Полша ни върна първите два двигателя за МиГ-овете

Завършен е ремонтът на други два, връщат ги скоро у нас
Обновена: 27 юли 2016 13:45 | 27 юли 2016 11:44, Камелия Цветанова
118
Полша ни върна първите два двигателя за МиГ-овете
Снимка: Булфото, архив

Полша ни върна първите две ремонтирани двигатели за самолетите МиГ-29. Това е станало на 8 юли с полет на Военновъздушните сили.

Още по темата

Двигателите са доставени в авиобаза "Граф Игнатиево", става ясно от писмен отговор на военния министър Николай Ненчев на въпрос на Ангел Найденов от БСП.

Освен това полската страна е приключела ремонта и на вторите два двигателя като информацията за това е получена в Министерство на отбраната на 15 юли и предстои и те да бъдат върнати у нас.

Ненчев уточнява, че вече е започнал и ремонтът на последните два двигателя, който съгласно споразумението между двете страни трябва да приключи в края на годината.

Министърът припомня още, че на 29 декември 2015 г. на авиобаза "Граф Игнатиев" са били доставени два полски двигателя за изтребителите МиГ-29, които са за временно ползване, за период от 200 летателни часа или две години, което настъпи първо.

Ремонтът на шестте двигателя на руските МиГ-29, които са на въоръжение в българската армия, в Полша струва малко над 6 млн. евро.

Руският производител на изтребителите заплаши, че ще заведе дело срещу България заради ремонта на двигателите в Полша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Летящия сокол преди 7 години
До Krom Да Кроме дори португалските ще отидат в Щатите и ще станат с най-съвременния блок(последен) и ако някоя бройка не става ще ни дадат от техния резерв в Калифорния. Самолета е познат на нашите летци, включително и на Радев. Напрактика е като втора ръка телефон на Ябълката. Те нови не продават, ама за сметка на това продават здраво. Всички искаме нови Грипени, но държавата няма пари за тях.
94
3
 
0
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен 95 - ще закупиш нови? Нови щайги 8 ръка F-16? От трън та на глог. Апропо, ако карахте Мерцедес, бихте ли си ремонтирали двигателя в Румъния за по евтино? Така, за разговора ...
93
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докъде се докарахме ...Не е истина просто - поляците, известни като едни от най-мързеливите и най-некадърните технически в Европа да ремонтират руски двигатели, при това на тройна цена.Дано никой от пилотите ни не загине, въпреки че дори това да се случи Присадената коса пак ще излезе с някоя лъжа и материалът ще клъвне.Докъде се докарахме ... земеделец трудовак да е Военен министър.Генерал Джуров се върти в гроба ...
92
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВВС имахме при Тодор Живков. Тогава на Доброславци работеха истински асове. Аз им зареждах самолетите с гориво. Летяха всеки ден. Сега ...
91
10
 
3
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Двигателите веднага да се тестват чрез форсиране в турското въздушно пространство и изстрелване на ракети по турски военни бази!
90
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мишките отиват при бухала за съвет:- Кажи ни като най-мъдро животно - какво да направим? Всички ни гонят - котки, сови, всякакви други хищници.- Станете бодливи като таралежите, никой няма да ви закача.- А как да станем бодливи?- Аа, не ме занимавайте с подробности, аз съм стратег, тактиката си е ваша работа.
89
1
 
13
 
! Отговори
Q7 преди 7 години
Веднъж Баба Яга хванала млад и красив момък и му казала:- Ако отговориш на гатанката ми, ще ти се отдам, а ако не познаеш, ще те изям.Момъкът си помислил: По-добре да ме изяде...А Баба Яга продължила:- Зеленичко, живее в блатото, скача, започва с "ж" и завършва с "а". Що е това?- Скакалец!- Ах, ти, палавник такъв! - викнала Баба Яга. - Позна!
88
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Хайде сега Ненчев, за да покаже колко сигурен ремонт са направили, да се качи на първия полет на МиГ с ремонтирани в Полша двигатели. Както навремето строителите на мостове са заставели под моста когато минава първия влак.
87
11
 
11
 
! Отговори
Q7 преди 7 години
Руски турист в Турция:- Защо да се прибирам? Тук е топло, красиво и превратът приключи. В Русия е студ, грозотия и превратът даже не е почнал.
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига глупости! МиГове от 80-те, я вижте календара 27.07.2016 г. Не ни трябват самолети от времето на Наполеон. Тези сега да избутат още 2 години, докато закупим нови.
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 80-те години на летище Равнец постъпи първата ескадрила с МИГ-29.Преди самолетите да постъпят на въоражение летците минаха подготовка в степите на Азия.Върнаха се тъмни като араби и свалили по 25-30 кг.С кацането на самолетите веднага започнаха полети дневни,нощни и дневнонощни.Пълно натоварване .Всеки летец прелетя повече от посочените 200 часа.Това бяха въздушни асове.Много добри летци.Всеки с хиляди пролетяни часове.Сега е трагедия.По голямо падение на българската авиация не сме имали.
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то хубаво са ремонтирали двигателите ама те пустите самолети имат бая чаркове дето трябва да се ремонтират.Примерно колесника-той също като двигателите е с определен ресурс и после си требе основен ремонт за да не става като с Фалкона на Бойко.И много други неща ,които земеделеца -министър не знае .Така ,че сега ще имаме двигатели ,ама нема на какво да ги сложат,защото все пак говорим за самолети от времето на Тодор Живков, те като всяка 30 годишна машина се нуждаят от разни ремонти
83
4
 
4
 
! Отговори
Предател преди 7 години
До БРЕЙДа ти прави впечатление, че трафикантите са българи ?Случайно да знаеш, колко хора са загинали в опит да избягат от България по времето на другарите?.
82
6
 
12
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДРУГАРЯ ПУТИН И БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД !НАШИТЕ ВЕЛМОЖИ ОСВЕН ПРОДАЖНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ И ГО ДОКАЗВАТ НЕПРЕКЪСНАТО. ПРОКУДИХА НИ ДЕЦАТА. ОСТАВИХА НИ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ПАРИ . ЩЕ ПРИБИРАМЕ *** НА ЕВРОПА А ТЕ ЩЕ ТРУПАТ ЗА БЕЗСМЪРТИЕ...
81
3
 
8
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
до анонимен 84,Не знам колко Путин с това "сдобряване" с Ердоган изпълнява волята на руския народ, ама в уж цензорираните руски сайтове изобилства от негативни по отношение на това "сдобряване" коментари! Редица руснаци наблягат на факта, че трупа на летеца още не е изстинал.
80
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
плю*валниците от хамериканското посолство са на първа линия и отчитат добри резултати
79
4
 
4
 
! Отговори
бай Х преди 7 години
то хубаво три три кои ти ги дава НО.....от две седмици , всъщност след турските преврати ми направи впечатление че доста военни самолети прелитат над софия - на вас не ви ли е направило впечатление тих е квартала и се чува и се виждат следите на свръхзвуковите а ние българите незнам да имаме самолети в движение
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега остава да намерим 3 самолета, на които да ги поставим
77
3
 
6
 
! Отговори
Летящ сокол преди 7 години
До Анонимен За падащите като круши Су, ли говорим? Прочетете статията, защо не ни трябва Су и как избрахме Миг 29. Су-то е наистина един прекрасен самолет ама за по-голяма и военнизирана държава, а не малка и миролюбива България.
76
7
 
7
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До нЕмам думи Сигурно си чел договора за продажба. Миговете са от времето, когато руснакът не те питаше искаш ли или не да купуваш. А това за ремонта си го измисли ти, нали? А на руснаците не им искаме нито меда, нито жилото. От такива "освободители", поробители не ти трябват.