил. Как така няколко човека говорят от името на българите в чужбина?", коментира още Валери Симеонов.

Стефан Манов, който от няколко години живее във Франция, не е съгласен с мнението на Симеонов и настоя, че промените в кодекса не отговарят на обществения дебат, който още не е приключил.

"Проблемът с Патриотичния фронт е проблем за българската демокрация. Никой от управляващата коалиция не е подписал, че е съгласен с предложенията на патриотите. Те казаха, че бутат правителството, ако другите от коалицията не са съгласни. Трябва да убедим управляващите досегашните текстове да бъдат върнати едно към едно", заяви Манов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него бързите действия на българите в чужбина и срещата с премиера са в основата на наложеното от президента вето на предвидените промени в Изборния кодекс.

"За нула време се събраха 6000 подписа. Безспорно е, че след срещата с премиера успяхме да обърнем общественото мнение, както и това на някои политици. Това са елементите, които са в основата на ветото, което наложи президента", каза Манов.

Димитър Иванов, който от години живее в Цюрих, смята че живеещите в чужбина наши сънародници трябва задължително да имат единен говорител в България.

"Нямаме лице, което да ни представлява. Крайно време е усилията ни да бъдат облечени в представителност. Българите по света написахме писмо и го предадохме във Виена на президента Плевнелиев. Хиляди българи следят със затъен дъх случващото се. Валери Симеонов дълбоко обиди сънародниците ни, които живеят в чужбина", коментира Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Те добре че са парите на имигрантите и евро фондовете иначе отдавна да са я закрили тази държава.Валерката знае ли че зад граница има повече работещи българи отколкото в БГ!!!Основният приход в бюджета е ДДС-то данък върху консума и акциз върху петрол,цигари и алкохол!!!Плащали данъци хахааааааа???????
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По често и повече пари изпращайте и марш на работа!
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хората навън които дават нещо са разни мадежи, които са една трета от населението и дават по сто-двеста лева на някоя от бабите си....ако мислите че това прави икономкита работеща, когато милионериет крият в офшорки пари за по 20-50-200-100 милиона, значи сте ЛУДИ!колко данъци е платил ДЕлян пеевски от Дубай в българия?
26
1
 
21
 
! Отговори
истината преди 8 години
От над 2 мнл напуснали България , на избори гласувато между 100 и 150 хиляди , като повече от половината са в Турция.Ако 100 са достатъчни за да се открие секция , означава ли че хипотетично само в Турция могат да се отворят над 1000 секции , защото там живеят над 200 хиляди имащи право да гласуват.Означава ли , че ако на Малдивите има един самолет екскурзианти , трябва за тях някой да им осигури секция , защото им се нарушават правата , че решили точно по време на избори да релаксират там
25
3
 
5
 
! Отговори
До българин преди 8 години
Ако беше заменил "Псевдо-патриотите" с дпс и новия им филиал, щях да ти дам плюсче, но не го заслужаваш.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5-6 милиарад плащаме на монополите - топлофикация, водоснабядаване, данъци и т.н.2 миларда бяха ограбени от НЗОК - наши пари.Бюджета на БНТ който плащаем е около 1 милиардпблащаме и бюджета наАрмията - милиард и половинаи бюджета на МВР - още милиард на година.....хайде да не изброявам...парите които постъпват от чужбина са ДЕСЕТ пъти по-малко.Стоичков не плаащ данъци. Ива Софиянсак живее в чужбина а не плаащ данъци...Черепа не плаащ данъци...Цветан василев е избегнал половината данъци..
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 20 - това е най-голяма лъжа. тези които са си грабнали чукалата плащат 2-3 милиарда тук, а основните си данъци ги плащат навън - като Стоичков.ние плащаме над 20 Милирада ТУК!
22
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като си на 2000км за чий ти ще определяш съдбата на тия дето живеят тук? Колкото до електронното гласуване - запознай се с реалността - по-лесно манипулиране на вота.
21
7
 
18
 
! Отговори
родолюбец преди 8 години
"Димитър Иванов, който от години живее в Цюрих" - какво морално право има един дезертьор да се изказва?
20
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези , дето са си "грабнали чукалата" са най-големият инвеститор в тая скапана държавичка! Валерката не си дава сметка, че благодарение на тези хора е на държавна заплата! ***! Тръгнал да прави революция! Псевдопатриот!
19
1
 
10
 
! Отговори
приложна логика преди 8 години
Не знам дали моето поколение и това на децата ми ще могат да се похвалят ,че са жители на демократична страна,но на сегашните политици които са в постоянно противоречие със себе си трябва да се каже,няма просперираща държава без пазарна икономика и функционираща демокрация
18
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Целта на Гробарите и Псевдо-патриотите е с гласовете на ромите и мизерстващите зависими от подаяния българи да се бетонират вечно във власта и никой от чужбина да не им пречи.От ясно по ясно,на тях не им трябват финансово независими избиратели.!!!
17
5
 
18
 
! Отговори
Край преди 8 години
Защо ТЕ ще определят кой да управлява НАС. Като искаш да гласуваш ела после живей при това управление дето си го избрал. Че то българите в чужбина на "майтап" могат Владо Кузов за президент да ни сложат.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3. Трябав да се приеме че осъдени хора нямат право да гласуват. те сами са се лишили от права.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак казвам - елементарно решение има 1.АКтивна регирстрация/дерегистрация 2. Премахване на двойното гражданство - още на тези избори И всякакви хора като братя Галеви и Весак меджеджиева ще се изчистят от списъците
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е необходимо да гласуваш щом не живееш в БГ. Мий си чиниите и пращай пари, това са твоите права, определени от господарите ти!Капиш?
13
0
 
14
 
! Отговори
XaXa преди 8 години
До Анонимен 5А ние, които живеем тук, не виждаш ли колко хубаво си ги избираме, че съсипаха държавата и хората от зор избягаха да търсят препитание в чужбина!
12
2
 
15
 
! Отговори
Край преди 8 години
Избори само за тези които си плащат данъците и се осигуряват в България. Така ще отпаднат и ромските гласове. Само че това нямало да МИНЕ. Пред кого трябва да минава БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СУВЕРЕН ЛИ Е или е под робство, владичество или чуждо присъствие.Който не пълни държавната хазна не трябва да кайзва кой да управлява съответно не трябва да казва за какво да се харчи.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от 60 000 души в чикаго по -малок от 8000 са гласували. техните гласове се разпръскват между партитите.Обаче наместо това от 600 000 турци с двойно гражданство 250 000 -300 000 твърод си гласуват. Останалиет също гласуват понякога. От 150 000 души от БЮРМ, които се писаха българи почит всичик са албанци - бъдещи терористи. ИСкат да избягат в ЕС.
10
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не можеш да дойдеш от 2000 километра ще отидеш в посолството или в консулството - всяка държава има такова. В САЩ няма човек без кола. Два часа можеш да отделиш - най-много - от времето си да отидеш посолството на твоя град. Аз за десет минути съм до секцията и за десет минути наобратно софия е двумилионен град, а за два часа можеш да я обиколиш.