Борисов, Слави, Радан… Кого колко обича народът?

Плевнелиев е сред любимците, Волен и Местан - на опашката
9 юни 2016 15:03,
131
Борисов, Слави, Радан… Кого колко обича народът?
Снимка: архив Булфото

Четири месеца преди президентските избори "Галъп" обобщи рейтингите на политици и обществени фигури през последните 12 месеца.

В тях на челните места са премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, кметицата на София Йорданка Фандъкова, кандидатът ни за шеф на ООН Ирина Бокова, водещият на тв шоу Слави Трифонов и други.

На дъното са лидерът на "Атака" Волен Сидеров, на ДОСТ Лютви Местан, финансовият министър Владислав Горанов, шефът на ДСБ Радан Кънев и други.

От "Галъп" правят уточнението, че различните фигури заемат различни постове с различен шанс за популярност, затова и класациите по рейтинг са неудачни. Освен това социолозите изтъкват, че обикновено най-одобрявани са онези, които не участват пряко в политическия живот на страната.

И все пак данните сочат, че сред отличниците по доверие са президентът Росен Плевнелиев, който се харесва от 40 на сто от анкетираните през последните 12 месеца. 60 на сто са тези, които не му вярват. Кметът на София Йорданка Фандъкова и еврокомисарят Кристалина Георгиева също традиционно са сред лидерите по доверие – с около 50 на сто.

Премиерът Бойко Борисов се радва на 30 на сто одобрение. Недоверието в него е малко над половината, а петнайсетина процента се колебаят. Около 30 % харесват и Ирина Бокова, а 39 на сто – не.

Доверието в Слави Трифонов преди 12 месеца е било под 40 на сто, а сега е над 40 на сто, сочат данните на "Галъп". Социолозите уточняват, че рейтингът на водещия ще се променя, защото традицията показва, че при навлизане на популярни медийни фигури в политиката, доверието започва да спада.  

Сред най-харесваните министри продължава да е Лиляна Павлова с около 30 на сто одобрение. Там е и Томислав Дончев с около 25 на сто. Вежди Рашидов, Петър Москов и Румяна Бъчварова се харесват от около 20 на сто от анкетираните. Неодобрението спрямо здравния и вътрешния министър е около 60%.

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева е одобрявана от 12 на сто от участвалите в допитванията през последната година.

Някогашните опонентки – шефката на парламента Цецка Цачева и омбудсманът Мая Манолова – имат близки рейтинги. 20% харесват Цачева, а 25 на сто омбудсМая.

От лидерите в парламента най-одобряван е шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов – 16%. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов събират по около 10%. На дъното на таблицата са Волен Сидеров с едва 6 на сто одобрение и 90% неодобрение и Лютви Местан – с 5% подкрепа и над 90% -негативни оценки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Майстор Стати преди 7 години
Тези от "Гълъб" много се активизираха. Само днес излязоха две техни изследвания. Интересно КОЙ ги спонсорира.Някой да даде инфо, за да се ориентирам в изследванията.
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразя ги като един, но ги мразя за трима.
89
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Ако това са "любимците",егати народа,жална му майка..
88
1
 
3
 
! Отговори
До 111 боже упази ни преди 7 години
НПО-та добре ли плащат или лично Роско си е развързал кисиятя,щото като чета по-долу,палячото няма повече от 10% РЕЙТИНГ.
87
8
 
3
 
! Отговори
боже упази ни от 109 преди 7 години
първо господин -другарю не бъркай демокрацията с анархията!която създадохте след наложената ви Перестройка1второ не обиждай институцията Президентство на България и бъди толерантен към форумците ,които имат различно от твоето мнение _ напр 108и трето България не е имала по- стойностен президент от Росен ПлевнелиевКазах!
86
2
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
За мен, мнението на хората, под статиите за Баце и Плевнелиев, са по-добро проучване.Пребройте 100 коментара, поредни, и ще видите колко за, колко против. Тези, които са изтрити-бройте ги против.да приемем статистически, че броя на троловете от двете страни, на тези, които им се плаща да пишат, е еднакъв, и се уравновесява.Това е статистиката.Но,да не забравяме, кой на изпитите ще плати повече на електората да гласуват за него, чрез местните си организации и спонсори, и кой ще брои гласовете.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 108 тиквенико,първо съм живял около 20г до 89 и после в така наречената демокрация.Въпреки,че съм успял на средно ниво,примерно имам няколко имота които отдавам под наем(които съм купили за доста пари) смятам,че сегашната система,чиито лице е и тази плюнка,води до невиждана Национална катастрофа.
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Палячото Плювналиев да се харесва на 40%.Може,само ако си е платил на Галъп!
83
3
 
18
 
! Отговори
Стойчо преди 7 години
Плевналиев сред водещите в рейтинга???....Аз ли не живея в България или изследването е правено от извънземни!!!???!!!
82
6
 
13
 
! Отговори
-10 преди 7 години
Плевнелиев сред любимците?!? Това чучало? В друг новинарски сайт прочетох, че довеието към плевньо е сред най-ниските сред управниците и отбелязва рекордно ниски стойности-----Хайде да ни го кажеш кой е сайтът, че и ние да го прочетем.
81
1
 
2
 
! Отговори
-10 преди 7 години
Аз лично ще гласувам за старио Жорж.-----------Айде, изпълзяха троловете!
80
0
 
7
 
! Отговори
жо преди 7 години
излиза че не харесват никой :)
79
2
 
20
 
! Отговори
:) преди 7 години
Tези резултати някаква шега ли са:)
78
6
 
17
 
! Отговори
ХАХА преди 7 години
Няма абсолютно никакво значение кого харесват българите или за коя партия гласуват или не гласуват! Важно е кои политици и партии имат подкрепа на запад и по специално в САЩ. Политиката на колониалните републики (като Бг.) се определя от големите сили. Винаги е било така в цялата история.В момента ГЕРБ има изключително силна подкрепа на запад, така че бъдете сигурни че ще управляват още доста години. Просто защото добре работят за задните интереси на балканите.
77
17
 
12
 
! Отговори
до 97 преди 7 години
Искам да те пита нещо. Ти повече ли харесваше Първанов? Човекът, който за 10 години не направи едно посещение на Запад освен ако не го викнат. Това му е работата на президента, да представлява държавата. Той е имиджова, представителна фигура! И Плевнелиев върши тази работа по-добре от предходните! Българинът не го харесва, защото българинът е първобитен. Той обича големи и силни мъже, мъжки, ъъъъ, защото до толкова му стига мирогледа на българина. За това имаме и Борисов за премиер и мутрите му.
76
6
 
30
 
! Отговори
Вос преди 7 години
Само по заглавието разбрах, че ГЕРБ са кихали яко кинти :)
75
2
 
13
 
! Отговори
Parcuc преди 7 години
Аз лично ще гласувам за старио Жорж.
74
4
 
39
 
! Отговори
българин преди 7 години
Както Бай Тошо "печелеше" изборите с 99%, така и неговият портиер Боко Тиквата "печели" симпатиите на народа.
73
54
 
11
 
! Отговори
ей ви статистика преди 7 години
Одобрявате ли президента Плвнелиев ???ДА+НЕ-
72
3
 
39
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Плевнелиев сред любимците?!? Това чучало? В друг новинарски сайт прочетох, че довеието към плевньо е сред най-ниските сред управниците и отбелязва рекордно ниски стойности. Не виждам как това, че 25% от хората те харесват като президент те прави рекордьор?!?