РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!

Снимките пред паметника на Тодор Живков били цинична провокация
1 юни 2016 16:52,
263
РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!
Снимка: БСП

РБ нападна остро БСП заради почитта, която демонстрира, пред паметника на Тодор Живков в Правец. 

В понеделник ръководството на социалистите заседава в родния град на Тато, а след това посети къщата му музей и се снима пред паметника му. Ден по-късно червените бяха в Благоевград, където лидерката Корнелия Нинова поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

Още по темата

Днес от Реформаторския блок протестираха срещу това.

"Български парламентаристи нямаха срам да позират пред паметника на сатрапа, поискал два пъти страната ни да стане част от Съветския съюз", каза в декларация от парламентарната трибуна реформаторът Борис Станимиров. 

Той изрази възмущението на Блока, че поклоните стават на фона на почит към жертвите на концентрационните лагери и на Възродителния процес. 

"Явно целувката на Орлов мост и поднесените неискрени извинения окончателно са забравени", каза Станимиров. Според него съвпадението между демонстрацията пред паметниците и зловещите годишнини от Възродителния процес и зверствата на остров Персин край Белене едва ли са случайни. 

"Наследницата на Българската комунистическа партия свали европейската си маска и се завърна към своята най-ретроградна физономия", каза още реформаторът. 

Той призова левите и десните политици да се водят от принципа за единство на нацията.

"Демонстративното честване на диктатора в момент, когато жертвите му припомнят за репресиите, е цинична провокация, която разделя българския народ и злепоставя европейска България. Подобно поведение обслужва онези вътрешни и външни  сили, които целят страната ни да бъде слаба и уязвима", каза още Станимиров. 

Той се зарече, че реформаторите няма да позволят подмяна на историческата истина и поругаване на паметта на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жената в магазина с 300 лв. заплата може ли да си напише трите имена правилно?
174
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Батакистките болшевишки сандали пак лъжат. Лично А. Луканов обяви мораториум върху плащането на външния дълг, който тогава беше 10 милиарда долара. Магазините бяха празни и само с връзки можеше да си уредиш кафе "Никарагуа" в ламаринена кутия. Хората се биеха за патешки фенери в супермаркета, опашките за бензин бяха по 5 километра. Венецуелска работа!
173
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При бай Тошо, тая държава произвеждаше компютри, освен другото. Сега произвежда емигранти, безработни, крадци и прос-тки.
172
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При бай Тодор България е почти 9 млн. души, сега е малко над 6 млн.
171
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 1988г., България е на 25 място в света по БВП на глава от населението. През 2014г. е 78-***.
170
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТАНИМИРОВ Е БИР ПАРЧЕ КОСТОВИСТ. НАЛИ ТЕ ГРАБИХА НАЙ МНОГО И РАЗПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ НА МУТРИТЕ.
169
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ БОРИС СТАНИМИРОВ ПЪК ОТКЪДЕ ИЗПЪЛЗЯ? и той в навалицата стана депутат .Ако имаме мажоритарни избори такива тотално неизвестни индивиди нямат шанс.
168
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 1989 година България не можеше дори да плаща лихвите по дълговете си към кредиторите си. Нещо сте се объркали тотално за да сравнявате 2016 с 1989.
167
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
199, ВЗЕМАМ СИ ЛИЧНАТА КАРТА, ЕВРОПЕЙСКА ЗДРАВНА КАРТА, ЗАПАЗВАМ СИ РАБОТА ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ, КУПУВАМ БИЛЕТ ЗА САМОЛЕТА И ОТЛИТАМ В ЕВРОПА, ТОВА Е ДА СИ ЕВРОПЕЕЦ И СВОБОДЕН ПАЗАР НА ТРУДА- ХА СТИГА ДУДНА КАКВО БИЛО.
166
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пък сега у ваше село и ветеринар няма.
165
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И АЗ СЪМ ОМЕРЗЕНА ОТ НАСТОЯЩОТО И НЕ ВИЖДАМ КАК МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ- А ИНАЧЕ ЗНАЕЙКИ ЧЕ БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО КАЖЕТЕ ОЩЕ КОЛКО ЩЕ ИЗДЪРЖИМ НА ДЪНОТО ЗАЩОТО МИЗЕРИЯТА Е ТОТАЛНА- НЯМА ЛЕВИ/КИПВАМ/ , НЯМА ДЕСНИ- НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ ОСТАВИХА НИ В КАЛТА- ХАСАН АДЕМОВ- ДПС, КАЛФИН- ЛЯВА АБВ И КАКВО НАПРАВИХА С ПЕНСИОНИРАНЕТО, ПАК НА ДЪНОТО, ДО КОГА, ОТ ДНЕС ПАДАТ ОГРАНИЧЕНИЯТА В АВСТРИЯ ЗА РУМЪНЦИ И БЪЛГАРИ НАЧИНАЕЩ УЧИТЕЛ- 2005 ЕВРО, 1 Г РАБОТА В ГЕРМАНИЯ 50 ЕВРО КЪМ ПЕНСИЯТА ТИ, БЯГАЙТЕ
164
4
 
4
 
! Отговори
До 195 преди 8 години
Ето такива се проблема на БГ. Всички освен вас са некадърници. Жента в магазина която взима 300 лев заплата за 12 часов работен ден тя е мързелива нали? ТИ СИ ***
163
6
 
5
 
! Отговори
честито! преди 8 години
Честито! През 2015 година, българската икономика е стигнала нивото на българската икономика от 1989 година! Кого ще съдят за това? Комунизма или капитализма?
162
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У наше село имаше един млад доктор, вярно лекуваше безплатно, но да не ви разправям. Съселяните все се майтапеха с него, че и за ветеринар не става.
161
3
 
9
 
! Отговори
началото на края преди 8 години
Деформаторите ги е страх дори и от един умрял човек!
160
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета коментарите ми идва да взема нещо тежко и да разбия кратунката на някой ояден червен ***!
159
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз помня, че като бях студент в групата ни имаше едно отроче на активен борец, който не можеше да пише, не идваше нито на лекции, нито на упражнения, нито на изпити. После взе диплома и стана директор на предприятие. Онова време беше такова, всички виждаха че нещата не вървят добре, но не им пукаше. После всичко рухна, съвсем логичен край за една утопия
158
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е като се има в предвид че падаря на Тошо ни е премиер, всичко си е ОК
157
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
173, ТИ СИ ИЗКУКАЛ ТОТАЛНО, ИЛИ СИ СЪС СТАРЧЕСКА ДЕМЕНЦИЯ ИЛИ ТИ ПЛАЩАТ ДА ХВАЛИШ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ЗА ХВАЛЕНЕ- ДАНО СИ СТРУВАТ ПАРИТЕ ЗАЩОТО СИ СЕ СДУХАЛ КЪДЕ ПРОПУСНА КУПОНИТЕ- И НЕ МИ ГОВОРИ ЧЕ Е НЯМАЛО, А СЪЩИТЕ КОМУНИСТИ ФАЛИРАХА БАНКИТЕ ОКРАДАХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА ИНФЛАЦИЯ ОТ НАД 100%, СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ОТ 5 ДОЛАРА- НЕ ЛЪЖИ МИЗЕРИЯТА БЕШЕ ТОТАЛНА- А ДОГАНЧО БЕШЕ С ТЮТЮНЕВ РЪЧНО ПЛЕТЕН ПУЛОВЕР- КАК ПОСТРОИ ДВОРЦИ И ЯХТИ АКО НЕ БЯХА КОМУНИСТИТЕ- ХАЙДЕ ЧЕ МИ КИПВА КРЪВТА.
156
1
 
4
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
До АTAKICTЗа тебе важи поговорката: По добре да си мълчиш и да те мислят за глупав, отколкото да кажеш нещо и да разсеяш съмненията!Като ти чета коментарите, явно в партията имате някакъв списък с "оборена" литература, защото в тея глупости дето си ги писал няма нищо вярно исторически погледнато.