Нинова – ново ли ще е новото лице на БСП?

39% от читателите на Dnes.bg не очакват промяна в левицата
11 май 2016 15:00, Красимир Ангелов
104
Нинова – ново ли ще е новото лице на БСП?
Накъде ще поеме БСП с новия лидер Корнелия Нинова? Снимка: БТА

Изненадващо или не, Корнелия Нинова бе избрана за нов председател на БСП в неделя. Тя спечели балотажа за лидерската битка с 46 гласа преднина пред опонента си и досегашен лидер на партията Михаил Миков, а след това стана и лидер на ПГ на партията.

Още по темата

Новият председател на БСП се закани, че е готова да води партията със здрав юмрук и ще работи за предсрочни парламентарни избори.

Накъде ще поеме БСП с новия лидер Корнелия Нинова? Този въпрос зададе екипът на Dnes.bg на своите читатели в традиционната ни анкета. В нея участие взеха близо 950 души.

Оказа се, че мнозинството от нашите читатели не очакват сериозни промени в действията на левицата, въпреки смяната на лидера. 39% от анкетираните са отговорили, че нещата в БСП се променят изключително рядко и трудно и няма повод да се смята, че със смяната на лидера ще има някаква драстична промяна за левицата.

14% от участвалите в анкетата са оптимисти за бъдещето на БСП с новия лидер и смятат, че партията ще се реформира и ще стане европейска лява партия.

Други 15% пък очакват, че в крайна сметка социалистите ще постигнат една от целите си с новия лидер и ще предизвикат скоро предсрочни избори и ще се върнат във властта.

Черни краски за левицата с лидер Корнелия Нинова чертаят 9% от читателите. Според тях със смяната на властта на "Позитано" 20 ще настъпи разкол  и БСП ще западне.

В заключение 23% от анкетираните посочват, че темата не им е особено интересна, защото не се интересуват от бъдещето на социализма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди беше от СДС,но новото и лице е от БСП!
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
червените прасета вече си имат свиняя майка с - МИШО водката бе по весело
70
2
 
1
 
! Отговори
гербер преди 8 години
спокоен съм за изборите пак ще бием както винаги
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИНОВА в ДПС ти е бъдещето
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, що така бе? Аз мислех, че децата и са в Русия. А тя ги пратила в лошата Америка. Да ви кажа ли каква ще бъде новата мярка за наглост? Ама ще ме изтрият.Избройте си буквите - един 11,20,17
67
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЙКО БОЙКО БОЙКО САМО ГЕРБ
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 81. Преди синият от драгалевци се сърди на мвф-то и на плана РАН-ЪТ! Плана РАН-ЪТ унищожи банките а синият от драгалемци заводити. Спри да се зобмираш! Отвори си ушите и очите и виж докъде ви докораха червените сините и жълтите а за капак и банкянската тиква! Спрете да гледате мутренските телевизии защото ви промиват мозъците и сте заприличали на зомбита!
65
1
 
5
 
! Отговори
Ал преди 8 години
Каква метаморфоза претърпя Корнелия Нинова! От член на СДС през 90-те години до председател на БСП ! А след някоя и друга година може и да стане активистка на ГЕРБ , важното е келепир да има!
64
1
 
5
 
! Отговори
Ddd преди 8 години
Помня навремето как КОрнелка разтриваше ушите на Ването Костов, а сега е БСП лидер, нямат съвест тия хора. Сега трябва да прибере при нея и хубавото Наде и ще се окомплектоват. Ще завършат започнатото от станишев, една хубава тройка с Местан.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ООН: НАТО е отровила Сърбия с обеднен уран, България внася фураж от там. Земята в Сърбия е отровена, а те се явяват единствения вносител в България на фураж, последно беше за "Пършевица", Не се чудете че има бум на раковите заболявания. Не се чудете че децата са болни от левкимия. За всичко това благодарете на краварите и на синият от драгалевци. Синият от драгалевци няма ли да го подгоните да си плати за унищожението ви? А сте го остави ли да си харчи милионите?
62
12
 
2
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 8 години
когато прочетеш ще ти стане всичко ясно. Защо ТИКВАТА му е фен. Обаче ТОЙ не е чел СИНОВЕТЕ НА ВЕЛИКАТА МЕЧКА и мноого други романи на КАРЛ МАЙ . Можело е да чете и Джек Лондон и мнооого други. Аз ги четох в 3 и 4 клас. Оттогава съм прочел 1 вагон книги. А ТИКВАТА е ръфал филии с мас. Затова подкрепям ПУТИН. Анадън за търците, ПЛИЙЗ за англоговорящите. За БЪЛГАРИТЕ не е нужно да обяснявам Защо съм ФЕН на ПУТИН и благодарен на РУСИЯ-нашата ОСВОБОДИТЕЛКА
61
1
 
8
 
! Отговори
Балтона преди 8 години
Порблема на останалия електорат на бесепе е, че не могат да разберат че то няма нищо общо като идеология и цели с бекапето на бай Тошо. Ако можеха да го проумеят щяха дасе отдръпнат от него като дявол от тамян и бесепето щеше да се разпусне, а депутатите му да се намърдат в други партии.
60
1
 
2
 
! Отговори
Разни недоучили преди 8 години
футболни агитки вилнеят по сайтовете и си мислят, че е като на стадиона. Кротко бе , тука не дават наркотици. Само псувни и закани ли сте учили по българските курсове в Измир, Бурса и школите на МИТ /за незнаещите - военното разузнаване на Турция/. Явно ПУТИН им е цел номер 1 на Ердоган и приятелите му на Дондуков 1 и 2
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОТ УСА АМБАСАДАТАТебе те разбирам , защото очевадно ти плащат , но немога да разбера когато хората ми казват - Не на мафията а подкрепят Путин ?! Това е някак си психически болно ми се струва :) Най - големия доказан мафиот , доностник, доказан отговорник за смърта на стотици холяди невинни деца и жени а наще бай *** го боготворят и викат Не на МАфията ! хахахаххаха :) болни сте , болниииии !!! психически болни *** ! :)
58
4
 
1
 
! Отговори
ОТ УСА АМБАСАДАТА преди 8 години
нещо много се разпениха. По-кротко бе краварчета. Ще се гътнете преди ПУТИН да слезе от власт. Или ТИКВАТА да отпразнува 10-я милиард
57
7
 
2
 
! Отговори
НИНОВА ЛОША, ДОБРА преди 8 години
все ще е ПОДОБРА от ТИКВАТА ПРОСТА
56
4
 
3
 
! Отговори
Чакайте смяна преди 8 години
Нинова е дясно ориентирана. Под предлог, че отива в Щатите да присъствува на тържеството за бакалавърството на сина си, тя ще получи инструкции от Щатите. Следващото правителство, няма да е от сегашната коалиция, а от тази, оглавяване от БСП. Б. Борисов ще бъде сменен. Трябват хора, които населението не мрази, трябват слуги, които са така и вака с Щатите и Населението, а не преялия и арогантен Борисов. Така че, БСП, ДПС и АБВ ще са властниците. Московски го усети. Патриотарите гинат завинаги.
55
0
 
1
 
! Отговори
2 РУБЛИ ми дават преди 8 години
а не като на теб 10 цента. Анадъм
54
6
 
2
 
! Отговори
ПЛИЙЗ, не ПЛИЙЗ преди 8 години
ПУТИН си е ВЕЛИК. А *** е жалък мачо от БАНКЯ
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЩЕ ВИДИМ, ЩЕ ВИДИМКой ?! Путин ли е големия държавник!? :) божее ела си прибери версиите плз!