Екстрадацията на Бююк - паника, прибързаност

България не трябва да кляка на никой, ядосан е Каракачанов
Обновена: 12 авг 2016 18:25 | 12 авг 2016 18:00, Красимир Ангелов
143
Екстрадацията на Бююк - паника, прибързаност
Снимка: Булфото, архив

Турция продължава да изнудва България, заплашвайки българския премиер по линия на някакви правителствени контакти, обяви лидерът на ВМРО и бъдещ кандидат-президент Красимир Каракачанов пред "Фокус".

Още по темата

Той бе категоричен, че този въпрос не трябва да бъде оставен само на правителството и "да не се допуска огъването на Борисов".

"Прибързани ли бяха действията на институциите по екстрадицията на Бююк – като имате предвид, че когато беше военният преврат в Турция, в Гърция кацна един вертолет с 8 души турски офицери и поискаха политическо убежище и Гърция не ги е върнала, начинът, по който Абдуллах Бююк беше екстрадиран показва само едно – паника, прибързаност и страх от някаква заплаха, отправена към България", допълни Каракачанов.

Според него подобни въпроси не могат да се решават "на ръба на закона", както призна по-рано днес премиерът Борисов.

"България не трябва да кляка на никой, защото си имаме институции и трябва да си защитаваме достойнството и териториалната цялост", категоричен бе Каракачанов.

"Това изречение, което каза премиерът: "Ако трябва да всички да ни вземат главата", нещо ме притеснява. България е суверенна държава, член на ЕС, има своите въоръжени сили, полиция и структури за сигурност и някой в Анкара да си позволи да изнудва България, е недопустимо", продължи лидерът на ВМРО, според когото с Турция договорки в последните 10 години не може да има.

По думите на Каракачанов практиката показва, че Ердоган не е добър съсед, защото се меси във вътрешните работи на България.

"Какво правят на митингите на Ердоган български политици, български граждани и Главното мюфтийство. Ердоган се меси във вътрешните работи на България и чрез Дианета, чрез който е настанил над 60 турски граждани в районните мюфтийства и Главното мюфтийство на турска заплата, които провеждат религиозни служби и ръководят мюсюлманското вероизповедание в България", каза още воеводата.

"Когато говорим за отношения с Русия, няма нужда българският президент или институции да са най-големите ястреби в антируската политика", обяви още лидерът на ВМРО, според когото България трябва да води добронамерена политика спрямо Русия, но стъпила на равнопоставеност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Османската власт в продължение на повече от 500г.(1362-1913г.)никога не е забранявала на българите да говорят български език или пък да е налагала на християните да изпълняват молитвите и проповедите си от Библията и Евангелието на арабски или османо-турски език.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз Ви питам защо няма осъден нито един възродител от 1984-1989г. или смазител на т. нар. Майски събития в България.
61
0
 
1
 
! Отговори
TURCHINA преди 7 години
Ami da se me4tae ne e podsudno,me4tay si KARAKACHANKA i tvoyta familiya e turska ama neyse
60
0
 
3
 
! Отговори
12 преди 7 години
Тук вилнееха едни ястреби и патрони. В Бг се правят на турци, в турция не зачитат ни ислям ни ред Писах, че ще дойде време да се спасяват в майка България, те се подиграваха. Сега казвам- всеки турски гражданин, когото Ердоган поиска, да бъде екстрадиран и да си плаща каквото е надробил в родината си. Не е наша работа да пречим на Ердоган да съди турски граждани, които са работели против интересите на родината си. Те , нали се сещате, не са работели и за България. Б.Б.- политик номер 1!!!!!!
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанов, няма случайни случайност! Всяка една държава взема много добре обмислена решения. Какви ги " дивчеш" за да привлечем го.лупаците, а дебилчо?
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Артистът Каракачанов! Театро, цирк пошъл, както каза Станишев. Кои ви вярва? Наивните балъци?
57
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като българин се чувствам унизен.Мутрата да си подава оставката защото е заплаха за националната сигурност.Все още сме държава членка на ЕС а не евразийска такава.Хора недопустимо е да пращат полицаите на лов за глави,господи в кой век живеем ,това не е политика ,това е диктатура,това е терор.Как без съд и присъда товарят хора в коли и ги пращат на сигурна смърт господи?Подавай си оставката мутро,ние не сме Сирия,Иран Турция и Русия,ние сме членки на ЕС
56
2
 
6
 
! Отговори
До ТурчиНа преди 7 години
Е кой тогава? Ти ли ще ми говориш за справедливост, вашата държава стана пример за погазване на правата на човека
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР е бандитска шайка готова да предаде всеки български гражданин.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
решението да предадат Абдуллах Бююк в нарушение на националното и международното законодателство и с ясното съзнание, че той ще бъде подложен на унизително третиране и твърде вероятно няма да получи справедлив процес,
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно, патриоте, но да ни обясниш какво правите в тази престъпна наведена коалиция? То не става, хем да си във властта, хем да се правиш на ни лук ял.....Това е почти като номера на Рада Д - хем мъж, хем жена.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DreamTheaterТи май наистина сънуваш че си в театъра. Може и така, но в театъра на абсурдите България!
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопШопе, това че имат по-голяма армия и по-голямо население не означава, че държавниците ни трябва да ходят със свалени ***! Или имаме държава или нямаме. А ако имаме, държавниците и следва да се държат като такива и да отстояват нашите интереси. Останалото е предателство! Разбирам, че ти плащат по поръчка, но все пак... не всичко е пари.
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва нов кръстоносен поход за освобождаване на Константинопол от ***.
49
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СРАМ И ПОЗОР, ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ, ТОВА НЕ СА ДЪРЖАВНИЦИ ! ЗАЩО ПРЕДАДОХТЕ ЧОВЕКА НА ОНЯ ДИКТАТОР И ПСИХОПАТ ? ЗАЩО ПАДНАХТЕ ТОЛКОВА НИСКО, СТРАХЛИВЦИ, ПОДЛЕЦИ !? КАК УСПЯХТЕ ДА СЪТВОРИТЕ ТАКАВА НИЗОСТ !?
48
2
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
И като се разсърди какво ще направи ''назначеният''за политик ДС агент?
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може заради интересите на държавата да бъдат погазени интересите на 1 човек. Това показва, че никой в тази държава не е защитен от закона.
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко много се е притеснил, даже не смее да каже говорил ли е някой от Турция с него или не е. Само се кръсти и мрънка някакви неясни и противоречиви неща. Изглежда така сякаш е видял призрак. Толкова ли е страшен турчина бе, Бойко?
45
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради 1 човек няма страда държавата.От кога ви стана толкова мил бе?Що не си го взехте у вас?Правилно беше да им го върнем, това си е техен проблем.Европа взе проблема на бежанците и видяхте какво стана. Защо и ние да се прецакваме?!Този мафиот дава пари на Позитано 20 за да се крие у нас.
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DreamTheaterБойка е женски петел, никакъв патриот и мъжкар не е, а е жалък страхливец.