За нацизъм и комунизъм – три години затвор и глоба

Двете идеологии били опасни като радикалния ислям и фашизма
234
За нацизъм и комунизъм – три години затвор и глоба
Снимка: Булфото, архив

Проповядването на нацистката и комунистическата идеологии да се запишат редом до фашистката идеология и радикалния ислям като антидемократични и да се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до 5 000 лева.

Това предвиждат внесените от трима депутати - Петър Славов и Мартин Димитров от Реформаторски блок и Методи Андреев ГЕРБ, промени в Наказателния кодекс.

Още по темата

"Историята е доказала, че по своята античовешка и антихуманна същност и жестокост идеологии като комунистическата и нацистката не отстъпват на фашистката", пишат в мотивите си тримата автори на поправките.

Те припомнят, че в България още през 2000 г. комунистическият режим е обявен за престъпен със закон.

Според Славов, Димитров и Андреев действащата норма в НК оставя впечатлението, че фашизмът е най-антидемократичната и най-антихуманната от всички антидемократични идеологии и затова е и изрично упоменат.

Депутатите отбелязват още, че приемането на предлаганите промени, наред с текстовете за обявяване на проповядването на радикалния ислям за престъпление, в сегашната сложна геополитическа обстановка следва да покаже, че за нас ценностите на свободата и обединена Европа не са просто кухи фрази, а осъзнат демократичен избор и всеки опит за тяхната насилствена и недемократична подмяна от радикални и ксенофобски течения ще бъде преследван с цялата строгост на закона и пресичан още в зародиш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
6
 
! Отговори
XXX преди 7 години
никой не може да ми забрани да обичам ХИТЛЕР И НАЦИОНАЛИЗЪМА нали живеем в демокрация ако ми забраните значи сте фашисти или комунисти така че се глобете сами и се приберете в затвора
145
1
 
6
 
! Отговори
sss преди 7 години
тригнали да ми забраняват отпаднали от времето идеологии да забранят мюслитата и исляма то е заплахата в съвремието не фашизма, папагали такива............
144
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Ще е добре когато някой предлага нещо (което най вероятно няма да го бъде) това да се вижда от заглавието, а не в заглавието да се представя като факт, а в текста - като предложение.
143
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия тримата трябва да бъдат съдени за терористична дейност и разстреляни.
142
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
палячовци...Потъва тази държава, а тези бивши комунисти имитират работа! И нищо не могат да забранят, това най-малко си е бизнес за милиони! Много са мънички Андрешков, Димитров и другите фъфляци-***
141
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕЯ И КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ РЕЖИМ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА - не го ли разбраха накрая децата на комунистите. Самото приемане на такъв закон е антидемократично, но какво може да се очаква от наследниците на режима.
140
2
 
23
 
! Отговори
Кое е вредно? преди 7 години
Гейската идея е далеч по вредна за човешкия род от комунизма и фашизма. Те предвиждат размножаване на хората, а нацизмът даже много държи на това и има специална политика по отношение на майчинството, децата и здравето на нацията. Ислямът не ми е по сърце, но и той иска да размножава, и още как.
139
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 158Южна Добруджа ни е върната от Румъния под давление не само на фюрера, но и на Сталин.
138
0
 
12
 
! Отговори
Ауау преди 7 години
До до 164Те еврофондовете за това служат, за да става несправедливо и независещо от пазарните механизми разпределение на средства.И не сме ние най-големите злоупотребители, от една страна държавата ни е със скромни размери, от друга получава скромно финансиране, което не стига да покрие собствената ни вноска. По-големи са злоупотребите в големите държави или в малката, но засипана с пари Гърция.Пък и това са си наши пари от нашата вноска, тази година е половин милиард евро.
137
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 170Не че нещо, но преди да убеди цар Борис да му бъде съюзник, Хитлер е убедил Сталин и са си разделили Полша.Не че нещо, но не само Хитлер ни е убеждавал, но и от СССР също са агитирали да влезем в съюз с Германия, защото по това време (1 март 1941) Германия и СССР все още са били добри бойни другари.Не че нещо, но убеждаването да влезем в пакта не е станало с гостуване на цар Борис в Германия, а с идването на огромна германска армия на Дунава, която е искала да влезе у нас.
136
0
 
8
 
! Отговори
Немци преди 7 години
До Анонимен 170Не че нещо, но не само цар Фердинанд, а и руските царе са били от немската аристокрация.Всъщност руският император Николай II е много повече немец. Цар Фердинанд е наполовина французин, а немската му жилка повече австрийска, смесена с унгарска. Изобщо по време на първата световна големите държави Германия, Англия, Русия и Австро-Унгария се управляват от четирима братовчеди немци, които воюват помежду си. Само Франция е република.
135
14
 
4
 
! Отговори
az преди 7 години
Ей, ***! Фашизма и комунизма никакви атентати не могат да надминат. Вие имате ли бегла представа колко хора са измрели заради тези лудости?!!
134
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е за преустройство на перестройката,ревизия на прехода,конфискация на далавераджиите от БКП,БСП,ДС и други пребоядисани комунисти,които ограбиха народа и станаха милионери за една петилетка.
133
15
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
А,чакай и ти малко другарю анонимен.Това,което се построи е с национализираните имоти,земя и трудовашки труд.И въпреки конфискациите и наркотрафика през България,социализЪмът фалира.През твоя любим соц,една магистрала не се направи,за разлика от Полша,Унгария и Чехословакия.Причината е в партийните тъпоъгълници,които са деца на ония касапи след 9.9.1944 година,
132
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А! Чакай малко бе г-н Реформатор! Това, дето ни заобикаля и върху което паразитираме в момента не е ли строено по времето на "комунистическия режим"? Става дума за индустрия, инфраструктура, пътища, булеварди, проходи, язовири, водопроводи, канализация, обществени сгради, административни сгради, училища, детски градини, транспорт, жп инфраструктура, лозови масиви, градини, пристанища, тротоари, че и горите... Всичко това, което в момента се граби, разрушава, сече, краде, изнася... Хм...
131
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно Чърчил е искал все пак на България да се остави някакъв излаз на Бяло море , Сталин обаче вече е замислил чрез гръцките комунисти да вземе цяла Гърция в неговата орбита и затова е наредил нашите да се изтеглят. После след неуспеха на комунистическия метеж Сталин страшно е съжалявал , защото като БГ територия щеше да владее поне Беломорието.
130
2
 
6
 
! Отговори
до 164 преди 7 години
А бе ние в тоя ЕС сме влезли да правим нещо общо , а не да се дръвчим за неща ,за които сме се съгласили с подпис ! Критиките от Брюксел даже са меки , до сега трябваше да ни изхвърлят от там за далаверите на ДПС и БСП и ГЕРБ от еврофондовете , за поръчковата Цацаратура , за Ченалова и за още безброй измами . Обаче като погледнете КОЙ седи отзад и ще видите една Матрьошка с присвити угро-фински очи .
129
1
 
8
 
! Отговори
До 158 преди 7 години
Полша като беше съюзник на Британия и Франция , какво стана с нея ? Сталин първо им изби офицерите в Катин, после и ги окупира за 45год. Айде у леву , поне на Германия и на Фюрера лично дължим Южна Добруджа , а това че Сталин ни накара да напуснем Беломорието ни лиши от него !
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи историята се повтаря, явно при глупците е така.В 1-вата световна война сме влезли на страната на Германия, защото след фалита от Балканската война Банка Париба, която обичайно ни е давала заем, е отказала и само Германия се е съгласила да отпусне такъв.Тези заеми си ги плащахме до скоро.Банките, тези магически институции!
127
4
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
евро-атлантизма трябва да бъде обявен за престъпен!