За нацизъм и комунизъм – три години затвор и глоба

Двете идеологии били опасни като радикалния ислям и фашизма
234
За нацизъм и комунизъм – три години затвор и глоба
Снимка: Булфото, архив

Проповядването на нацистката и комунистическата идеологии да се запишат редом до фашистката идеология и радикалния ислям като антидемократични и да се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до 5 000 лева.

Това предвиждат внесените от трима депутати - Петър Славов и Мартин Димитров от Реформаторски блок и Методи Андреев ГЕРБ, промени в Наказателния кодекс.

Още по темата

"Историята е доказала, че по своята античовешка и антихуманна същност и жестокост идеологии като комунистическата и нацистката не отстъпват на фашистката", пишат в мотивите си тримата автори на поправките.

Те припомнят, че в България още през 2000 г. комунистическият режим е обявен за престъпен със закон.

Според Славов, Димитров и Андреев действащата норма в НК оставя впечатлението, че фашизмът е най-антидемократичната и най-антихуманната от всички антидемократични идеологии и затова е и изрично упоменат.

Депутатите отбелязват още, че приемането на предлаганите промени, наред с текстовете за обявяване на проповядването на радикалния ислям за престъпление, в сегашната сложна геополитическа обстановка следва да покаже, че за нас ценностите на свободата и обединена Европа не са просто кухи фрази, а осъзнат демократичен избор и всеки опит за тяхната насилствена и недемократична подмяна от радикални и ксенофобски течения ще бъде преследван с цялата строгост на закона и пресичан още в зародиш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--124; *** Пазеха границите да не бягаме от комунистическия "Рай" Никога не е имало такова следене и слухтене .На това се крепеше комунизЪма. Тяхната БКП по устав ги задължаваше да СЛУХТЯТ.
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--113 ;То и моето беше 880 къщи; 168 Сноповързвачки на първо място в Б--я. Сега половината дворове са празни.Само Старци. 50 напуснахме селата останаха бащите ни и дядовците ни но измряха и сега даже бръснар няма. А имаше 3 бръснарници. Всичко имаше -железарници ,Кожухарски ,Дърводелски . Бъчварници За точене на Коприна , Дараци , Маслобойна , за Лимонада , Шивачи. Сега няма нищо УНИЩОЖИХТЕ ГИ. Дойдохте като скакалци. Крадохте и Избивахте . Само това можете.
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС е утопия.Хубавото на това да сме на кръстопът е, че бързо може да сменим посоката на онова дето слънце не го огрява.
103
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 118Повечето села в Пловдивско колко с колко жители са били бе, пен.ел?! И не само там! Я не лъжи и манипулирай младото поколение?! 1000% съм сигурен, че си бил бивш партиен или комсомолски секретар и агитатор! В моето село имаше 2 училища и 3 детски градини!
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 117Ти сега правил ли си рекламации? Давал ли си пари срещу НЕпостроено жилище и да гониш Михаля по съдилищата?! Е, това го нямаше през "комунизма"!? И дънките бяха 20 долара от виетнамци, но не се късаха на 2-та година, а някои ги носих и 10 г. Хвърлих ги, защото ми отесняха!
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От лакомия, бе пич!Всеки гледа лабавото и коремът да е пълен!
100
2
 
5
 
! Отговори
(-_-) до 97 преди 7 години
Нищо не сте изклатили за 500 години, а в ЕС ще влезете след 1000 хахахаВ историята си оставате окупатори и то напълно провалени! Тая ненавист да си я набуташ където слънце не огрява. Има милион примери как хора от различни етноси живеят в хармония. Фак ю
99
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо хората бягаха на Запад щом комунизма е добър ?!Защо и сега всички бягат на Запад, а не към нас ;)
98
1
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
Част от нацистка Хитлерова Германия:Немската икономика бива разбита и опустошена от банкери,до пристигането на..Хитлер.Опазване на околната среда и животните.Забрана за експерименти върху животните.Организирано земеделие и индустриално производство.Образование на обществото за вредата на тютюнопушенето.5 дневна работна седмица.Безплатно обществено здраве.За 2 г.безработицата изчезва..Факти,които не се учат в училище,защо ли?В България-демокрация/народовластие,свобода/!И следва глоба,затвор...
97
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошата фирма, наречена комунизъм, фалира и всички загубиха.Затова всички бивши соц държави са бедни и изостанали
96
4
 
9
 
! Отговори
Умно село преди 7 години
Тримата ***. Двамата са карикатури от късния соц, а Методи Андреев-от по-ранния период на Д. Донев.
95
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То по време на социализма май имаше повече "демокрация" от сега. Този ЕС удари в земята бившата СИВ, а даже и СССР с тоталитаризъм и безмозъчност.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига, за една бройка да пратят братовчеда в Белене, защото обарваше зад-ниците на жените.Големи антикомунисти са тези от Белене!
93
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямало е никъде у нас село с хиляди жители, стига си лъгал бе, работя с това от 32 години!Лъжлив комунист си!
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До (-_-)--96; Каква развита индустрия бе ? Ти ходил ли си да оправяш РЕКЛАМАЦИИ и да береш срамове. И то в СССР ,който беше непретенциозен пазар. Заводите които ни построи СССР бяха с технологии от преди ВСВ Само замътсявахме природата. 1 тон стомана я добивахме за 2300 кв. а на запад за 600 кв. При Кремиковци Рудата трябваше да е със съдържание на желязо над 32% а тя беше под 27%, Внасяхме от Бразилия БАЛВАНКИ и съсипвахме БДЖ.От Бургас до София ги лангъркахме.
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 112Избили са и такива из.роди, като тези разстрелвали ястребинчетата?! А "демократите" преди тях убиваха такива, като Гео Милев!
90
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При комунизма убиваха за вицове против Партията. Отиваш в затвори, лагери, ставаш роб, накрая умираш от глад и тежка работа.
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 110Ако комунизма е "обезлюдил" селата, то какво да кажем за сегашната разруха в тях от 26 г.?Сравни някое произволно село сега с преди 26 г. и открий разликите, мозък! Ако можеш! В моето село през 89-та година имаше близо 4 хил. жители, а сега са под 1000 и половината от тях емигранти!
88
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите избиха умните хора в лагери, също като Сталин.Нашия народ остана само с проссти и тъпии хорица.
87
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Третата световна война е описана в Библията, ще е глобална гражданска война в 1/3 от населените райони на Земята.След като всички ясновидци твърдят, че след 2020 г Европа ще е обезлюдена, значи ще стане така.