Ламбо стана дясната ръка на Нинова в БСП

Управлението на Бойко Борисов е опасно и вредно, заяви Корнелия Нинова
Обновена: 21 май 2016 17:47 | 21 май 2016 16:44,
111
Ламбо стана дясната ръка на Нинова в БСП
Снимка: Булфото

Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството му е вредно за България. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията.

От изказването стана ясно, че БСП се готви за предсрочни избори и в никакъв случай няма да преговарят с управляващата партия. 

Още по темата

След предложение от страна на Нинова новото Изпълнително бюро на БСП избра за заместник-председател Стефан Данаилов и още 15 членове. 

В новия състав на ИБ на БСП за членове са избрани всичките предложени от нея 15 кандидати: Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов. 

"Благодаря на Стефан Данаилов, че се съгласи да стане първи зам.-председател. Неговият морал и авторитет носят много на БСП и на обществото", заяви Нинова.

Лидерът на левицата подчерта, че е отнела досегашните привилегии на изпълнителното бюро – заплати, коли, командировачни и др. Тя обясни, че с всеки един от поканените да влязат в бюрото предварително е говорено по този въпрос и те са дали своето съгласие.

"Ако от БСП ще променяме политиката в държавата, то трябва да дадем личен пример как се прави това. Народът мрази политиците заради привилегиите и пропастта между богатството и облагите и бедността и мизерията в страната. На БСП и отива да даде първа личен пример за отказ от привилегии", каза председателят на БСП.

Тя обясни, че става въпрос за 200 хиляди лева разходи, които средства от другата седмица се пренасочват към структурите по места. 

В началото на речта си Корнелия Нинова реши да сложи край на въпроса къде се намира БСП: "Да прекратим спора каква партия сме. За нас има ляво и дясно в политиката. Ние сме автентична лява социалистическа партия", каза тя.

Председателят на партията обвини ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ за 16-те млрд. дълг, създаването на монополи, които са доразбили българската икономика, както и за положението на здравната и образователната система у нас.

"Правителството на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ беше създадено като клуб по интереси и когато тези интереси не се напаснаха, клубът се разтури. Но за времето, в което съществуваше, нанесе тежки щети на България", допълни тя.

Нинова заяви, че управлението на Бойко Борисов е опасно и добави, че нямат договорки с ГЕРБ за съвместно управление.

Тя отрече и да е имало разговори с АБВ за обединение преди или след Конгреса. Председателят на партията е на мнение, че АБВ е част от политическото статукво, което БСП се опитва да промени.

"Новосъздадената опозиция АБВ се оказа: "Преоблякъл се Илия, пак в тия", защото на четвъртия ден в опозиция подкрепиха промяната в кабинета. Можем да разговаряме с всички лявомислещи, но категорично не приемаме менторски тон, назидания и размахване на пръст, водачество в ляво, към което БСП да се присламчва", каза още Нинова.

Накрая на речта си тя призова колегите си да започнат подготовка за предсрочни избори. "Като се върнете по места моля започнете мобилизация, издигайте партията за подготовка за предсрочни избори", поръча Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циркаджии!
29
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ЕС се разпадне или България излезе от ЕС, ГЕРБ и СДС ще се сринат и тогава БКП ще вземе властта. Всички други опити с преименуване на БСП или АБВ са невъзможни да оцелеят. Хората си искат истинска и силна БКП.
28
3
 
11
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Само бате Серго. "нас червеното знаме родини нас не ще ни уплаши смъртта , ние сме на всеки километър от тук до края на света".
27
1
 
6
 
! Отговори
edin преди 7 години
Ще поживеем,ще видим!
26
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера по каква логика Данаилов се изживява като морален авторитет.По времето на социализма беше тотален фаворит на властта,с произтичащи от това безброй привилегии.В по-ново време докато се водеше депутат и получаваше заплата за това,снимаше филми в Италия.Минал 70 те и кара пети мандат.Абе човече,почини си малко и си гледай здравето на тези години.
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милия К. Добрев. Само с едни 800 000 $ в куфарче го бяха хванали на митницата кога бяха ортаци със съна на Милошевич в цигарената контрабанда.
24
2
 
8
 
! Отговори
Енчев преди 7 години
Ех Екиме,що не си гледаш славата а се вреш в лай...а?!Народа те обича и уважава като артист,чуеш ли?
23
3
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
А КЪДЕ Е МИКОВ В ЦЯЛАТА ТАЗИ РАБОТА АКО ТОЙ БЕШЕ ПРЕИЗБРАН ЩЕШЕ ДА ПРЕДЛОЖИ КОРНЕЛИЯ ДА Е ЗАМ. ИЛИ ЩЕШЕ ДА Е В ТЕЗИ 15 ЧЛЕНА - ИМА ПРЕДАТЕЛИ ИЗМЕЖДУ 15 ЧЛЕНА И ТОВА Е К.ДОБРЕВ ТОЙ ХОДЕШЕ ЧЕСТО ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ГОВОРЕШЕ ПРОТИВ БСП ЗАЩОТО ЯВНО МУ СЕ ЩЕ ДА Е В АБВ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ - И ДРУГИЯ МИ ВЪПРОС Е С РУМЕН ОВЧАРОВ ЛИ НАГЛАСИХТЕ СПИСЪКА С 15-ТЕ
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй като гледам списъка горе само Гагаузов и Масларова липсват ..........за да бъде картинката пълна.
21
4
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Като чета кои са споменати - все отявлени русофили, май не са ГЕРБ вредните за България!!!!
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Като гледам колко хора пътуват днес по магистралите,които Бойко построи..."Според НСИ българите ходят почивка през 2015 г средно за 2,5 нощувки. Наетите в частния сектор практически нямат отпуска и не ползват болнични, от страх да не изгубят работното си място. Българите използват само почивните дни да отидат някъде на почивка и задръстванията към Гърция се сочат за пример как благоденствува българина.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва не само заслужили артисти, ами и цигуалри, и балетисти да привлекат БСП в политиката. Българската политика има нужда сега от артисти, цигулари, певци, танцьори, да забавляват народа.
18
5
 
21
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Супер е БСП. Средна възраст на електората и 67+. От всички гласували за БСП на последните избори хората м/у 20 и 30 г. са цееееееели 2%. Е те това е "переспективна " партия!!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега като сменим ГЕРБ с БСП и всичко ще се оправи. Този път няма да бъде катастрофа както преди когато управляваха БСП, този път ще бъде по-различно, този път няма на крадат ами ще работят с всички сили за България защото Ламбо артиста е дясна ръка на Корнелия.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Koq e tazi " Kornelia" , po - to4no kak se kazva baba I , za da razberem neshto , otkude sa I kornite , tak skazat.
15
5
 
22
 
! Отговори
se преди 7 години
Учудвам се на акъла на този велик артист.Какво ляво вижда в БСП ,че членува в тази партия?Та големия бизнес е на леви капиталисти но какви заплати получават хората и какви осигуровки ???Сигурно леви ...Та БСП е фалш с това пъчене ,че е лява партия.Нищо подобно и колкото по бързо млади и стари го разберат толкова по добре за социалистическите и социални настройки на обществото.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kakvo e tova "mobilizacia " - ne ponial.
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после и на улицата на Костадин Паскалев изгря слънце. Умен, принципен и достоен човек. Успех!
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе госпожо, вие парите от собствената си каса не можахте да опазите, че какво остава за държавните пари, вие и тях ще открадните. За вас кражбата и лъжата са като детска игра. Нямате равни по това.
11
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Курнелио, вашата партия е вредна за България, така както беше вредна 45 години. В политиката влизат само мошеници, крадци и непочтени хора, за да се облагодетелстват. Никой почтен човек не желае да се занимава с политика. Не желае да влиза в аквариум с пирани, каквито сте вие.